ТИФОМАНИЈА!

Член од
25 август 2023
Мислења
390
Поени од реакции
723
Албанци дојдоја во Новаци. Комити се храбри јунаци не носат ножеви.
Da pravo si ova e direktna dojava iz bairo taka brat? 14/88 heigh hitler so prva ekioa dzupci, direktna informacija od bairo na komitine ne im imet padnato zname ne za drugo oti ne bilo vredno i za da ne se zborvit posle deka e od tatko so dete! Ela ke dojdam koj mu javi?

Член од
13 март 2014
Мислења
107
Поени од реакции
312
Бев таму и можам да кажам дека Комити изненадија со то шо дојдоја:bravobe:,слегоја од комбе,имаа едно скандирање и на то Чкембари како мрави се групираја во непосредна близина И НАПАДНАЈА СО ПОЛНА БРЗИНА кон Комити,од Комити поќе не се виде ништо се разбегаја и се повлекоја но беа добро организирани и очекуваа при што застанаја во гард со добро наоружање(шо е за очекување,одиш кај ривалска група 14 души)добро е шо помина вака,онаков напад можи да заврши катастрофално.
…..се на се ова беше околу 10 минути и ова е вистината…има и видеа

Член од
25 август 2023
Мислења
390
Поени од реакции
723
Бев таму и можам да кажам дека Комити изненадија со то шо дојдоја:bravobe:,слегоја од комбе,имаа едно скандирање и на то Чкембари како мрави се групираја во непосредна близина И НАПАДНАЈА СО ПОЛНА БРЗИНА кон Комити,од Комити поќе не се виде ништо се разбегаја и се повлекоја но беа добро организирани и очекуваа при што застанаја во гард со добро наоружање(шо е за очекување,одиш кај ривалска група 14 души)добро е шо помина вака,онаков напад можи да заврши катастрофално.
…..се на се ова беше околу 10 минути и ова е вистината…има и видеа
Istoto go kazav pogore nema ljutis bitno ne begaat da e 5 na 5 dogovoreno ne smee da se vadat ama vaka ides vo niven dvor 14 dusi znaes deka ke udira na tebe i staro i mlado epa da si supermen pa ke zemes nesto za sigurnost vo tebe, ama oni se zaletaa oti vagjate nozoj, epa ako ne da ve ostavat sleden pat 100 dusi na 14 da im se iznatepate

Член од
14 февруари 2022
Мислења
284
Поени од реакции
2.496
тргнале одма со коли, ама никако одма кадњ што треба очи у очи. 15 минути бевте на 50м од нас...што ве спречуваше? Се наежи кога слушна ""Нека знаат добро сите" признај:)
2 нецели минути бевте пред нас,се групиравме 15 души запаливме една бакла и одма ве нападнавме.
Какви 15 минути многу преовеличуваш...

Член од
20 мај 2024
Мислења
24
Поени од реакции
73
Istoto go kazav pogore nema ljutis bitno ne begaat da e 5 na 5 dogovoreno ne smee da se vadat ama vaka ides vo niven dvor 14 dusi znaes deka ke udira na tebe i staro i mlado epa da si supermen pa ke zemes nesto za sigurnost vo tebe, ama oni se zaletaa oti vagjate nozoj, epa ako ne da ve ostavat sleden pat 100 dusi na 14 da im se iznatepate
Ај сега договорете се меѓу вас, носевте ножеви или НИКОЈ немаше нож во него?

Член од
25 август 2023
Мислења
390
Поени од реакции
723
Ај сега договорете се меѓу вас, носевте ножеви или НИКОЈ немаше нож во него?
Jas licno ne sum bil za da kazuvam, ne veruvam i da imalo nekoj nekogas deka nesto ke napravel so noz. Ne mislam tuku znam deka nemalo da napravi nikoj nisto, se na se golema pobeda na Komit. Ova e moment kaj sto vie trebase da se dokazete na hools ekipa a ne vo kavadarci na penzioneri tepaci da glumite ;) shtama ajde

Член од
15 декември 2022
Мислења
14
Поени од реакции
90
Ќе извадите ли некоја слика од нас со ножевите?
Сеуште нема ништо од полицискиот билтен кога не фатиле и привеле со 7 ножа!?
Не ми се верува дека едноставно лажете! Мислам дека во немоќ го правите ова.
Сакате да го прикажете вашиот ПРПУСТ И ПОРАЗ како победа, затоа што не сте способни за посериозен напад па макар и на 14 Комити па се обидувате да го засените тоа со приказни "7 ножа", "полициска опсада", "Комити рикверц"...
Се видовме во очи, не ви беше сеедно да приидете, да не се лажеме!
Лажете и дека не сте мавале со камења!
Имавте голема несигурност во вашите редови, веројатно очекувавте поголема поддршка од обичните гледачи, но секако ние и на тоа бевме спремни.
За друг пат смислувајте подобри приказни, незнам како тоа што го пишувате го замисувате?
Извадивме ножеви и избегаме во комбе?
Комбето на кое патем му се отвараше само една врата и се повлече до почетокот на тоа селото...
И за Билтенот мислам дека ќе извадите некоја дополнителна приказна, но не ми се навлага во дискусија!
Во себе барајте си ја вината што дозволивте така лабаво да дојдеме и да си одиме!
Со самото тоа сте поразени, се собравте за Комити и се посравте, а во Скопје не се појавивте. Тотално несериозна група!
Немам намера да ви реплицирам ако не извадите слика или дневник од полиција, а тоа нема да се деси зошто такво нешто
не постои!

Последно уредено:
Член од
20 мај 2024
Мислења
24
Поени од реакции
73
Ќе извадите ли некоја слика од нас со ножевите?
Сеуште нема ништо од полицискиот билтен кога не фатиле и привеле со 7 ножа!?
Не ми се верува дека едноставно лажете! Мислам дека во немоќ го правите ова.
Сакате да го прикажете вашиот ПРПУСТ И ПОРАЗ како победа, затоа што не сте способни за посериозен напад па макар и на 14 Комити па се обидувате да го засените тоа со приказни "7 ножа", "полициска опсада", "Комити рикверц"...
Се видовме во очи, не ви беше сеедно да приидете, да не се лажеме!
Лажете и дека не сте мавале со камења!
Имавте голема несигурност во вашите редови, веројатно очекувавте поголема поддршка од обичните гледачи, но секако ние и на тоа бевме спремни.
За друг пат смислувајте подобри приказни, незнам како тоа што го пишувате го замисувате?
Извадивме ножеви и избегаме во комбе?
Комбето на кое патем му се отвараше само една врата и се повлече до почетокот на тоа селото...
И за Билтенот мислам дека ќе извадите некоја дополнителна приказна, но не ми се навлага во дискусија!
Во себе барајте си ја вината што дозволивте така лабаво да дојдеме и да си одиме!
Со самото тоа сте поразени, се собравте за Комити и се посравте, а во Скопје не се појавивте. Тотално несериозна група!
Немам намера да ви реплицирам ако не извадите слика или дневник од полиција, а тоа нема да се деси зошто такво нешто
не постои!
Почекај бе братче младо, нека помини ноќта оти брзаш?
И видеа ќе се објават и сликите, ќе те видиме после кој е поразен, а морам да признам полноглавците брзи, големи спортисти, срце лешник.

Член од
20 август 2022
Мислења
55
Поени од реакции
233
Фрлање со чакмаци преку желките - успех
Сликање во Охрид со крпче и пиштол - успех
Задржвање на граница долго време ради пронајдено оружје - успех
Високи функционери во коп - успех
Фантомски следење на кк натпревари - успех
Промоција на дрога на трибина - успех
Паднати милион реквизити ради големопродажба на истите - успех
Неможност да собериш 30тина души екипа, па само 10тина души кршат автобус и пола бегат пола ги апсат - успех
Полн коп, а затворена врата на неутрална - успех
Излегвање од комбе и влегување пак назад во истото набрзина - успех

