Стартува проектот „Народни кујни“

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Проектот „Народни кујни“ стартува денеска со отворање на осум, од предвидените 22 кујни во државата, официјално е соопштено. Според најавите, во 12 часот, храна ќе почнат да делат кујните во Берово, Делчево, Свети Николе, Штип, Радовиш, Неготино, Битола и Крива Паланка, додека останатите кујни ќе се отвораат етапно.

„За реализација на овој проект до крајот на 2007 година, со кој се предвидува обезбедување на еден оброк дневно на околу 2000 лица, преку ребалансот на Буџетот се обезбедени 19 милиони денари“, се наведува во официјалното соопштение.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Да да во Битола веќе е официјално отворена изапочна со работа,сега гледав вести

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A pojadokot i vecerata ???

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
A pojadokot i vecerata ???
Конкретен ти си човек тебе ништо да не ти даде, бидејќи со тебе секогаш важи марфиевото правило: секоја љубезна акција наидува не толку љубезна реакција.
Или на нашки кажано ти си ем шуто ем боде.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A be bukvalisto , sut?? ne veruvam, za bodenje isto taka :):)!!
Ne si videl ti uste BODEZ :)!!
Ubavo si prasuvam , toa izbranicite na dieta ke bidat ili asalno ke gi hranat. Inaku za parite sto potrosile da napravat narodni kujni za slikanje, se pravat VISTINSKI NARODNI KUJNI , kade narod jade....barem 10 pati poveke narod..., a tolku odprilika veke trebaat...

PS...prvo nikogas nisto nikoj ne mi dal....ako sam ne sum si zel..., a vtoro takvo Marfievo pravilo ne postoi , osven ova vaka od tebe izmisleno ....najsoodvetnoto bi bilo : ako nesto moze da trgne na loso, togas bidi siguren deka ke trgne i toa po najlosiot mozen redosled...jasno :)?????

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Народните куњи треба да бидат отворени за сите категории на граѓани со по три оброци на ден,се разбира дека оние луѓе кој нема да имаат социјална картица нема да добиваат бесплатна храна но ќе ја платат барем поефтино.На тој начин функционираа и сеуште функционираат социјалните куњи во ЕУ,итоа мошне добро а не да припремаат храна само за една рака народ и да им служат за кревање рејтинзи на владините министри.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
A be bukvalisto , sut?? ne veruvam, za bodenje isto taka :):)!!
Ne si videl ti uste BODEZ :)!!
Ubavo si prasuvam , toa izbranicite na dieta ke bidat ili asalno ke gi hranat. Inaku za parite sto potrosile da napravat narodni kujni za slikanje, se pravat VISTINSKI NARODNI KUJNI , kade narod jade....barem 10 pati poveke narod..., a tolku odprilika veke trebaat...

PS...prvo nikogas nisto nikoj ne mi dal....ako sam ne sum si zel..., a vtoro takvo Marfievo pravilo ne postoi , osven ova vaka od tebe izmisleno ....najsoodvetnoto bi bilo : ako nesto moze da trgne na loso, togas bidi siguren deka ke trgne i toa po najlosiot mozen redosled...jasno :)?????
Не тој марфиев закон гласи: ако повеќе работи можат да тргнат на лошо тогаш тие се одвиваат по најлошиот можен редослед.
Ама ај темава не е за марфиевите закони.
Конкретен малку треба попрактично и поедноставно да му се пријде на можниот проблем ти што го наведуваш, а тоа е нека сатава народни кујни, нека ранат народ. Ако нешто со количеството храна понудено и парите дадени за таа храна не штимаат има антикорупциска кој треба да го пријави случајот кај јавниот обвинител за проневера на пари и крај на приказната, неможе се да биде перфектно, освен тоа факт е дека со ваков начин на постапување ќе треба полека да се дисциплинира населението да не си мисли дека ако дојдеш на функција туку така ќе можеш да собереш државни пари.

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Поздрав за идеата и реализацијата.

Мала шала - АБЦ ех сега да имаше сендвичата :) :) :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Bacillus gagous...da bidam iskren po malku mi e zal sto ovde osven toa bugarskite gomnojadci...mnogu iskreni Makedonski deca so najcesni nameri, landarat ko razlabaven flaps na levo krilo vo desen zaokret..:)!!
ABC nabaci nesto sto jas probav , malku na zaebancija da go kazam. Otvorenive narodni kujni se cista DEMAGOGIJA... Koga edna Japonija moze da ima kooperativi koi snabduvaat hrana po ceni daleku poniski od pazarnite...pravejki go toa na zilion nacini na koi se stedi...ne gledam zosto edna Makedonija, koja kako sakate gledajte ja, od bilo koja strana e drzava na siromasen narod....toa ne go pravi..... Ne e nisto strasno da se pottikne so umna politika sindzir na kujni , ala JADENJETO NA MAMA ...koi patem i na komercijalna baza niknuvaat ko pecurki...kade ke moze , ( ako treba i so drzavna subvencija ) narod da se hrani..i da si kupuva za po doma...kako sto treba . Za onie sto imaat da platat poveke si ima druga liga, za onie sto mozat epten da platat si ima prva liga.Onie sto nemozat pak epten nisto da platat dobivaat socijalni bonovi i se hranat vo toa evtinite kujni. CISTA SMETKA DOOOLGA LJUBOV. Komentarot mi bese na osnova na toa , sto vidov fotografii,na nekoja od novootvorenite kujni koja ja dizajniral nekoj nedokvakan partiski arhitekt, kupuvajki nedokvakana partiska oprema. Toa bese restoran od sredna kategorija za edna Slovenija...ne narodna kujna za edna Makedonija...:):)!!! Toa mi bese motivot na "bockanjeto...,a za Marfievoto pravilo preprocitaj go povtorno ...pak izmisluvas nekoe tvoe.....

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Eпа конкретен, ги знаеш оние деца кои и покрај тоа што еден искусни луѓе им кажуваат нешто да не правата бидејќи исходот нема да бие арен, тие пак ги праавт тие работи, за да од грешките на потешкиот начин учат? Епа очигледно таква ни е нашата држава, која мора се на потешкиот начин да учи односно прво да ги направи сите можни грешки за да дојде на истото на кое други биле многу поодамна.
Јас мислам дека државата ќе ја прешивее таа нејзина незрелост и тврдоглавост ама ќе видиме, ти си некако песимист.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
polekate be:) cekjate neka profunkcionira pa ce ima ne tri i 5 ako sakas :).kolku hrana se frla po po gjubrista sega barem ima inicijativa a i ponataka moze ce se javat za donacija i sponzorstva mnogu firmi .pa moze ce ima i 3 obroka dnevno.inicijativata sekako e za pozdravuvanje senadevam ce profunkcionira i ce opstoi .ova e za dobroto na narodot i vmro nebitrebalo da se se fali ednostavno toae potreba na sekoj od nas.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
polekate be:) cekjate neka profunkcionira pa ce ima ne tri i 5 ako sakas :).kolku hrana se frla po po gjubrista sega barem ima inicijativa a i ponataka moze ce se javat za donacija i sponzorstva mnogu firmi .pa moze ce ima i 3 obroka dnevno.inicijativata sekako e za pozdravuvanje senadevam ce profunkcionira i ce opstoi .ova e za dobroto na narodot i vmro nebitrebalo da se se fali ednostavno toae potreba na sekoj od nas.
Како мислиш небитребало да се фали?:uvo:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Eпа конкретен, ги знаеш оние деца кои и покрај тоа што еден искусни луѓе им кажуваат нешто да не правата бидејќи исходот нема да бие арен, тие пак ги праавт тие работи, за да од грешките на потешкиот начин учат? Епа очигледно таква ни е нашата држава, која мора се на потешкиот начин да учи односно прво да ги направи сите можни грешки за да дојде на истото на кое други биле многу поодамна.
Јас мислам дека државата ќе ја прешивее таа нејзина незрелост и тврдоглавост ама ќе видиме, ти си некако песимист.
Aj ne zaebavaj...ZA takvo ucenje vo zabavista, baska samo budali ucat na svoi greski , normalni luge na fakultet....ostavi takvi detinesti pravdanja od tipot na onie :pa i tie taka pravea.......
I ne velam deka ishodot nema da bide vo red zaradi princip...tuki zaradi toa sto mislam deka e vreme da pocne da se primenuva praviloto na planiranje od 1 godina i realizacija za eden mesec odkolku obratno....taka MASOVNO KORISTENO KAJ NAS...VO MKD...so od Mesecinata vidlivi rezultati..vo site oblasti...

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Чекајте сеа малце убо или неубо напраја што отвотија народни кујни а ?

Kajgana Shop

На врв Bottom