Анастасија, многу си нереална. Даваш графикони за поскапување на житарици 2007-2008 г., но не и на останатите земјоделски производи. Ако видиш од твојот прв графикон, најмногу се поскапени млечните производи.Колку не си во право)
Еве, за да го скратиме муабетот. Бујрум.
Ma u princip e taka ali od cetvrtok do ponedelnik kursot na evroto e stalno pogolem radi carina bar taka zborat u srbija.
АнастаЗЗЗЗЗЗија, благодарам.Анастасија, многу си нереална. Даваш графикони за поскапување на житарици 2007-2008 г., но не и на останатите земјоделски производи. Ако видиш од твојот прв графикон, најмногу се поскапени млечните производи.
Не треба да ги мразиме србите, не само оти ни се комшии, туку и зошто ни се едни од најголемите наши трговски партнери. Значи, ние зависиме од нивната благосостојба.АнастаЗЗЗЗЗЗија, благодарам.
Почнав да зборувам за кризата со храна, а Србија ја дадов како пример за земја која нема недостиг на житарици, за разлика од нас. Кога има криза на храна се јаде повеќе леб и компир а помалку млеко и месо, тоа не се има изменето од индустриската револуција наваму.Претходно, во време на суша не се јадело... Ич )
Сепак, јас не би ја „закопувала“ српската економија, не сеуште. Да не се разбереме погрешно, јас најмногу ќе се ситам на нивната несреќа, просто зошто ич не ги сакам, ама сега за сега ми изгледа претерано. Не се во дупка поголема отколку што би се очекувало од нивната економија, после глобалната криза.
Кај нас она што ме плаши е тивката криза... Како да си мачкаме очи сите, колективно. А ми се чини дека ќе ни текне во што сме прекасно.
Bas so ova se pokazuva kolku golemi razliki postojat pomegju poimanjeto na ekonomijata vo Srbija i Makedonija.Србија имаше девалвација на динарот во текот на еден ден, колку што ние имавме девалвација на денарот последниве 16 години.
...bidejki seto ona sto go napisavte za Srbija vazi i za Makedonija samo sto nie sme uste pootepani vo odnos na srbite koi i imaat nesto za izvoz za razlika od nas.
Кикеркова tha biatch и нејзините Марксистички трипови ???Економската криза не е поради недостиг на храна. Овие графикони кои ги имаш прикажано се од 2005 до 2007 и сите сме свесни зашто цената на храната растеше во тој период, проблемот е тоа што на графиконите не е прикажана 2008 година кога на храната повторно почна да и се намалува цената. Не знам зашто сте толку песимисти, не ми е јасно како Србија ќе успее да се спаси од таков долг само со житарици. А според твоите сфаќања, одлично би се сложувала со една професорка на Економски Факултет. Само што таа со сфаќањата, како што кажува еден мој драг голега, живее пред 50 години.