- Член од
- 20 ноември 2010
- Мислења
- 738
- Поени од реакции
- 749
Знам дека не се плаќа партиципација за додипломски студии, а за постдипломски? Знае некој?
Ќе те примат. Ама електронската апликација беше до 5 март. Повеќе среќа идната година.Здраво! Ме интересира само колкави се шансите за да те примат на факултет Словенија? Просек 5,00.
Дали примаат секого или?
Не ми треба за годинава. А околу трошоци? И дали се наоѓа лесно работа било каква? Оти моиве нема шанса многу да ми плаќаат.Ќе те примат. Ама електронската апликација беше до 5 март. Повеќе среќа идната година.
хмм од 300 до 500 евра месечно се зависи од тебе како си навикната да трошиш пари..за работа да најдиш не е многу тешко а иначе јас колку шо знам никој не почнува одма со работа уште првата година оти сепак друга средина е учиш на друг јазик и се е друго и нема да стасаш така да можиш да ја заборајш работата.... барем првата годинаНе ми треба за годинава. А околу трошоци? И дали се наоѓа лесно работа било каква? Оти моиве нема шанса многу да ми плаќаат.
Океј,фалахмм од 300 до 500 евра месечно се зависи од тебе како си навикната да трошиш пари..за работа да најдиш не е многу тешко а иначе јас колку шо знам никој не почнува одма со работа уште првата година оти сепак друга средина е учиш на друг јазик и се е друго и нема да стасаш така да можиш да ја заборајш работата.... барем првата година
а на кој факултети мислиш да аплицираш ?Океј,фалаЌе штедам
Ако може да се врви со 300 евра не е многу
![]()
Океј,фалаЌе штедам
Ако може да се врви со 300 евра не е многу
![]()
Али зависи,Љубљана е дупло поскапаСосема доволно за првата година, сепак зависи и каков тип на трошач си!
Јас трошам најсила 270 евронки, вкупни трошоци! Ама економџивка сум!
Не знам точно уштеа на кој факултети мислиш да аплицираш ?
А ти во Љубљана си или?Сосема доволно за првата година, сепак зависи и каков тип на трошач си!
Јас трошам најсила 270 евронки, вкупни трошоци! Ама економџивка сум!
А за магистерски до кога е ? дај некое корисно инфо и образец за аплицирање никако не моѓам да најдам само за додипломски има.Ќе те примат. Ама електронската апликација беше до 5 март. Повеќе среќа идната година.
За скапо слични се цените скоро како во Македонија има доста работи што ти се поефтини само станот или зависи кај ќе седиш е скапо ако имаш цимери ќе се снајдеш некако..за работа се наоѓа има студентски сервиси во Љубљана полесно има доста за летоска само без јазик малце потешкоНе знам точно уште
--- надополнето: 5 април 2013 во 11:55 ---
А ти во Љубљана си или?![]()