Тоа што го прикажуваат на Mtv(My sweet 16)е фрустрирачко за `обичните`16 годишници.Кога малку ќе се подзамислам,тие и воопшто не изгледаат на 16 годишници.И нас ни велеа дека сме хранети премногу со амерички копани,ама ова нивново е премногу бе.Што се вели,јас според нив уште носам пелени побогу.
My sweet 16 е емисија направена за да се комерцијализира токму таквото однесување. Еднаш седнав да гледам и ми остана во глава една моронска изјава од еден од 1500 морони кои биле поканети на роденденот на г. Некој И Нешто. Имено, дечкото за 16-ти роденден добива Мерцедес Е класа, металик сребрен, фул опрема и ја открива колата како да открива статуа од 26 метри посветена на Аце наш.
И сеа следува:
"I am so happy I got the chance to be part of such a magnificent event..*ја здогледува колата*...OMIGOD..I could eat a piece of sh*t off that car!"
Мислам, такво јавно понижување е за жалење.
ОН ТОПИК: Имав една другарка која беше мутаво девојче, до 7 одд. Иако беше таква, многу си ја сакав зашто беше искрена и врена другарка. не сум верувал дека човек може така да се смени. Татко и дома објавуе дека иде за ти Таџикистани, Џибути што_ја_знам, она ми се јавуе на телефон, ја пола саат ја тешам...Ќе се видат па, па не иде засекогаш и то...
Наредните 2-3 месеци почнаа да стигаат првите пари, почна распустот и она ме заборави..не само мене, цело друштво. На улица здраво не кажуваше, у кафич дигната глава...
Почна школото, а она па не познава. У 7 заедно седевме, у 8 цела година дали 2 реченици разменивме.
Извинете за долгиот пост ама пуно имам да кажам.
Се запиша шо се запиша у НОВА, и негде 1ва средно, 2ро полугодие, имаше некој проблем и татко и на неколку месеци не работеше, се врати дома...и почна да врти телефони, да ме бара по МСН...ми се извинуваше, и простив.
Се врати татко и на работа...почна па по старо, со една разлика..сега више не ме ни тангираше...мада е крајно фрустрирачки кога некој што си го сакал ке ти сврти грб.
Си ги земав солените пуканки(мразам чоколадирани) и си седнав у прв ред да гледам и да чекам кога пак ке секнат парите.:tv: