Сутоморе

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
За сутомоте ја имам негативен впечаток ,таму е цел џган бев пред 2-3 години водата беше прљава, гужва на плажа и луѓе поминуваат преку тебе газат по пешкир плус по тоа скалите од асфалт до море све се посрани и смрди, а во бар бев депресија ме фати.
Како да не , зошто тоа ми се нема тоа случено а одам секоја година и на двете места?

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Нема врска ни гужва толку ни крадење !! Плажата е огромна, на тие што се за пешкири и чадори сами што си носиш има многу фамилии и знаете како е се крцаат ко луди, имаш плажи со лежалки, душеци перници на плажи и таму имаш ем песок, ем газиња колку сакаш, ем одлични журки... нема боље. На такви плажи да седиш пак цените се џабе, моеш нон стоп да си пиеш без проблем. Значи Сутоморе е одлично место за млади, забава. ноќен живот има у изобилие а за морето да не збориме... Јадранско, солено, убаво , топло нема замерка за ништо според мене а многу години по ред идам таму. Има многу луѓе што со години идат у Сутоморе па не се ваљда ненормални . Вреди да се посети у секој случај

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Баби и жаби! Сутомоте е синдикална плажа Св.Стефан е за руски олигарси.Едино ако не отидеш и она нашето познато да се келепуриш доколку начекаш прдеш место па да фрлиш пешкир.Ако обијезбеџење те не ухвати живог:) Краљичина заборавија уште од дома ја има закупено некој од баќушките и лани беше 75 Евра чадор и 2 лежалки!!! Ама земи си апарат за секој случај ќе фатиш кадар квалитетен:) Сутоморе плажата и не е толку лоша и е голема а околу имаш и неколку други диви и поитимни како што е Милена Дравиќ нешто како лековито блато има дрн дрн јариња.Поврзаност има со Бар и Будва со автобуси и такси ама такси ко такси исто ко нашиов вид ендемичен таксист македоникус таксистикус или како веќе беше:D А горе долу имаш се, пазар, супермаркет бензинска пошта амбуланта кафиќи и ресторани од кои ќе те болат ушите од турбо дизел фолк и други увопарателни мелодии. Најдобро е со кола да си одиш ако имаш можност, сега има и нов пат преку косово-албанија па за некои 5 часа нормално возење си таму.
како се движат цените за превод до будва ,бар ?!?!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Заинтересиран сум за летување во Црна Гора, поточно за местото Сутоморе, добродојдени би ми биле сите позитивни и негативни критики. Искрено во Бугарија и Грција веќе сум бил па сакам и на Јадранот да видам како е, многумина викаат дека водата е најсолена и доста чиста ?
Ме интересира плажата, водата и се разбира ме интересира дали доколку одам без кола има автобуси за до другите плажи(Чањ, Буљарица, Петровец, Будва и др) не сакам да се затворам на едно место , сакам да просетам барем други 3-4 места. Пишете мислења тие што веќе сте биле таму, дали вреди да се посети Сутоморе или ипак да си одам во Грција (Крф,Тасос...)
Помеѓу Јадранско и Јонско, Јонско е посолено.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Офф не превод грешка не сум приметил превоз мислев со комбиња :)
Знам де... :) Иначе незнам мене ми зимаат 280 евра пат ,10 ноќевања во Бар и со јадење во ресторант појадок,ручек и вечера...за мерак!А и што и да купиш цените се исти во Мк дури и поевтини работи има!

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Голема ли е разликата во цените со Будва и Сутоморе? Може ли некој да пише нешто подетално околу цените.

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Голема ли е разликата во цените со Будва и Сутоморе? Може ли некој да пише нешто подетално околу цените.
Да , сутоморе е скоро како и во Македонија, исто и во Бар, дури има и поевтино нешто, додека во Будва е поскапо...за евро две...може има и ефтини работи некаде ама тоа е тоа..зависи што ќе купуваш..оние сувенирите ти се исти секаде..И некои јадења.

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Да , сутоморе е скоро како и во Македонија, исто и во Бар, дури има и поевтино нешто, додека во Будва е поскапо...за евро две...може има и ефтини работи некаде ама тоа е тоа..зависи што ќе купуваш..оние сувенирите ти се исти секаде..И некои јадења.
Ме интересира поконкретно цени, на пример лежалки, влезници во дискотека, пиво, јадење итн.
Пошто слушнав дека скоро цела будва руси ја купиле и оваа година ќе било многу скапо. Влез во дискотека 10 евра, пиво 5 евра итн. И дека 100-150 евра поевтино би си поминал во Сутоморе одошто во Будва.

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
како се движат цените за превод до будва ,бар ?!?!
Беше 1 Евро до бар со комбе сега не знам ама има и опција со бродчиња бар будва и по плажите зависно од турата. Општо земено за наши стандарди прифатливи цени

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Ме интересира поконкретно цени, на пример лежалки, влезници во дискотека, пиво, јадење итн.
Пошто слушнав дека скоро цела будва руси ја купиле и оваа година ќе било многу скапо. Влез во дискотека 10 евра, пиво 5 евра итн. И дека 100-150 евра поевтино би си поминал во Сутоморе одошто во Будва.
Toa ти е сигурно дека ке си минеш поевтино, иначе лани јас еднаш не платив за лежалка, не ми беше ни потребна, а за пиво старите ме снабдуваа ја само трошев на забави!Дискотеките има разлика некаде 10 евра , некаде 5, некаде може и беспари..п-а имаше и забави на брод на полноќ оддалечени со километри...незаборавно беше во суто море, а за будва потешко!Иначе и во Херцег Нови врие руси па пак е евтино!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Баш сега гледам некои слики и многу гужва е, луѓево се еден до друг :) тоа некако ме замислува да отидам до Грција !? Пишете тие што сте биле се оди ли организирано со автобус до околните плажи од сутоморе до чањ,буљарица,петровец и по која цена, гледам баш во сутоморе не се седи 10 дена поготово не за бањање :)

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Баш сега гледам некои слики и многу гужва е, луѓево се еден до друг :) тоа некако ме замислува да отидам до Грција !? Пишете тие што сте биле се оди ли организирано со автобус до околните плажи од сутоморе до чањ,буљарица,петровец и по која цена, гледам баш во сутоморе не се седи 10 дена поготово не за бањање :)
Ti go preporacuvam Bar, ne e bash turisticki grad, [pveke za ziveenje i nem,a tolku guzva,a blisku e mnogu do suto more!

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
А како е попаметно да се оди, преку агенција да си најдеш смештај или преку агенција само патот. Дали таму може да се најде лесно смештај ?

Kajgana Shop

На врв Bottom