Старата или новата музика?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Стари хитови!
Од старото нема подобро.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Баш пред некој ден на друг многу поинаков форум отфорив слична тема: Overrating? и за чудо, најдов многу истомисленици, но изгледа забораиф дека тоа не е македонски форум.

Епа, жално ама се додека сме опкружени со вакви луѓе, уште повеќе ќе се зголемува чкартот а оригиналното кое со маки се обидува да преживее овие денови, тотално ќе го снема, ќе се удави во разочараност! Зошто? Бидејќи никого не го интересира да се обиде уопште да пронајде нешто добро меѓу сето ова ѓубре наречено музика, нели, полесно е засекогаш да се држиме за "старите добри времиња и хитови" и веднаш да го отпишеме времето во кое живееме сожалувајќи се самите себе бидејќи денеска не постоела квалитетна музика!
Има стари хитови кои злато вредат и светот го смениле, и тоа е, пминале, засекогаш ќе ги памтиме итн, но тоа не значи дека треба засекогаш да живееме во нивното време и никогаш да не ја признаваме денешната музика која вреди!

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
тооооо божице...сите плукаат по новата музика, која останува засенета од легендите...меѓутоа никој не сфаќа дека секое време си носи свои обележја и звуци, кои ние очигледно нејкиме да ги прифатиме и се фаќаме за она "старото"
...да сумирам...слушам најмногу нова музика...ама си ги љубам и старите добри хитчиња

kLiNkA

Ponosna Hrvatica
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.116
Поени од реакции
5
definitivno staroto... najbolje si e.. ne za dzabe do den denes se slusaat starite hitovi i voopsto starite pesni:wink:

Член од
28 април 2006
Мислења
326
Поени од реакции
3
abe dobro sea zavisi koj tip na muzika stara e dobra na pr star tranc koa praele porano ili techno na nisto ne lici ne znaele da prat ne ni imalo opreme a sea e ludnica , a star rock ili onie od deveesetite pop music ne stvarno top i ke ostanat neli

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Goddess of Chaos напиша:
Баш пред некој ден на друг многу поинаков форум отфорив слична тема: Overrating? и за чудо, најдов многу истомисленици, но изгледа забораиф дека тоа не е македонски форум.

Епа, жално ама се додека сме опкружени со вакви луѓе, уште повеќе ќе се зголемува чкартот а оригиналното кое со маки се обидува да преживее овие денови, тотално ќе го снема, ќе се удави во разочараност! Зошто? Бидејќи никого не го интересира да се обиде уопште да пронајде нешто добро меѓу сето ова ѓубре наречено музика, нели, полесно е засекогаш да се држиме за "старите добри времиња и хитови" и веднаш да го отпишеме времето во кое живееме сожалувајќи се самите себе бидејќи денеска не постоела квалитетна музика!
Има стари хитови кои злато вредат и светот го смениле, и тоа е, пминале, засекогаш ќе ги памтиме итн, но тоа не значи дека треба засекогаш да живееме во нивното време и никогаш да не ја признаваме денешната музика која вреди!
Hold your horses:pishtoldz
Не глеам дека баш сите се изјаснија против "новата" музика, а и тоа се изолирани случаи. Прашањето беше која музика поише ви се ДОПАЃА, а не која поише ја СЛУШАТЕ. Јас и у темата за rock-от реков дека количински има поиште квалитетни бендови сега него пред 10,20 или 30 години, но поише ја ценам постарата музика поради многу фактори кои што милион пати ги опишав веќе, а немаат никаква врска со квалитетот на денешниве бендови.:icon_cool

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.546
:raz: :raz: старата што во години подразбирате под стара?
Еве за одговор ќе го земам претходниот век
првите 40 години од 20 век припаѓаа на џезот и блузот музика која што си носи една огромна вредност.

50 тите беа почеток на рок ен ролот така што не можам да не ги почитува втемелувачите.

