Студирање во Франција за 400 евра?

Викиче

Sarcasm is my best friend
Член од
27 ноември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
A ima nekoj od forumdziite koj e na studii vo Francija ??
Da go prasam nekolku raboti :icon_bigg

Член од
9 декември 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Bez naslov

абе види вака јас сакав да одам ама моите нешо се караат скапо било али јас ќе покушам и ај си викам има едни школи да му се тупнам со компанијата ама непара и тој францускиот само на училиште го учев и го пренаучив шо да ти при4ам. Ок ајт see ya :tapp:

Член од
26 октомври 2008
Мислења
36
Поени од реакции
2
Јас студирам во Лион, ако не е касно, ќе помогнам...

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
И јас сум во Лион. Ако ти требаат информации за Економија или друга општествена наука- бујрум:)
За природните - одбраќај се кај машето над мене:)

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
еееее шо убаво, сеа да си знаеше француски :( ... ама затоа па знам германскиии :baeh: ... не оти ке студирам там де, ама планирам нешо :) ... ззавидувам ви на францускио :lut::kez:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Имав на ум да се пробам за мастер во Франција...ама ми излегоа некои други работи, па сеа сум на мастер на економски кај нас.:)

Инаку, школарината е мала да, ама животните трошоци се изгор, кошта многу, а ретки се среќниците што одат со стипендија в џеб...
Јеби га ја пропуштив јас шансата...полагав делф Б2, ама паднав...мада што ете не бил стриктно делф како услов...можда ќе пробам за докторски здравје боже, ако не ми испари јазикот до тогаш...:)

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Имав на ум да се пробам за мастер во Франција...ама ми излегоа некои други работи, па сеа сум на мастер на економски кај нас.:)

Инаку, школарината е мала да, ама животните трошоци се изгор, кошта многу, а ретки се среќниците што одат со стипендија в џеб...
Јеби га ја пропуштив јас шансата...полагав делф Б2, ама паднав...мада што ете не бил стриктно делф како услов...можда ќе пробам за докторски здравје боже, ако не ми испари јазикот до тогаш...:)
Тука можеш и на мастер 2 да дојдеш, не мора мастерот да се фати од прва година.

Член од
26 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
ima li nekoj sto e otiden kako au pair vo francija ili dali poznavate takvi?
ili nekoj koj bil a sega si e vo makedonija(uste podobro ako znaete i takvi :D)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
еееее шо убаво, сеа да си знаеше француски :( ... ама затоа па знам германскиии :baeh: ... не оти ке студирам там де, ама планирам нешо :) ... ззавидувам ви на францускио :lut::kez:
Во Германија просечно е поевтино да студираш него во франција а квалитетот на високото образование е ист и исто признат.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Како учиш фашитички јазик бре (се зезам)
~ За мене францускиот е подобар и сакам него да го научам, инаку германски тапа сум двојче имам во школо не разбирам (не учам) ништо.

То е, инаку како не се плашите да не ве украдат таму бре!? :pos2:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Како учиш фашитички јазик бре (се зезам)
~ За мене францускиот е подобар и сакам него да го научам, инаку германски тапа сум двојче имам во школо не разбирам (не учам) ништо.

То е, инаку како не се плашите да не ве украдат таму бре!? :pos2:
хаха на твоја возраст може и да те продадат уште на аеродром, а нема ни да знаеш хехехех...
кај нас повише се краде бре :)

он топик: и двата јазика ги сакам пошо различно звучат и тоа се 2 култури... шознам, паѓам си по јазици

Kajgana Shop

На врв Bottom