Зашто бе само провоцираш
Прави една разлика, партиски неопределен со објективни ставови, и партиски потрчко.
Информатори немам, имам само мој став кон работите, кој што во повеќето пати е реалност, нормално некогаш и јас грешам. За разлика од другите, јас грешките си ги признавам.
За балансирање, можам само да кажам дека секогаш било така, и така ќе биде барем во блиска иднина. Не дека сум песимист, туку дека треба долго време додека голем број на луѓе во нашава држава сватат дека веќе не сме под југославија, и дека сме независна држава, и треба како таква да се градиме.
Друг факт е дека како таква држава независна, постоиме веќе 17 години. Низ целата историја, таквите млади држави се полни со корумпираност, кражби, дилетанти, пропаганди, итн итн. Ни треба време да се опраиме. Јас сум оптимист. Во 1991ва не беше вака, последниве години, без разлика која владеачка гарнитура, има направено ваков или таков напредок од таа 1991ва година. Да не го заборавиме и притисокот од "старите владетели" на овие предели. Ебаве уште српска историја учиме, а младите не ни знаат што е Тиквешко Востание...
Со време, само со време ќе се оправиме. Да не заборавиме, демократска земја сме, не сме веќе социјализам каде сите имаат. Некој мора да биде сиромав, за богатите да профитираат....е сега...сиромашните се жалат по форуми...
Реалност..