За мене ова е многу ниска граница на успех, ама добро

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.298
Pameti si go zborot I ko ke padni prvata zrtva bez razlika dali kaj vas ili kaj nas pak ke prajme muabet !
Abe vi rekov prethodno uste lani deka go isilivte komarot I deka ke odi kurban nekoj prvo so dojdovte na rakomet vsala isto so nozoj I palki posle sleduvase na sekoe samomprodolzenie a ova denes bese kraj i da mu bidi na site jasno na koj ne mu bese deka so vas nitu na pogreb nitu na svadba vie mnogu po primnavte od brakjata vasi od drugata strana na rekata I ne ste svesni so ke se desi na nekoe sledno gostuvanje Abe kurinja ili ste mazi ili ste picki treto nema a Bode samo picke ako ti fakja gazot da odis nekade, ke bidis spremen na se I sesto kako I toa da jadis kotek ne e stramota da se jadi kotek stramota e da begas vkombe(vcrkva) da odis samo da se slikas plus ne e vo nas dvor sinkir nekoj dojde vsala ili na tribina nasa(vo kopot) pa zel Arsenal so oruzje da se brani ova e stram I dno deka se osokolivte malku od drogata e jasno ama toa ne znaci deka nema da naebete nekade I uste ne mozam da razberam ete ke udrat nekoj so noz I sto posle demek ke kurtulat nema tie da umrat dali ste svesni so prajte be hobiti ete ke kurtulis nema da umris vo tepackaza ke mavas so noz ke odis zatvor I tamu ke umris zarem misli nekoj deka nema da se osvetime ,dali ste normalni be spit*ri zabegani za utakmica vo novaci da ima zrtvi I posle na prva krivina pak sme makedonci kade be vaka ima nekoj da ve poduci da vi kazi kako treba ili aj ke se izdrogirame ke vlegovme vo huliganski Film a zivotot ne film be deca prvo treba da se stepas ,da vidis krv da jadis isto da dajs pa kotek od dzandari,pa odis vo kracel,pa pritivor ,zatvor grupni tepacki,skrseni race noze I glaj se si ima redosled na mozi aj kw se izdrogiram zemam nozot I ne se plasam ama posle so prajme be deca ,ke pomini dejstvoto na alhoholot I drogata kako ke se razbudis koga si odzel zivot ili ti tsginal drugarot Abe vie na bricenje se nemate seceno najgolema bolka vie so gi depilirate nozete sega aj huligani so nozoj kade be ke ti go piknat vo gazot toj nozot ako nema policija da se skires, kako stapot ima dva kraja IC ama ic ne vi idi umot oti go nemate I najmnogu mi e krivo so sekogas vo vakvi slucaevi ke go jadi nekoe dete ni krivo I dolzno aj nie po starite kurot golem I da go jadime ili dajme sme pominale zivot se videle se I sesto niz sito I reseto ama dete da odi kurban za fudbal,rakomet e non sens razbiram da se stepas da pokazis madinja sila sekade da odis ne znam kaj ne sme odele sami bez najava I pridruzba od site gradoj I sela od nasi do cisto albanski no vakvi pickarski raboti nikogas be odis so srce,madinja I um a ne so droga I nozoj picki edni siptarwki ja smenavte igrata i nivoto ke nema zastanuvanje posle prvata zrtva samo da znajte da ve potsetam oti posle nema vrakjanje nazad I nikoj nema ni doma da e siguren !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.582
Поени од реакции
8.447
ke bidis spremen na se I sesto kako I toa da jadis kotek ne e stramota da se jadi kotek stramota e da begas vkombe(vcrkva) da odis samo da se slikas plus ne e vo nas dvor sinkir nekoj dojde vsala ili na tribina nasa(vo kopot)

Кај ти текна, многу малце знат за ова случка, ама ние сме немале навивачки акции :)))))
А едни “браќа” како се молеа на икони во Прилеп, па со фордо бел како летаја на плетвар, ко не видоја застанати лево-десно волано(фала му на господ шо не се отепаја)

После изговорот беше дека поќе сме биле ние. (тие 5 во една кола ние 6 во две :))

Се се океј само како еднаш мене не ми текнува ние да сме бегале, ете то ме чуди, а слики имаш од гостувања по сите вукојебини низ Мк :)

