сум живеел во стан скоро цел живот и кај ме натера ѓаолот во куќа.
ке седиш во дворот , ке си го уредиш. како да не. го немам видено.
посебно кога си на работа. и еден ден во неделата наместо да се одмориш ти ке косиш трева, ке бериш лисја и уште еден тон глупости.
да си пензионер да , немаш попаметна работа, ама вработен дека ке седиш во дворот да прашам од дома. кога ке го забаталиш змијарник ке се направи. па да не заборавиме влага ти фатила куќата, прокапило, се скршила керамида, се наполнал олукот, ти прскале колите по фасадата. абе еден милион глупости за само да седиш во дворот кој и така ке ти го серат мачките ако немаш куче. ако имаш ке ти го сери кучето
. подобро во паркот оди и седи колку да сакаш. за греење да не ни зборувам. ако ми кажува некој дека кукјата е потопла од најглупиот стан , нека не се мачи. сум бил сум видел.
за комшиите и приватноста, ако ти е лепенка кукјата толку од приватноста. а секогаш ама секогаш ке се погоди некој комшија од улицата или од влезот што е удав или скаран со сите. секогаш и секаде има такви, така да и да си во куќа пак ке си најди нешто рачка за беља. ако ништо друго ке ти ја паркира колата пред врата онака за инает дека улицата не е твоја туку е на сите. и оди карајсе после.
во станот кога живеев една клешта имав и штравцигер, толку ми требало. сега цел арсенал имам од алати и пак џабе. секогаш нешто ке се најди за поправка.цел живот ке ја прајш, а во станот евентулано ке исфарбаш одврерме на време или ке смениш гарнитура. се друго тие таму каде што треба. единстевно позаебано од куќа е стан на поткровје. е тогаш ги имаш скоро истите проблеми како со куќа само што имаш еден куп скали за пентерење.
некој спомна ако имам пари ке ја поткренам за децата. аха нема лошо, и тие ке ти седат. или ке заминат или ке се искарат или ке те пикнат во визба ко ке остариш за да не им пречиш. и кога ке видиш ако си имал пари поарно да си им купел по еден стан. порајат ке беше.
значи дефинитвно стан во сите погледи.