- Член од
- 17 август 2024
- Мислења
- 34
- Поени од реакции
- 104
Тоа значи дека си политичар а не навивачA sto ako privatno e politicki aktiven ne smee li da bide clen nannavivackata grupa ne razbiram, pa pola clenovi os grupive se politicki aktivni.
Teski gluposti i detski muabetiТоа значи дека си политичар а не навивач
orce so e togas neli on stoese so vas? Mile i kompanija sto se togas?Тоа значи дека си политичар а не навивач
Доста од младината кај нас паѓа под влијание на партиите особено тие партии што се водат како патриоти напр. вмро..за подоцна од кога ќе им биде испиен мозокот нема да се појавуваат на трибина, и мислат дека најпатриотско нешто што им се има десено е партијата, а не гледајки дека навивачките групи им ја всадуваат таа љубов кон градот, државата,клубот уште пред да бидат вклучени во партија. Значи преку патриотизамот лесно манипулираат партиите во навивачките групи...Навивачките групи кај нас (а и низ цел регион) генерално лесно паѓаат под влијание на политички струи и се ставаат во функција на партии/држава. Лесно се злоупотребува група за политички сврхи (поготово кај нас), од лепење плакати и одење на митинзи, до инциденти и проблеми.
Проблемот не е да си политички активен, него да си во функција на паразит-партии. Истите се причина зошто трибините се празни. Да си во партија кај нас е нај анти-ултра потег.
А на трибина пеат истите тие против џандаритеИ тогаш стануваат џандари/административци во МВР и само се сликаат по кафани ко пешљаци по 40 мажи и пишуваат "се арчиме за татковината"
Dali predlagas nikoj da ne glasa za Makedonski partii? I dali si svesen deka dokolku nikoj ne glasa premier pretsedatel ke si imaat albanskite partii? Koga ke se osvesti makedonskiot narod deka glasot e biten vo drzavava oni se 200 000 ama kaj niv nema glasam ne glasam moras ima zatoa i tolkuu mokj imaat od nasive sto sedat doma i ne glasaatИ тогаш стануваат џандари/административци во МВР и само се сликаат по кафани ко пешљаци по 40 мажи и пишуваат "се арчиме за татковината"
Ја па мислев ради злоупотреба на власт и корупција сме овде, али може ради негласање е. Него ако се вратиме на навивање: муабетот е дека навивачките групи не треба да дозволат никој да ги стави под своја контрола и треба да се приказна за себе. Никој не ти брани да гласаш, али како навивач, си вечна опозиција (здрава граѓа) кога власта не ти застапува интерес. “Може крадат, али барем наши се, ни ја чуваат државата” или “овие се најбитни избори, сега или никогаш” е најштаб муабет за раја.Dali predlagas nikoj da ne glasa za Makedonski partii? I dali si svesen deka dokolku nikoj ne glasa premier pretsedatel ke si imaat albanskite partii? Koga ke se osvesti makedonskiot narod deka glasot e biten vo drzavava oni se 200 000 ama kaj niv nema glasam ne glasam moras ima zatoa i tolkuu mokj imaat od nasive sto sedat doma i ne glasaat
Хахаха мислам дека знам за кого мислиш во постов.И тогаш стануваат џандари/административци во МВР и само се сликаат по кафани ко пешљаци по 40 мажи и пишуваат "се арчиме за татковината"
Темава е сосем реална и е поврзана со навивањето кај нас, нормално дека те боли тоа што со поддршка на членови од твојата група се отвара клуб на предавникот ванчо михајлов па после се чистите со патриотизам и така натака и така натака…Ima tema politika I vesti mozi da ja prodolzite tamu diskusijata ovde ako se fatime so strizena I bricena samo ke se zaebi temata poarno za ickrtani graffiti da se praj muabet od kolku za koj se predavnici a koj " patrioti " na site mu e jasno do kaj ne donesoa "nasite" partii od nasata zemja za toa da ne go tupime tuka oti pola pisime od stranstvo a drugata pola ke dojdite za brzo ako prodolzat vaka ,so znaci site se isto lajno(ednoto mozi smrdi povekje od drugoto) I kraj na temata !
Po loso od politkata e da bidat kodosi vo policija se drugo mozi da se opravda za toa ne veruvajte na "dobrite" nameri gledajte si ja grupata ,klubot ,gradot I drzavata i brakjata na tribina se drugo e golema laga , prevara i prolazno oti treba pak da se poglednite vo oci so drugarite od tribina ne se prodavajte deca i pravite greski kako "nie" po starite ucete od minatoto za podobra idnina so podalku od politika po gnasno I gadno kaj nas nesto nema !
P.S.Samo rabotata e sekoj da si ja priznaj greskata(da se izvalka I obelezi) da se povleci i izvini a ne da ceka da dojdat "negovite" na vlast pa pak sila da prodava ,sekoj mozi da zgresi samo treba da e doblesen da vidi kade ,kako I da ne se povtori da se trgni na strana za dobroto na grupata tuka e razlikata
Sent from my SM-S901B using Tapatalk