Старите добри хумористични серии

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Мислам дека голем дел од америчкиот хумор во сериите (покрај често различниот физички пристап кон комедија) доаѓа од крајно тривијални работи со цел да биде шо повеќе политички коректен за да има шо поголема публика. Е малце е тупаво кога по миљонити пат го користат сноубол ефектот. Некој ќе заборави даљинско кај другарот (или нешо еднакво тупаво) и од тоа се прави хумор ко да се случило којзнае што и проблем еднаков со закана од атомска војна. Пошо ситуацијата е апсурдна публиката се кине од смеење. Е добро све тоа ама од 60ите Американcite знаат да направат само таков тип на sit com. Не зборам дека ваков тип на комедија (виден често во минатото) е лош, но брзо здосадува. Ало Ало, Blackadder, Only Fools And Horses, Yes Minister се многу подобри серии затоа што не само што се смешни туку имаат и голема вертикала. Додека Америте правеа шоуа како The Brady Bunch, Енглезите го имаа Летечкиот Циркус на Пајтоновци.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Мене многу добра серија ми беше Мајка и Син. Британска беше серијата и многу беше интересна. Англичаните се најдобри за хумор:bravo:

Z

ZeroStyle

Гостин
Од овие само Ало,Ало ја иам глеано...Мислам дека поинтересна серија неам глеано :)

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Од овие тука имам гледано само Allo Allo и Only Fools And Horses. Можам да кажам дека се перфектни серии. Комични сцени до даска. Мисламдека и денешниве серии-комедии неможат да се мерат со квалитетот на овие две

Unknown Artist

I reject your reality and substitute my own.
Член од
16 ноември 2007
Мислења
322
Поени од реакции
15
Spored mene, ako veke zborime za sharm na starite serii nikoj nemoze da se meri so "Only fools and horses" :vozbud: ...ludnica, all-time top 3 za mene...

Del Boy: He who dares, wins. This time next year we'll be milioners.

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Ало ало е ептен јака серија тоа го препорачувам на сите да го гледате.

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Allo allo и Only fools and horses би ги гледал и по 100 пати и пак би ми биле интересни. Најбољи се.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ја имам гледано Ало Ало.Одлична серија.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Фолти ми беше најуба мене,а и Црната Змија редовно ја гледав:)

Ј

јовица11

Гостин
Se sekavate li Recisi sovrsena idese na A1 pred 10 tina godini?!
I LOVE THAT SHOW

Член од
9 март 2008
Мислења
184
Поени од реакции
4
Ало ало ејјј таа беше добра серија колку сум се смеела се сеќавам на таа бабичката што лежеше нонстоп у кревет и тој еден дедо секогаш викаше-it is I lekler(не знам дали точно му го напишав името).Ќе може некој да ми каже од каде да ја најдам серијава.

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Алло, Алло, Овој бесниов Црна Змија, М.А.Ѕ.Н.- е на оваа се ијам газено од смеа:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom