Споредба на македонските интернет пакети - II

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Тоа е. Додека ОН нет се занимава со ваква понуда

http://biz.on.net.mk/mk/node/525

која нема никаква логика да собери корисници, бидејќи е послаба од сите кабловски што ги познавам, ОнНет не изгуби или не губи постоечките корисници. Десет пати се јавив пред да го откажам WADSL, дали ќе има нешто ново некоја нова понуда која ми одговара, и искрено наидов на ѕид каков што не очекував од една мала фирма која треба да му биде конкуренција на еден голем МОНОПОЛ каков што е МТ. Се се сведе на земи или остави, и не ми оставија избор го откажав WADSL от. Му реков барем 100гб лимит на 2mbps/256kbps на WADSL да ми дадат по цена на СОЛО 101 или барем СОЛО 101 ама со капаче без доплата. Ми рекоа нема да има такви пакети, тоа е што е.

Очекував поголема флексибилност од ОнНет, во борба за корисници, сега едноставно ме препуштија на MAX ADSL.
Па најавија телефонија и 10 мегабитен неограничен интернет за 1500 ден., ама да почекаме дали тоа ќе се оствари.

Член од
17 март 2008
Мислења
58
Поени од реакции
0
Decki ako sakate internet samo MAX ADSL nisto drugo. On. net, Tele-net, katastrofa se samo im ja pisuva na hartija brzinata ama na delo nisto. Eve jas go koristam ova tele-netov ama e katastrofa a go placam najgolemiot paket.

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Елвис душишке ... ако кај тебе има проблем со инсталација, сигнал, компјутер не е так кај сите ...

Еве кај мене си влече фино 1МБ/сек (да МЕГАБАЈТ) и нема никакви проблеми ...

Битката помеѓу провајдерите допрва доаѓа ... летово можеби не ама од септември ќе биде многу поинтересно ...

Веќе гледаме што значи конкуренција и во двете сфери кои според мене се различни ... видете борбата кај кабелските и мегу хДСЛ ...

А

Ајсшутер

Гостин
Сега во КаблеТЕЛ од 1 Јули,Неограничен Интернет само кога ке поминеш 10гб ти се намалува брзината

P

Princ

Гостин
Што побогу има неограничено тука? Ограничувањето е неограничено? Ако така гледаме, сите ISP-a даваат неограничен интернет. Никој целосно не те откинува. Само брзина намалуваат, намалуваат, намалуваат...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ќе биде добро да се направи една споредба, како наплаќаат провајдерите во случај кога не користите интернет (повеќе важи за летниот период кога се оди по одмори). Знам само за телекабел, до 150 MB не се плаќа ништо и не треба никаква посебна најава. Пример за мене, во лето сум отсутен околу 2 месеци што значи дека нема да плаќам ниту денар за тие 2 месеци.
Претпоставувам тие кои се обврзани со договори мора да го плаќаат целосниот износ и кога не користат интернет во месецот.

Ако може некој да напише каков е случајот со другите провајдери.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Во нашава Македонија нема аир од нетови сите се SHIT! :nesvest::nesum:

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Ќе биде добро да се направи една споредба, како наплаќаат провајдерите во случај кога не користите интернет (повеќе важи за летниот период кога се оди по одмори). Знам само за телекабел, до 150 MB не се плаќа ништо и не треба никаква посебна најава. Пример за мене, во лето сум отсутен околу 2 месеци што значи дека нема да плаќам ниту денар за тие 2 месеци.
Претпоставувам тие кои се обврзани со договори мора да го плаќаат целосниот износ и кога не користат интернет во месецот.

Ако може некој да напише каков е случајот со другите провајдери.
Па види у Он.Нет си плаќаш полна цена без разлика дали си бил дома или не. Затоа јас за 5те дена од Јули колку што бев дома одма ги потрожив сите 3 гига :) хихи

Kajgana Shop

На врв Bottom