Слично на ова што го збори Viktoranius ама на некој начин обратно како пример ќе кажам и јас.. Незнам дали е тоа дискриминација но сепак..
Мајка ми е во образование. Луѓе познава насекаде. Низ цела Македонија па и пошироко. Не е дискриминација од ученици, другари, туку од професори ова повеќе.
Учев во Јбт едно полугодие во прва година, мајка ми ми викаше да не се запишувам таму зашто е во лош однос со директорката.. Јас не послушав нормално. Имало некој проект во кој Јбт неможеле да влезат поради лоша бодовна листа. Претходниот проект мајка ми им помогнала да ја оформат листата за да влезат, а директорката сакаше да биде и во овој. Мајка ми не прифаќаше ни кафиња ни ништо. Не и треба лижење гз нормално. Уште вториот ден, зашто знаеа дека сум и ќерка почнаа да ме префрлаат од еден во друг клас. 3-4 пати ме префрлаа али све со цел да дојде мајка ми во школо. Не идеше она ОД ИНАТ. Знаеше зашто е тоа така затоа што познава и други луѓе во школото што и кажаа се тоа. Немав лоши оценки, но имав неоправдани. Не бев најредовна. Педагогот Марица шетала со дневникот од мојот клас по професорите покажувајќи им го и како нешо у стилу - Она збори за образование, а види ќерка и што прави во школо.
Помина и тоа укор добив нешто и пак као мајка ми ја викнаа.. Ама не дојде мајка ми дојде татко ми зашо мајка ми нејќеше да иде. После тоа директорката ми се закани со бркање од школо ако не дојде мајка ми
Стално бев пред бркање и такви ствари и стално бараа родител да дојде. Само татко ми го пракаше мајка ми. Кога се отпишав.. Зашо ќе ме бркаа као претходно.. Низ цело школо зборела директорката дека мајка ми ја подучил некој да ме отпише.. Ко нафта да пие она..
Дали е нормално вакво испукавање на дете?