(Стара) Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

DeViL-BoY

GlorY GlorY United
Член од
27 септември 2007
Мислења
282
Поени од реакции
0
Роналдињо кратко бил член на Манчестер
Поранешниот извршен директор на Манчестер Јунајтед, Питер Кенјон ја уништил можноста Роналдињо да се пресели на Олд Трафорд во 2003 година, објавија неколку шпански медиуми. Всушност, еден од најдобрите фудбалери на денешницата неколку часа тоа лето бил сопственост на "црвените ѓаволи", но работата, сепак, не била завршена до крај. Во последен момент, Кенјон ја сменил понудата што претходно била испратена до ПСЖ, па раководството на "светците" се премислило и се повлекло од преговорите кои биле во завршна фаза.

Оттогаш за Манчестер Јунајтед било многу потешко да се оствари договор, па Роналдињо се пресели во Барселона и веќе ја игра петтата сезона во каталонскиот гигант со кои освои две титули во Примера, една во Лигата на шампионите и два пати беше прогласен за најдобар фудбалер во светот. Од друга страна, Кенјон не остана рамнодушен на милионите на Роман Абрамович и се пресели на Стемфорд Бриџ каде исто така ја извршува функцијата извршен директор.

Сепак, можно е на Роналдињо и Кенјон повторно да им се вкрстат патиштата. Англиските медиуми тврдат дека Челзи е во завршна фаза на изготвување на понуда од 60 милиони евра до Барселона за еден од најдобрите фудбалери на оваа екипа и целата работа најверојатно повторно ќе оди преку Кенјон. Роналдињо веќе втора сезона е далеку од своето ниво, постојано е цел на критики на навивачите на Барса и на медиумите и с$ почесто се шпекулира дека само прашање на време е кога ќе го напушти Ноу Камп. За неговите услуги е заинтересиран и Милан чиј претседател Силвио Берлускони летоска понуди 100 милиони евра, но Роналдињо и натаму тврди дека е среќен во Шпанија и планира уште долго време да остане таму. Ако евентуално се согласи да потпише договор со Челзи, повторно ќе работи со Хенк Тен Кате кој до јуни 2006 година беше помошен тренер на Франк Рајкард во Барселона.--------------------------------------------Izvor na nauki Makedonski Sport :D:D:

DeViL-BoY

GlorY GlorY United
Член од
27 септември 2007
Мислења
282
Поени од реакции
0
Kaka priznal deka topkata treba da mu pripadne na Cristiano Ronaldo deka ovoj e najdobar igrac na svetot a pred 1-2 meseci i Ronaldo ja dade istata izjava... ovie se navistina interesni :D

Limp Bizkit

Gone with the sin
Член од
9 мај 2007
Мислења
837
Поени од реакции
2
Еве мош сте прочитале на Барселона темата и тука очекувам коментари за понудата на Ферги за Ето еве линк.

Саха плус 5мил. за Ето добро би било ако дојде Ето не дека Саха е слаб но не е лошо Ето да дојде.

DeViL-BoY

GlorY GlorY United
Член од
27 септември 2007
Мислења
282
Поени од реакции
0
Hehe nema da bide loso da imame golgeterska masinerija vo napadot... tokmu vakov ni treba ....brz cekac na topki...sto ne e slucaj so Rooney i Tevez koi sami povlecuvaat napad pravat sami sansi... a Eto ednostavno ja iskoristuva brzinata i dava golovi... Ke mi bide maka ako si zamina Saha bidejki coekov ednostavno bese zamena cel zivot a znaese deka vredi a nikogas ne zamina ednostavno ja cekase svojata sansa :D(Pa ednac procitav deka od toa so ja saka Anglija i United na svoeto posledno masko dete mu dal Anglisko Ime..) Zakon e tipoceto.. Pozz momci :D

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Bi bilo super ako Eto dojde vo United.Ama mene mnogu poverojatno mi izgleda teansferot na Miguel Veloso od Sporting(10 mil funti).Neznam dali ke pravat portugalska kolonija vo Manchester ama izgleda navistina vredi da go zemat.Inaku igra vo sredina a po potreba i vo odbrana.Mislam deka ova e poveke od spekulacija i zatoa ja postiram informacijava, bidejki poveke pati dosega citam za nego na stranata na United.A ke bide interesno da vidime kako ke izigra narednava nedela tokmu protiv Manchester vo LS .:vozbud:

DeViL-BoY

GlorY GlorY United
Член од
27 септември 2007
Мислења
282
Поени од реакции
0
Ne igra United protiv Roma slednava nedela??? A patem i mene mi izgleda deka najverojaten transfer e onoj na Portugalecov mn pati go merkaat godinava..

Limp Bizkit

Gone with the sin
Член од
9 мај 2007
Мислења
837
Поени од реакции
2
Со Рома играат а зашо да не ги донесат и двујцата :)

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Оставете ја сега Рома, пред нас е Болтон
утре се игра во 16:00ч

Па јас типувам на 3-0 за Манчестер :)

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
Man Utd 2-0 Bolton ce vidite 1 dava Skols ako ne e povreden hihi i eden Gol dava nekoj od Odbrana

p.s : Sepak pobeda :)))))))))))))))

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе мечот ќе биде тежок иако противникот изгледа лесен сепак ќе игра на домашен терен и ќе се обиде да не запре на секој можен начин за да не изгуби дома. Баш имам забележано на мечоите наБолтон дека тие идат на се или ништо

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.573
Поени од реакции
5.579
абе најважно е да се земат 3-те бода , а не е важно колку ќе победиш ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom