Сфатив дека...

Член од
21 април 2014
Мислења
10
Поени од реакции
4
Еднаш се живее , не се замарај со небитни работи ЖИВЕЈ НЕ ГЛЕДАЈ НАЗАД Е ТОА ГО СВАТИВ !

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Сфатив дека од секое дрво свриче не бидвит.

Член од
21 октомври 2013
Мислења
150
Поени од реакции
320
Сфатив дека загубата на човек може да те поремети. Да те искасапи. Суштински да те изеде. Од тело да те претвори во мрша, прав или пепел. И постоа сфатив дека во тој облик уште може да те дотолчува. Како смрдлив разбеснет ветар на кој се сушат алишта,да ја распространува таа пепел насекаде и да не можеш да се собереш со милениуми.
Сфатив дека загубата на човек, кој е сеуште жив, може да трае со недели,месеци и години. Колку повеќе е тој жив, толку повеќе си ти мртов.
Сфатив дека од некои шокови човек не се опоравува. Нит на живо се смее, нит на мртво плаче. Хибернира. Вегетира. На шкрги дише.

Сфатив дека она срањето дај му време на времето се однесува само на тоа, уште колку време имаш за тотално да го изгубиш паметот и светогледот..од што? Од загуба. На човек кој е суште жив.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
дека ГоТ, ти била некоја Тв-серија од островот, и баш ме заболе за неа.Јас ќе си ги гледам Камионџии.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
дека ГоТ, ти била некоја Тв-серија од островот, и баш ме заболе за неа.Јас ќе си ги гледам Камионџии.
Југословенско море чичко Анчо :) Ако не се се лажам кога прв пат ја емитуваа серијата негде седумдесетите накај осумдесети 70'-80' ?
Врати че се роде, ако немаш гледано ти препорачувам.:)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Сфатив дека...

На тој што си му важен - ќе те најде...
Тој што сака да те види - ќе најде некоја минута за тоа...
На тој што си му потребен - ќе те побара...
Се друго е - ИЗГОВОР!

:)

Член од
16 јуни 2014
Мислења
314
Поени од реакции
797
Sfativ deka nekoi luge ne zasluzuvaat da bidat vo mojot zivot... the end

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Сфатив дека ако не се бориш и не го браниш своето, другите ќе ти го уништат.... :)

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
Дека јас можам само да дадам се од себе и да го направам тоа кое сум во можност да го направам, и да не се секирам за другото...

Kajgana Shop

На врв Bottom