Сте биле ли дискриминирани?

J

Johnny Stulic

Гостин
Затоа што не Пружаш отпор, или не ни можеш да пружаш отпор...
Едно е некој да има предрасуди кон тебе, едно е некој да е стереотипен за тебе, ама друго е кога некој со тоа лично ти наштетува, тоа е веќе дискриминација. Али никој неможе да ти наштети освен ако му дозволиш, а фактот дека му дозволуваш [искрено, сакал или не] те прави слабак.
Дали некој дискриминира Албанец?
Да.
Дали некој ги дискриминира, истиот албанец и брат му Калашњиков?
Не.

Во САД ги дискриминираат црнците, оние, неписмените од гето, дифтарите шо немаат леб да јадат а се шетаат у џорданки и зборат на iPhone.
Зашо никој не го дискриминира Обама?
Црнец е. Црнец претседател на САД!
Или, хм, шо не го дискриминира некој Мајк Тајсон? И он е црнец ебате, иди кажи му дека несмее да ти влезе у ресторан, или дека неќеш да му шитнеш нешо зашо е црнец, ако ти држи гз'от..
Не постои такво омнипотентно битие кое не би било слабак според твојава дефиниција барем јас немам видено, ти си ги компарираш како тебе што ти одговараат за да извлечеш поента расна дискриминација во случајот само како да е таа единствена дискриминација.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Ќе ти влезам дома насилно и ќе те силувам. Не ми дозволуваш ама ете сум ти наштетил.

Зошто тогаш истиот Албанец мафијаш со калаш се крие по камиони и шупи за да премине во друга држава. Во исто време слабак и не-слабак.

Може го дискриминирале порано или неговиот татко. И интелектуалци биле дискриминирани.

@First bold:
Зарем не ме прави тоа слабак? Безразлика што неможам ништо да направам, СЛАБАК СУМ. Чим НЕМОЖАМ да направам ништо, значи, слабак сум, like it or not.

@Second bold: Сигурно не се крие зашо е дискриминиран :)

@Third bold: Чим стигнал на таа позиција која што е, очигледно е дека пружил отпор.

Не постои такво омнипотентно битие кое не би било слабак според твојава дефиниција барем јас немам видено, ти си ги компарираш како тебе што ти одговараат за да извлечеш поента расна дискриминација во случајот само како да е таа единствена дискриминација.
Токму така.
Сите сме биле некад слабаци, и тоа е факт.
И факт е дека во такви моменти на слабост биваме често дискриминирани.
Никој не те дискриминира when u're in full power.

Така да. Дали ќе сватите или не, дали сакате или несакате, сеедно е, само салбаци биваат дискриминирани, како и да го свртиме муабетот. Дали тоа е за момент, дали е цела вечност, не е битно. Никој не дискриминира цврст и силен човек. Можеби има предрасуди за него, but who gives a fuck?

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
@First bold:
Зарем не ме прави тоа слабак? Безразлика што неможам ништо да направам, СЛАБАК СУМ. Чим НЕМОЖАМ да направам ништо, значи, слабак сум, like it or not.

@Third bold: Чим стигнал на таа позиција која што е, очигледно е дека пружил отпор.

Токму така.

Така да. Дали ќе сватите или не, дали сакате или несакате, сеедно е, само салбаци биваат дискриминирани, како и да го свртиме муабетот. Дали тоа е за момент, дали е цела вечност, не е битно. Никој не дискриминира цврст и силен човек. Можеби има предрасуди за него, but who gives a fuck?
Да го цитирам Џони:
ти си ги компарираш како тебе што ти одговараат за да извлечеш поента
И во нацистичка Германија имало многу моќни Евреи(образовани, богати, физички) и пак биле дискриминирани.

Мешаш секакви поими и ти нема врска муабетот ама ако тебе ти е логичен јебига тоа е битно... за тебе.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Да го цитирам Џони:

И во нацистичка Германија имало многу моќни Евреи(образовани, богати, физички) и пак биле дискриминирани.

Мешаш секакви поими и ти нема врска муабетот ама ако тебе ти е логичен јебига тоа е битно... за тебе.
Сачекај.
Размисли за секунда.
Да, образовани, богати, физички јаки. Во споредба со кого? Во споредба со Нацистите биле супериорни? Или биле слабаци?
Да биле супериорни, сигурно немало да бидат дискриминирани, зарем не?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дискриминацијата е најдолното нешто според мене...
Јас сум од овие што многу често се дескриминирани (за жал)..уствари не многу често туку СЕКОЈ БОЖЈИ ДЕН.
Сте биле ли дискриминирани, кога и како го доживеавте тоа?
Зависи каква дискриминација. Според еден вид дискриминација јас сум дискриминиран цел живот, а во друг поглед ниеднаш.

За каква дискриминација зборуваш?

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Сачекај.
Размисли за секунда.
Да, образовани, богати, физички јаки. Во споредба со кого? Во споредба со Нацистите биле супериорни? Или биле слабаци?
Да биле супериорни, сигурно немало да бидат дискриминирани, зарем не?
:pos2::pos2: Абе ти сериозен си ?
Никој не те дискриминира when u're in full power
Никој не дискриминира цврст и силен човек
никој неможе да ти наштети освен ако му дозволиш
шо не го дискриминира некој Мајк Тајсон
Мешаш индивидуални способности со група на луѓе и политичко-историски состојби а што е најважно си го интерпретираш зборот слабак како тебе ти одговара во ситуацијата.

Тајсон никој не го дискриминира затоа што не е слабак така. Мислиш дека не би бил дискриминиран во нацистичка Германија ?

Не се погодил некој Евреин што е цврст силен и во full power(твоја дефиниција) да им покаже кој е кој на нацистите.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Првиот пост ми беше "Само слабаци биваат дискриминирани"
На тоа стојам и сеа!
Тоа е тотално општа реченица. Не мешам индивидуални способности со групи.
Дали можеш да дискриминираш некој во секоја смисла посилен од тебе?
Дали нашата држава може да дискриминира некого во секоја смисла посилен од неа?

Безразлика дали станува збор за ЕДНА личност. Без разлика дали станува збор за ДРЖАВА.
Без РАЗЛИКА дали станува збор за МАЈК ТАЈСОН. 50 Души со шипки, МОЖАТ да го ДИСКРИМИНИРААТ, затоа што ВО ТАА ПОЛОЖБА, он, иако манга од чоек, Е СЛАБАК.
Секоја единка или секоја група на лиѓе, сеедно, во одредена состојба е слабак/ци, во токму таа состојба бива дискриминиран/и, незнам шо не капираш?

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Првиот пост ми беше "Само слабаци биваат дискриминирани"
На тоа стојам и сеа!
Тоа е тотално општа реченица. Не мешам индивидуални способности со групи.
Дали можеш да дискриминираш некој во секоја смисла посилен од тебе?
Дали нашата држава може да дискриминира некого во секоја смисла посилен од неа?

Безразлика дали станува збор за ЕДНА личност. Без разлика дали станува збор за ДРЖАВА.
Без РАЗЛИКА дали станува збор за МАЈК ТАЈСОН. 50 Души со шипки, МОЖАТ да го ДИСКРИМИНИРААТ, затоа што ВО ТАА ПОЛОЖБА, он, иако манга од чоек, Е СЛАБАК.
Секоја единка или секоја група на лиѓе, сеедно, во одредена состојба е слабак/ци, во токму таа состојба бива дискриминиран/и, незнам шо не капираш?
Капирам бе дека целта ти е да искочиш паметен во интернет дискусија.

Кој па вика дека тие со шипки се јаки а тој другиот е слабак. Баш за мене тој е јак а другите се слабаци.Збориш за јаки личности кои се слабаци после збориш за држави слабаци . Ок е тоа.

Изгледа не сум јас единствениот на форумов што не ги разбира твоите мудроштини... може дека немаш поента.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Капирам бе дека целта ти е да искочиш паметен во интернет дискусија.

Кој па вика дека тие со шипки се јаки а тој другиот е слабак. Баш за мене тој е јак а другите се слабаци.Збориш за јаки личности кои се слабаци после збориш за држави слабаци . Ок е тоа.

Изгледа не сум јас единствениот на форумов што не ги разбира твоите мудроштини... може дека нема поента.
Можеби затоа што неможеш да си прифатиш дека може толку едноставен и прост да биде одговорот?

Сеа не ми драпај ташаци дека мускулите не те прават јак, дека знаењето те прави, дека ова, дека она.

Дискриминиран си КОГА СИ СЛАБАК. СЛАБАК си СЕКОГАШ кога НЕМОЖЕШ да ВРАТИШ адекватно!

Премногу е ЕДНОСТАВНО. И го разбираш, го разбираш и ти, и сите останати, али немоеш да си го прифатиш..јасно ми е.

Дај ми барем еден пример каде што послабиот [во токму тој случај] го дискриминира појакиот, и ќе се откажам.
Али глеј, глеј, те молам, примерот да ти држи вода.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Дискриминиран си КОГА СИ СЛАБАК. СЛАБАК си СЕКОГАШ кога НЕМОЖЕШ да ВРАТИШ адекватно!
Сеа не ми драпај ташаци дека мускулите не те прават јак, дека знаењето те прави, дека ова, дека она.
Дај ми барем еден пример каде што послабиот [во токму тој случај] го дискриминира појакиот, и ќе се откажам..
Како прво ова е твоја дефиниција што сакаш да ја наметнеш и очигледно други не ја делат со тебе.

Збориш за мускули... ете некој со поголеми мускули е дискриминиран од некој(или некои)со помали мускули ама со шипка. За мене тој што има храброст да се спротистави е храбар и цврст.

Зошто да се откажеш. Убедување и замарање по форум со глупости не ми го зголемува курот а колку те следам кај тебе го има сосем спротивниот ефект.

S

smart ass

Гостин
@First bold:

Токму така.

ЈОК...сумо борачите...

Рамбо:vozbud:

Чак норис.

Арнолд..

Џорџ Буш често е мета поради неспособноста на обама..

Кај нас Б.Ц-за пред 20 години
(ако веќе влеваат луѓе од сите сфери)

Нема да бидеш дискриминиран ако не дискриминираш-е сега тука има проблем,некои твојот(или мојот) начин на изразување го сфаќаат грешно па навредуваат...налет:toe:

едитирано од модератор: дел несоодветен за дискусијата (офтопик)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Смирете ги страстите или средувајте препукувања по профили. Овде сме за дискусија, не за вадење очи.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Да, во прва година средно, имаше натпревар помеѓу Македонија-Англија и професорот со кој имавме час ги ослободи само машките за да одат на натпреварот!
Најтешко ми падна што само јас се побунив против професорот ,а останатите девојчиња од мој клас ќутеа...........КОКОШКИ!

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Да, пред 2-3 недели од страна на Кискино, заради возраста :smir:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Да, во прва година средно, имаше натпревар помеѓу Македонија-Англија и професорот со кој имавме час ги ослободи само машките за да одат на натпреварот!
Најтешко ми падна што само јас се побунив против професорот ,а останатите девојчиња од мој клас ќутеа...........КОКОШКИ!
Јасно,од кај вие жените наеднаш по спорт:)

Kajgana Shop

На врв Bottom