60тите беа револуционерни и ги разнишаа светските социјални норми Џеферсон Ерплејн, ХУ, Џоплин Вудсток.. без коментар:cuc:

првата половина на 70 десетите беше почеток на тој цврст рок звук на Сабат, Парпл, Зепелин итн односно една нова рок епоха значи пак :cuc:
втората половина на 70 сетите тн диско период (со исклучок на Пистолс и плус уште некои групи вредни за исклучок). Кога ќе чујам Би Џис, Аба, Бони Ем That's the way i like it едноставно ми иде едно чуство :pov: :pov:
осумдесетите односно поперскиот период со некои исклучоци беа кичерајси и во облека/мода музика скоро се.
Крај на осумдесетите и првата половина на 90 десетите ко што рече Гравити беа една преродба ударна револуција така што овој е периодот со кој пораснав и просто го обожувам.
По смртта на Кобејн почаа срањата. Бекстрит бојс, Спајс Грлс и да не ги редам одвратност до немајкаде. Од друга страна во подем појдоа две други струи рапот којшто не го милувам многу заради нискоста (со ретки исклучоци што максимално ги почитувам) и електрониката која што може да биде вредна и кретивна ама и кич и клише итн. Во секој случај засакав некои елементи од електрониката. Сума сумарум повеќе си сакам некои периоди од старата музика а помалце од новата.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Gravity Grave напиша:
Hold your horses:pishtoldz
Не глеам дека баш сите се изјаснија против "новата" музика, а и тоа се изолирани случаи. Прашањето беше која музика поише ви се ДОПАЃА, а не која поише ја СЛУШАТЕ. Јас и у темата за rock-от реков дека количински има поиште квалитетни бендови сега него пред 10,20 или 30 години, но поише ја ценам постарата музика поради многу фактори кои што милион пати ги опишав веќе, а немаат никаква врска со квалитетот на денешниве бендови.:icon_cool
A'ight, i'm holdin' the horses, mr. John Wayne :)))

Ни ја не го глеам тоа, ама малце си ми ја пропуштил поентата на претходниот пост? Баш у моментов гајле ми е како се вика темата и кое беше прашањето, ја зборував за МНОЗИНСТВОТО (ете де, можеби на темава беа неколку души) кое мисли така, без разлика на оваа или илјадници теми. Не реков дека не треба да ја цениш постарата, и јас ја ценам неизмерно, друга ми беше мислата и не се однесуваше кон луѓето како тебе и сусаро, мислам дека сфаќаш и сам. *bows down and leaves quietly*

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
90 посто од музиката ми е минимум постара од 10 години, и новово е супер ама старо си е старо

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Секое време носи добра музика,што знам освен рапот денес се ми е добро и се поддржувам

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Не знма зашто ама стариот рок мислам дека никогаш нема да умре,има луѓе и денес се трудат да создаваат нешто добро,ама некако не е исто како она старото,сеа не знам што е причината,дали порано многу повеке се слушал рокот,и голем акцент му се удирал или не знам што...

Член од
11 август 2006
Мислења
21
Поени од реакции
0
a zasto ne vi se svigjaat novite pesni bas se dobri i sipsko i stransko ama i starite ne se losi ama nikoj ne gi slusa.

Член од
11 ноември 2005
Мислења
316
Поени од реакции
6
Нема везе Другар во заблуда си, старите песни се и те како слушани меѓутоа старите комерцијални песни (ос стилот на турбо фолк, поп, рнб) не се слушаат и тие се како јас што викам сезонски песни додека во рок музиката тоа не е така, ќе ти дадам прост пример ако ја знаеш онаа песнана Every Breath You Take- POLICE искомпонирана негде 80тите, P-Diddy ја има преработено, а ќе ти дадам и прост друг пример, сите турбо фолкери (го знам ова зашто вечина од друштвото ми се турбо фолкери) се палеа на На Силу, каде е сега таа песна, сите ја заборавија зошто не беше нешто баш баш

Kajgana Shop

На врв Bottom