Софтверот за правење музика

Кое програмче е најдобро?

• Cubase

Гласови: 18 30,0%
  • Logic

Гласови: 3 5,0%
  • Performer

Гласови: 1 1,7%
  • Cakewalk

Гласови: 0 0,0%
  • Protools

Гласови: 2 3,3%
  • Fruityloops

Гласови: 19 31,7%
  • Reason

Гласови: 5 8,3%
  • Vision

Гласови: 0 0,0%
  • Ejay

Гласови: 5 8,3%
  • други....

Гласови: 7 11,7%

• Вкупно гласачи
    60

"Свршаваат само што ќе ме погледнат"

...а плус имам опасна техника
Член од
17 февруари 2007
Мислења
102
Поени од реакции
1
mRnO напиша:
АЈ да видам тие што прават музика,и тие што се обиделе,како ке ми ги оценат следниве програми,и што ке продискутираме околу нив
Vidi od site najdobri ti se Cubase i Logic. Moze Logic sedmicata e podobar od Cubaseot ali Logic e za Mac a Cubesot tie e za Pc. Taka da popsto ne mi se veruva deka imas Mac zemi si Cubes Sx 3 nema utka najbolje program sto postoi ili Cubase Nuendo. Ovie dve verzii ti se najdobri drugite ne cinat. Za Vst i Vsti pobaraj po net me mrzi sea da vidam kaj ima epten ako ne se snajdes ke ti dadam dobri linkovi drug pat. Inace ako nemas nikakvo razbiranje od programi i ako nemas koj da ti gi pokaze osnovnite raboti bolje ne pocinaj i zemi si Fruty i mozes da se zaebavas na nego ako ti e za toa e super. Znam luge sto pravat muzika na Fruty ali poise e za zaebancii i ne mozes da izvadis dobra produkcija. A da mozes i Logic na Ps ali nema da najdes dobar Crack a i mnogu pagja.

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
Cubase i Logic се професионални и нормално дека тие се најдобри. Јас работам со E-Jay и Fruity Loops, а ако имам прилика би ги пробал Cubase или Logic.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Cubase или Acid. Иако ги користам само за уредување на работите што сум ги отсвирел.

"Свршаваат само што ќе ме погледнат"

...а плус имам опасна техника
Член од
17 февруари 2007
Мислења
102
Поени од реакции
1
LouWeed напиша:
ali tuka se podarazbira i dobra oprema.......ne e samo do programite
Од опрема доволно ти е за почеток само добар Компјутер, добри Монитори и некоја по асална звучна. Нормално и што поише и болје Виртуал студио инструментс.( сајзери, друмс, еффектс, добри самплес исто така...

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Jas frutiyloops go rabotam zasega super e

bluu

Доктор по општесвени науки
Член од
22 февруари 2007
Мислења
213
Поени од реакции
4
Правење музика во Fruitty Loops...

Frutty Loops e edna od najdobrite programi na pazarot...ako ne i najdobra...
So frutty loops pocnav da se zanimavam odamna,prvo pocnav da pravam nekoi mali pesni na frutty loops 3 ...a sega imam napraveno pesni,samiot mislam deka se dobri....Momentalno Ja koristam Frutty Loops 7..
Koj saka da slusne nekoja moja pesna napravena na Frutty Loops...
neka mi isprati privatna Poraka

:salut:

DALI VIE JA KORISTITE FRUTTY LOOPS...DALI E DOBRA PROGRAMATA I KOJA VERZIJA JA KORISTIE :toe:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Еј Блуу Ако може да се договориме да ми ја пратиш Фрути Лопс на мене

поздрав

bluu

Доктор по општесвени науки
Член од
22 февруари 2007
Мислења
213
Поени од реакции
4
MeToNo1[MkD] напиша:
Еј Блуу Ако може да се договориме да ми ја пратиш Фрути Лопс на мене

поздрав
druze nema proglem...samo prati mi skype user :salut:

Giso`Yo

The Real YoYo
Член од
29 јануари 2007
Мислења
119
Поени од реакции
0
Abe fruity loops :P ..... raboti si so Cubase Nuendo , ili SX 3 i se e ke bide OK.... ali sekako ne e samo do programot, so nego treba da imas i 100000 zaebanciii od VST Plugins , Waves and stuff..... ali treba i na 4ovek da mu raboti u glava...... :) ..... A da zaboraiv , bez dobra oprema nema dobar zvuk a opremata e 80% od studioto.....

PozzZz

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Visual Studio 6 - Закон програмче, содржи звуци од секаков вид музика, а и не е многу голем; мислам 60 mb беше. :)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
ja ucam sea da rabotam na cubase vst 32 dosta dobar program,a od drugive go znam samo reason(so isklucok na e-jay)

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
moze nekoj d ami dade link za free semplovi ili da mi gi prati posto nigde nemozam da najdam

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
а да се истакне некој програм ..кој е поволен и добар за праење музика ..односно од горе наведените ..ако може некој линк од каде да ги спуштиме и кој би бил најсоодветен:vozbud:

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Ја иам праено со DJ Traktor музика. Другиве ги неам испробано, зш не ме ни интересира праење музика многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom