Студентски домови

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Иначе машките згради во Стив се ко хотел направени. Кој не видел, нека погледне.
Ги однесоја светлосни години пред другите студентски домово, потоа 2ра машка ја наполнија колку шо можи и не можи, сега почнаја да ги негираат дефектите во НОВАТА ни зграда. А тоа шо беше снимањето за отворањето, јас видов како се прави да изгледа перфектно. Ги зедоја 3-4 соби на први, ги исчистија чистачките (за да се оправдаат дека нешто работат, освен на сабајле во 6 и пол кога ти в ходник и ти маваат со метлата во врата), наместија ПОСТЕЛИ од студентскиот дом. На најуреденото во државава пак му праеја намештаљка, да изгледа како Хилтон демек.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
За тоа дека во Стив сега засега условите се најдобри во право си, но лесно е да се биде најдобар во земја каде што за министерот (како што го слушнав на вести кај што дава изјава) врвно достигнување е што изградил дом каде што има бања во секоја соба! Секоја чест!

Низ „цивилизираниот“ свет (кон кој што се стремиме) по домовите имаат за секој студент посебна соба, библиотеки, компјутери поврзани на интернет, се на се работи што прават студентот да се чувствува како студент, а не како студент кој што треба да се навикне да биде животно.

И пак ќе потенцирам - јас сепак на факултет сум појден да учам и да студирам, а како да го правам тоа кога нема каде да учам после 20 часот? Не е ефективно, а и многу под моето ниво, да се карам со „гостите“, а посебно со цимерите чии што „гости“ доаѓаат на „посета“ во 22-23 па дури и 01 часот, кога тие ќе продолжат да го прават без да кажаните зборови им значат нешто. Каков безобразлук!

Што побрзо и дојдам во можност земам парталите и надвор од тука па дури и во недостаток на образование во Македонија (што е повеќе метод за точење на живци отколу образование).

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
И пак ќе потенцирам - јас сепак на факултет сум појден да учам и да студирам, а како да го правам тоа кога нема каде да учам после 20 часот? Не е ефективно, а и многу под моето ниво, да се карам со „гостите“, а посебно со цимерите чии што „гости“ доаѓаат на „посета“ во 22-23 па дури и 01 часот, кога тие ќе продолжат да го прават без да кажаните зборови им значат нешто. Каков безобразлук!
Тоа и јас го пишав во постот погоре. Викаат кој му се учи, ќе се снајде :icon_roll:icon_roll. Очигледно таквите не биле во Стив, кај шо ем што нема читална, а пак за луѓето што се таму да не зборувам...... не сите, ама повеќето се дојдени за да си поминат убаво, баш ги боли дали ти имаш за учење, а пак коа ќе им кажеш, ко на ѕидот да зборуваш. И ај ти после имај желба за учење и положувај испити! Е не бива ..... само живците си ги истенчив за овие 4 месеци! Такви луѓе без осет во животот немав видено, али тоа е ..... Се надевам дека од 1ви ќе биде бај, бај Стив4о, оти таму више не се издржува :toe:

За генерацииве шо идат, нека не ве лаже некој дека мн убаво ќе си поминете во било кој студентски, освен ако не се наместите во соба со некои шо ги знаете и шо ќе можат да ве разберат. Во друг случај, ако чекате да ви наместат цимери, ќе биде ох мори мајче! Или најдете си некој со кој ќе може да живеете, или не размислувајте за студентски воопшто! Посебно во Стив, кај шо читалната ќе ја отворат коа врбата ќе роди грозје ......

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
За генерацииве шо идат, нека не ве лаже некој дека мн убаво ќе си поминете во било кој студентски, освен ако не се наместите во соба со некои шо ги знаете и шо ќе можат да ве разберат. Во друг случај, ако чекате да ви наместат цимери, ќе биде ох мори мајче! Или најдете си некој со кој ќе може да живеете, или не размислувајте за студентски воопшто! Посебно во Стив, кај шо читалната ќе ја отворат коа врбата ќе роди грозје ......

Глупости, тоа си е до тебе дали можеш да живееш со нови луѓе или не. Сум живеел и со некој нов и со другар. Тој другиот многу убаво ме разбираше мене, а и јас него.
Другари мои по студентскиве и ден денешен се дружат со ланските цимери. Познавам еден куп други кои премногу се зближија со цимери а и со комшии/вки.

Значи се си е до човекот како сака да се оснесува со другиот.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Глупости, тоа си е до тебе дали можеш да живееш со нови луѓе или не. Сум живеел и со некој нов и со другар. Тој другиот многу убаво ме разбираше мене, а и јас него.
Другари мои по студентскиве и ден денешен се дружат со ланските цимери. Познавам еден куп други кои премногу се зближија со цимери а и со комшии/вки.

Значи се си е до човекот како сака да се оснесува со другиот.
Секој може да живее со нов, али коа веќе не можеш да се разбереш, е тогаш идат проблемите ..... Мене не ми е проблем да живеам со било кој, се додека има компромис. Е ако нема, и баш им е гајле шо и како ти е тебе, тука веќе губиш желба да живееш уште еднаш со некој што ќе ти го ропнат. Може само јас имав лоша среќа, не мора тоа ништо да значи, али во повеќето случаеви е така :smir:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Девојче тие со кои не можеш да се разбереш се малку. Не викам дека нема сељаци, идиоти, проблематични. Не му посакувам на никој да му се падне некој таков или таква.

Но можат да ти се случат многу убави работи со некој нов ако ти се погоди.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Дечко, јас веќе кажав дека сум имала лоша среќа шо ми се падна таква цимерка. И не викам дека сите се такви по домовите. Има и ок деца со кои можеш стварно да се спријателиш. Е сега зависи како ќе ти се погоди. Мене бидејќи не ми се погоди, затоа реков тие што планираат да одат во дом, нека си бараат цимери што ги познаваат, за да не им се погоди ко мене и да им биде полесно.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Голем дел од студентите кои сакаат да седат во студентски ќе треба да се социјализираат и да се научат на култура. После се ќе е лесно.

T

Tetro

Гостин
Дечко, јас веќе кажав дека сум имала лоша среќа шо ми се падна таква цимерка. И не викам дека сите се такви по домовите. Има и ок деца со кои можеш стварно да се спријателиш. Е сега зависи како ќе ти се погоди. Мене бидејќи не ми се погоди, затоа реков тие што планираат да одат во дом, нека си бараат цимери што ги познаваат, за да не им се погоди ко мене и да им биде полесно.
Маја, немој така со цимерките. :)
Моето искуство покажало дека е подобро да живееш со цимери кои не ги познаваш, а да се упознавате со тек на времето. Нормално дека не може секогаш да ти се погоди некој/а кој/а ќе можеш да ја контролираш, и да те слуша само тебе. :) Заедничко пријателство се гради многу лесно, само треба малку да попушташ, исто како што бараме да попушти и другата страна во одредени ситуации.

:icon_lol: Имав двајца цимери во студентски дом пред некоја година (во Стив седев), си заминаа во пакет на третиот ден. Само треба да знаеш како со нив. :vozbud::vozbud:

Член од
26 јануари 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
Nasava drzava e sramotilaci zivi, greota za decata sto studiraat vo takvi uslovi.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ја споив темата за лошите услови во студентските домови со старата тема за студентски домови. Нема потреба за 2 посебни теми. Продолжете тука со дискусијата.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Nasava drzava e sramotilaci zivi, greota za decata sto studiraat vo takvi uslovi.
Види сега условите се лоши во Медицинар и во Гоце.
Пелагонија е убав, Стив го реновираа, значи многу убав, а Кузман е просечен.

И Гоце и Медицинар не може да се реновираат. Медицинар се бараки, единствено може да се изгради нов, а за Гоце побрзо и поисплатливо е да се изгради нов отколку да се реновира. А има и некои работи што не знам како би се средиле.
А за тоа ќе се почека.

T

Tetro

Гостин
Види сега условите се лоши во Медицинар и во Гоце.
Пелагонија е убав, Стив го реновираа, значи многу убав, а Кузман е просечен.

И Гоце и Медицинар не може да се реновираат. Медицинар се бараки, единствено може да се изгради нов, а за Гоце побрзо и поисплатливо е да се изгради нов отколку да се реновира. А има и некои работи што не знам како би се средиле.
А за тоа ќе се почека.
Еве сликчиња од кај Гоцета.

Коментар не е потребен, нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom