Јас студирам во Лион, ако не е касно, ќе помогнам...A ima nekoj od forumdziite koj e na studii vo Francija ??
Da go prasam nekolku raboti :icon_bigg
И јас сум во Лион. Ако ти требаат информации за Економија или друга општествена наука- бујрумA ima nekoj od forumdziite koj e na studii vo Francija ??
Da go prasam nekolku raboti :icon_bigg
Тука можеш и на мастер 2 да дојдеш, не мора мастерот да се фати од прва година.Имав на ум да се пробам за мастер во Франција...ама ми излегоа некои други работи, па сеа сум на мастер на економски кај нас.
Инаку, школарината е мала да, ама животните трошоци се изгор, кошта многу, а ретки се среќниците што одат со стипендија в џеб...
Јеби га ја пропуштив јас шансата...полагав делф Б2, ама паднав...мада што ете не бил стриктно делф како услов...можда ќе пробам за докторски здравје боже, ако не ми испари јазикот до тогаш...
Во Германија просечно е поевтино да студираш него во франција а квалитетот на високото образование е ист и исто признат.еееее шо убаво, сеа да си знаеше француски ... ама затоа па знам германскиии :baeh: ... не оти ке студирам там де, ама планирам нешо ... ззавидувам ви на францускио :kez:
Како учиш фашитички јазик бре (се зезам)еееее шо убаво, сеа да си знаеше француски ... ама затоа па знам германскиии :baeh: ... не оти ке студирам там де, ама планирам нешо ... ззавидувам ви на францускио :kez:
хаха на твоја возраст може и да те продадат уште на аеродром, а нема ни да знаеш хехехех...Како учиш фашитички јазик бре (се зезам)
~ За мене францускиот е подобар и сакам него да го научам, инаку германски тапа сум двојче имам во школо не разбирам (не учам) ништо.
То е, инаку како не се плашите да не ве украдат таму бре!? :pos2: