Со какви луѓе ви е полесно да се зближите - со отворени или срамежливи ?

Член од
6 јули 2009
Мислења
491
Поени од реакции
16
Со отворен тип на луѓе, мислам неам намера на некој зборовите со клешта да му ги вадам...со страмежливите муабетот ќе биде само во еден правец ајмооо реторички прашања на кој следи одговор од типот аха, да, не, незнам, па... :)
респекат и за двата типа на луѓе мислам не навредувам никој само истакнувам сопствено мислење :)

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Најмногу се спријателувам со отворени и ги обожавам...Но понекад сакам и срамежливи зашто повеќе мистични ми се, незнам што да очекувам какви се и кои се. Па ми е интересно откривањето зашто сум љубопитна .....Додека понекогаш отворените кои ги имаат сите отворени карти се малку нападни и досадни..Но срамежливите се ок само ако се со непознати такви и тоа на почеток, после е мучење цело дружење со нив.

Член од
17 октомври 2013
Мислења
887
Поени од реакции
1.877
Полесно ми е да се зближам со некој кој е отворен иако мислам дека и немам некој особен проблем со срамежливите. А немаат ни тие со мене, не можам да се сопрам од зборување и немаат ни потреба да кажат било што кога сум присутна :D

MamaLover

Admiral
Член од
2 март 2013
Мислења
296
Поени од реакции
304
Со отворени нормално,кога тие се подготвени за комуникација а сега дали ќе се зближиме зависи од тоа колку ќе се отворат :icon_mrgr: ,а овие другиве како со клешта да им ги влечеш зборовите така што веднаш се откажувам и ги ставам на игнор,ама ич не ми се предизвик да ги откривам нивните мистерии

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Можам со било кој да се зближам. Ама повеќе ми пријаат отворените. Многу зборам и не сакам сама муабети да си правам :D

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Со забеган тип на луѓе , пошо нормалниве се досадни :D

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.302
Поени од реакции
5.893
Se zavisi od toa kakvi lugje sme nie. Sekogash se zdruzuvame so lugje slicni na nas... Tie lugje sto se zakacuvaat da se druzat so ludaci, barabi, tepaci itn. a ne se takvi nemaat oni hrabrost da stanat takvi a sepak sakaat da se razbere za niv i da se zboruva po lugjeto... Takvite mi se najglupi.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.146
Поени од реакции
16.079
Па јас си зборувам доста, така што, мислам дека со секој можам да си направам каков-таков муабет, не ми е проблем. Значи не зборам 200 на саат со секој, туку со некој со кого ќе се најдам на слична фрекфенција, тогаш ми е далеку попријатен муабетот. Нормално дека со таквите слични на мене ми е најпогодно.
Оние срамежливите се тешки за муабет, мора ти да повлечеш некако, али ги сфаќам зошто и јас сум имала такви фази порано.

A

aye

Гостин
Не знам дали сум срамежлива ама многу ќутам ич не сум сигурна во себе па за да не згрешам оставам на другите да зборат ама ако и тие се погодат како мене тогаш сме само за во манастир. Затоа повеќе претпочитам луѓе што зборат т.е се отворени, без срам, но со граници за да ме потикнат и мене да зборам и за да се оформи некоја конверзација нели

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
Nemam problem lesno se zblizuvam so dvata tipa na lugje. Sekako so otvorenite lugje pobrzo se zblizuvam, dodeka pak so stramezlivite mi e potrebno malku povekje vreme ali ako mi odgovara licnosta vo karaker ne e problem sekako sekoj covek ne e ist. Samo ne sakam napadni lugje koi go prasuvaat sekoj detal od tvojot zivot, a si se zapoznal pred 5 min so niv

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.125
Поени од реакции
13.228
Можам и со двате, ама подобар е филингот кога некој срамежлив ќе го зазбориш и веќе нема да е срамежлив. 5 минути збориш конструктивно, после тој/таа 50 минути и така :D

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
So otvoreni skroz.
Nejkam luge so probuvaat da bidat kulturni ili glumat nesto filmsko demek.
Skroz prizemjeni sakam, smesni, always in a good mood.
Ne mozam da podnesam nekoi so se prenemagaat, pa se sramat, pa nezgodno im e, pa se izvregjale od sala nekoja. Od takvi, podaleko!

Џ

Џонтра Волта

Гостин
So zatvoreni skroz.
Sakam luge so probuvaat da bidat kulturni ili glumat nesto filmsko
demek.
Skroz dignati sakam, ne smesni, never in a good mood.
Mozam da podnesam nekoi so se prenemagaat, pa ne se sramat, pa ne im e nezgodno, pa ne se izvregjale od sala nekoja. Od takvi, poblisko!

Kajgana Shop

На врв Bottom