Член од
5 февруари 2013
Мислења
168
Поени од реакции
408
Pameti si go zborot I ko ke padni prvata zrtva bez razlika dali kaj vas ili kaj nas pak ke prajme muabet !
Abe vi rekov prethodno uste lani deka go isilivte komarot I deka ke odi kurban nekoj prvo so dojdovte na rakomet vsala isto so nozoj I palki posle sleduvase na sekoe samomprodolzenie a ova denes bese kraj i da mu bidi na site jasno na koj ne mu bese deka so vas nitu na pogreb nitu na svadba vie mnogu po primnavte od brakjata vasi od drugata strana na rekata I ne ste svesni so ke se desi na nekoe sledno gostuvanje Abe kurinja ili ste mazi ili ste picki treto nema a Bode samo picke ako ti fakja gazot da odis nekade, ke bidis spremen na se I sesto kako I toa da jadis kotek ne e stramota da se jadi kotek stramota e da begas vkombe(vcrkva) da odis samo da se slikas plus ne e vo nas dvor sinkir nekoj dojde vsala ili na tribina nasa(vo kopot) pa zel Arsenal so oruzje da se brani ova e stram I dno deka se osokolivte malku od drogata e jasno ama toa ne znaci deka nema da naebete nekade I uste ne mozam da razberam ete ke udrat nekoj so noz I sto posle demek ke kurtulat nema tie da umrat dali ste svesni so prajte be hobiti ete ke kurtulis nema da umris vo tepackaza ke mavas so noz ke odis zatvor I tamu ke umris zarem misli nekoj deka nema da se osvetime ,dali ste normalni be spit*ri zabegani za utakmica vo novaci da ima zrtvi I posle na prva krivina pak sme makedonci kade be vaka ima nekoj da ve poduci da vi kazi kako treba ili aj ke se izdrogirame ke vlegovme vo huliganski Film a zivotot ne film be deca prvo treba da se stepas ,da vidis krv da jadis isto da dajs pa kotek od dzandari,pa odis vo kracel,pa pritivor ,zatvor grupni tepacki,skrseni race noze I glaj se si ima redosled na mozi aj kw se izdrogiram zemam nozot I ne se plasam ama posle so prajme be deca ,ke pomini dejstvoto na alhoholot I drogata kako ke se razbudis koga si odzel zivot ili ti tsginal drugarot Abe vie na bricenje se nemate seceno najgolema bolka vie so gi depilirate nozete sega aj huligani so nozoj kade be ke ti go piknat vo gazot toj nozot ako nema policija da se skires, kako stapot ima dva kraja IC ama ic ne vi idi umot oti go nemate I najmnogu mi e krivo so sekogas vo vakvi slucaevi ke go jadi nekoe dete ni krivo I dolzno aj nie po starite kurot golem I da go jadime ili dajme sme pominale zivot se videle se I sesto niz sito I reseto ama dete da odi kurban za fudbal,rakomet e non sens razbiram da se stepas da pokazis madinja sila sekade da odis ne znam kaj ne sme odele sami bez najava I pridruzba od site gradoj I sela od nasi do cisto albanski no vakvi pickarski raboti nikogas be odis so srce,madinja I um a ne so droga I nozoj picki edni siptarwki ja smenavte igrata i nivoto ke nema zastanuvanje posle prvata zrtva samo da znajte da ve potsetam oti posle nema vrakjanje nazad I nikoj nema ni doma da e siguren !

Неиронично те замолувам да пробаш да се лечиш, како Македонец кон Македонец чувствувам голема жал кога гледам како некој мој сонародник психички боледува, лекот на кајгана нема да го најдеш, ти препорачувам да пробаш во некоја институција (Демир Хисар, Бардовци) или Бигорски Манастир (само немој да станеш бугароман у спат, имам слушнато дека таргетирале малоумници бидејќи биле најлесни за манипулација).

Во врска со инцидентот мислам дека дигнавте преголема хистерија околу некое (не)носење оружје кое во суштина биле неколку бакљи (од кои повеќето не се запалиле) и 1 (читај: ЕДЕН) пендрек. Во навивачкиот свет, еве погледнете го нашето соседство носење палки е најнормална работа без која ниту една тепачка не поминува, а неретко се користат и многу посериозни оружја. За подалеку да не зборам, на пример кај италијаните не поминува тепачка без да има некој избоден. Вие дигнавте толкава врева за една неуспешна акција, во која не само што и покрај мал број на полиција и хаотичен терен, НЕМАЛО РАЗМЕНА НА БОКСОВИ, а како што разбрав и со камењата со кои сте мавале не сте погодиле никој (слаби нишанџии). Значи "ИНЦИДЕНТОТ" во кој на форумов Чкембари хаотично прогласија победа, бил залетување, па кочница пошто ни застанаа на црта, па камења, па имаше полиција не не пушти да ве бркаме од селото? :pos: :pos:

Иако ситуацијата во градот ни налага да носиме оружје, сепак бројот на Комити кои гледам дека го прават тоа лично сметам дека е премал. Да, ситуацијата е подобрена од пред неколку години, ама јас лично сметам дека секој член треба да носи некаков вид на оружје во него - за да можеме пропорционално да им се спротиставиме на дивјаците кои без исклучок носат нож во џеб и до продавница. МЕЃУТОА, пред да почнете пак да плачете, ПРОТИВ ВАС НИКОГАШ немаме употребено ништо друго освен камења и бакљи(не сте биле помеки ниту вие према нас). Престанете веќе да плачете за тие два заборавени ножа во ранец пред сала, или за ситуацијата со платното - тогаш ситуацијата го налагаше тоа. Ама стварно ми е смешно, напаѓате 30тина на 14, не успевате да дојдете до физички контакт иако ситуацијата го дозволува тоа, и плачете зашто некој ви извадил пендрек:pos:

Па уште и жртви ќе паѓале или не знам што. 30 години постои ривалство, сега ви текна дека можеле жртви да паднат во тепачка. Кој ќе биде следниот битолски бисер, дека државата не смее да користи тенкови за одбрана, а војниците да идат на голи раце бидејќи се друго било пичкарски?

Член од
25 август 2023
Мислења
390
Поени од реакции
723
Кај ти текна, многу малце знат за ова случка, ама ние сме немале навивачки акции :)))))
А едни “браќа” како се молеа на икони во Прилеп, па со фордо бел како летаја на плетвар, ко не видоја застанати лево-десно волано(фала му на господ шо не се отепаја)

После изговорот беше дека поќе сме биле ние. (тие 5 во една кола ние 6 во две :))

Се се океј само како еднаш мене не ми текнува ние да сме бегале, ете то ме чуди, а слики имаш од гостувања по сите вукојебини низ Мк :)
Posle vardar pelister vo parkceto do gradski begavte i toa od zaskitani Komiti sto im izbegavme na policijata a vie cela grupa , za ovaa situacija bev tamu, komitska ckembe corba na vasa tribina kutek i izbegavte od tribina ekipa komiti i service crew segasni family togas ides i so Komiti , pokojni Mac glava legenda neka mu e lesna zemja i ne znam ne mi teknuvaat vo momentov drugi a gi ima povise sigurno… ti da nabrois nekogas grupa na grupa kaj sto Komiti izbegale ili pa jadele kjutek?

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.582
Поени од реакции
8.447
Posle vardar pelister vo parkceto do gradski begavte i toa od zaskitani Komiti sto im izbegavme na policijata a vie cela grupa , za ovaa situacija bev tamu, komitska ckembe corba na vasa tribina kutek i izbegavte od tribina ekipa komiti i service crew segasni family togas ides i so Komiti , pokojni Mac glava legenda neka mu e lesna zemja i ne znam ne mi teknuvaat vo momentov drugi a gi ima povise sigurno… ti da nabrois nekogas grupa na grupa kaj sto Komiti izbegale ili pa jadele kjutek?
Ако збораш за 2012 не си во право, точно дека имаше напади ама и на 5 фронта имаше тепачки, не само од комити од сите бевме напаѓани. Ама дека сме бегале тешко. За та утакмица книга можи да се напиши, 700-800 души секој има свое видување.

Паролата “руке на руке” шо ја извадивме пред мој очи беше дешавката, кога од кај вас неколку членој се пуштија накај нас (дел од групата голема залутани, низ цел парк бевме раштркани, дешавката беше до зградите одма) и точно то го викнаја руке на руке и така и си добија, летнаја по неколку боксој и толку беше.
Е то е навивачки за мене, за мене тие се храбри момци шо секогаш ги спомнувам иако беа поќе удрени,најмалце битно е то.
А не како сега само со оружје, жално.

Kajgana Shop

На врв Bottom