Се надевам дека 'хулиганите' од обете страни се испразнија после вчерашното дерби, па ќе може да дискутираме како луѓе.
Прво за Чкембари. Секоја чест за бројката и битолчани за полнење на целата трибина. Не сум сигурен колку собира (мислам околу 4.500-5.000?) што е навистина респектабилна бројка за ваква смешна лига. Историска бројка за вас како група, сигурно бевте 1.000-че +/-, убава ограда и секако тука помага многу и новата трибина, која за наши услови е баш погодена. Штета што Градски е УЛТРА ГОЛЕМ за било кој наш клуб, и иако првото дерби во Скопје имаше и поголем број на група како навивачи и на неутрална, пак изгледаше празно. За навивањето, искрено мислам дека имате едни од најлошите песни со текст/ритам, и треба да си поработите на тоа, зошто никој веќе, а поготово младите не му се навива 2010-та стил во 2024-та (мое лично мислење). Пирото одлично.
За Комити, бројка од сништа за дерби. Никад претходно не се десило да буквално фалат бусеви, па да се зимаат накадно +2 буса и луѓе да палат коли.. Можда ова гостовање бројката беше и поголема од она 'фамозното' дерби со оградата? Иако не сум сигурен. Голем број на млади, но и респект за МНОГУТЕ постари кои беа присутни, баш се изненадив. Изглед добар, пирото исто така, навивањето како за дерби одлично, и добро е што многу повеќе се пееше за Вардар, отколку против Пелистер. Во глобала 90% од луѓето беа во црно, но како што пишал погоре и доларот, не можеш тука да искорениш да дојдат буквално сите во црно.. Мора да се најде некој со рендом боја, ма да, мање више на толкава бројка.
За бајраците што пишал некој претходно дека се ваделе често, па за тоа се шиени легедно и затоа е бајрак, да ги вадиш кога мислиш дека има простор за тоа и би изгледало убаво, сигурно нема да се вадат во среда од 13:00 против Брера.
Паролата 'наследници на мизеријата'. Не е наменета како што вие сфаќате, или така ви одговара. Туку во стил дека сте 'вечно втори' во секој спорт, и увек сте блиску, а на крајот сепак далеку. Фудбалот иако Пелистер е големо име, се знае кој е најтрофеен и е од тој аспект секогаш пред вас - Вардар. Ракомет, Вардар е пак пред вас, иако вие сте втор клуб по големина, еве годинава како се чини дури и Вардар да не освои, тоа ќе биде пак некој пролазен клуб како Алкалоид. Кошарка секоја година сте блиску, и пак на крај ве тепа скопска екипа (случајов МЗТ Скопје), а убеден сум доколку тоа не се МЗТ, по некоја случајност ќе биде Работнички.
Кореото што е извадено пак, џабе се мачел 110% (Македонец) искомплексиран со спајање слики. Извадено е да се прикријат тие што палат бакљи.
БитолчанецО, баш ми е мило што толку многу се наложи на победа у регуларен дел против најслабиот ФКВ кој некад играл во 1-ва лига. Ние сепак имаме поголеми достигнувања, а со тоа и граници.. Сепак пак ќе речам, најтрофејни сме во фудбал и ракомет, па можда затоа победата против вас у првиот меч не ја гледаме на начинот кој ја гледаш ти. Планирам да те изнајмам за децата еден ден како кловн на роденденот. Очигледно хуморот ти е на високо ниво, само се надевам дека не си најхумористичниот човек во Битола.
Секое добро!