Стан или куќа ?

Стан или куќа ?

• Вкупно гласачи
    133
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
Стан.Куќа...е заебано.Увек ја доградуваш,разградуваш,вамте тамте,никад не можеш да речеш,да готово веќе не градам нишо.
Ако де,можеш да доградиш утре,не ти се свиѓа вака,можеш онака..ти здосади ова ,смени го со она..сакам фонтана во дворот,ќе ја направам..имаш слобода ..во стан само можеш да сонуваш

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
За живеење сам дефинитивно стан.
Па и ако ме прашате за семеен живот пак би одбрал покомфорен стан.

Но мислам дека без разлика на муабетите дека таа одлука заеднички се носи, мојата идна сопруга ќе биде таа што горе доле ќе пресече во врска со ова такада најверојатно би било куќа. :love:

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Куќа со двор, убаво средена, базенче, соба за пинг понг и тренинг, не е случајно што сите што можат да си дозволат градат куќа.

Станот е второ решение ако куќа во моментот не е можна.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
живеев во стан сега во куќа.ама кога би бирал за живот со партнерка би избрал стан

Член од
7 август 2011
Мислења
21
Поени од реакции
21
најубаво според мене е живеење во куќа бидејки во стан се чуствувам како да живеам во затвор

Член од
12 јуни 2011
Мислења
82
Поени од реакции
1
Куќа јас би одбрал иако моментално живеам во стан али бабами и дедоми имаат куќа и така да во лето останував кај нив по 1-2 месеци заклучив дека да живееш у куќа е 10х болје него
стан сега секако има поголеми обврски но ако се сака мислам дека може се да се постигне да се среди се единствено мислам дека во зима има огромна разлика кога станува збор за греење ако сакаш да згрееш 2 спрата по 80м2 е прескапо со системот кој го имаме ние парно на гориво порано пред 30тина години можело да се загрее цела куќа за 5-7 илјади месечно сеа треба да се дадат околу 30 000 денари најмалце така да значи една просечна плата за греење :/ Сеа незнам како е со новиве системи за греење дали е исплатливо да грееш +160м2

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Во куќа. Ништо неможе да ја замени слободата која ми ја нуди дворчето. Плус преку лето ќе наберам по некоја овошка од дрвцата. :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
Во куќа. Ништо неможе да ја замени слободата која ми ја нуди дворчето. Плус преку лето ќе наберам по некоја овошка од дрвцата. :)
Ја имам 2 кајсии во дворот,не само што берев,него после неможев да ги соберам :D Па кога попаѓаа ,збирај збирај 8 пуни кеси собрав

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Како што спомнаа некои , во стан треба да ти се погодат и соседите , новите станови се како со картон направени.
Но најголем проблем за мене за во стан е затвореноста , депресивно , а друго е во куќа , на лето излегуваш во двор , пушташ црево , цвеќиња , освежување , деца ако имаш , трчање наваму натаму ... и то.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Еве ја живеам у стан, многу е подобро во куќа, поголема слобода, комфорност и тако даље... :)

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Цел живот живеам во куќа, но доколку би морала да бирам повторно би избрала куќа.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Тие што живеат во стан ќе ти кажат дека куќа е подобро и обратно ама стан е најдобро нема да те боли глата за тоа дали дворот бил чист или не
Затоа ќе те боли за комшиите, пуштил гласна музика, се поплавил станот над тебе, па ќе го слушаш со жената кај што јачат во 12 навечер... заеби то станот. Имам и со двете искуство, од куќа нема подобро.

Kajgana Shop

На врв Bottom