Е баш сакав тоа сега да го пишам пошто гледам некои се фатија за тоа дека срцето е орган............ изразот е обично срце или разум, а под "срце" се подразбира она што го чувствувате и што обично му се противи на разумот, наречете го како сакате........ не сфаќајте буквално ве молам :wink:РАЗУМРАЗУМРАЗУМ! Инаку мислам дека сите знаеме дека срцето е орган -.-, но мислам дека прашањето е јасно - дали се водите преку емоциите или со разумот. А јас како што веќе кажав, со разумот. Сум го следела и срцето и не ме однело на добар пат...
Не дека сме безчувствителни, и дека се сме сфатиле во буквална смисла.:raz:Е баш сакав тоа сега да го пишам пошто гледам некои се фатија за тоа дека срцето е орган............ изразот е обично срце или разум, а под "срце" се подразбира она што го чувствувате и што обично му се противи на разумот, наречете го како сакате........ не сфаќајте буквално ве молам :wink:
Како може срцето да биде обично? Јас те разбрав тебе, ама не се тоа моите лични убедувања. Дека срцето го сфаќам како нешто што креира емоции, нема да биде така.Е баш сакав тоа сега да го пишам пошто гледам некои се фатија за тоа дека срцето е орган............ изразот е обично срце или разум, а под "срце" се подразбира она што го чувствувате и што обично му се противи на разумот, наречете го како сакате........ не сфаќајте буквално ве молам :wink:
Не реков дека некој е безчувствителен. И пак ќе речам наречете го како сакате, јас така се изразив и верувам дека повеќето сфатија што е работава со темава. Како и да е ако некогаш сте се двоумеле помеѓу што е правилната одлука што треба да ја донесете или нешто да направите и сте дошле до внатрешен судар на емоции итн. епа за тоа се работиНе дека сме безчувствителни, и дека се сме сфатиле во буквална смисла.:raz:
Она што всушност му се противи на нашиот разум е моменталната страст , а не "срцето со неговите чувства".
Човекот чувствува и мисли , а сето тоа доаѓа од мозокот. Чувствата се дело на мозокот. Сигурно сите знаете дека во мозокот имаме посебни центри кои ни ги контролираат емоциите како и останатите функции.
Зборот "обично" во мојата реченица не се однесуваше на именката срце......Како може срцето да биде обично? Јас те разбрав тебе, ама не се тоа моите лични убедувања. Дека срцето го сфаќам како нешто што креира емоции, нема да биде така.
Уствари, зошто се замарате со нешто што сум кажал? Па, нели темата е Срце или разум? Јас останувам на моето мислење искажано на претходната страна. Срце имам, чука ли чука, ама пумпа крв, тоа му е намената.
Епа мило ми е што се разбравме.:wink:Не реков дека некој е безчувствителен. И пак ќе речам наречете го како сакате, јас така се изразив и верувам дека повеќето сфатија што е работава со темава. Како и да е ако некогаш сте се двоумеле помеѓу што е правилната одлука што треба да ја донесете или нешто да направите и сте дошле до внатрешен судар на емоции итн. епа за тоа се работи