Софиja - импресии

Член од
12 јануари 2022
Мислења
645
Поени од реакции
1.311
Da i na prvite dva spratovi ce vi roknat trgovski centar so 147800554 posetiteli dnevno a parking za niv samo na ovie prezentaciive. Vo realnost NULA ilu skoro NULA
Се прашувам како можеш да пишуваш и да дадеш мислење за земја во која не си бил откако си го зел БГ пасошот и си потпишал нотарска изјава:toe:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.961
Поени од реакции
7.608
Се прашувам како можеш да пишуваш и да дадеш мислење за земја во која не си бил откако си го зел БГ пасошот и си потпишал нотарска изјава:toe:
Kopuk nitu sum zel nitu ce zemam .
Bugarija sum ja vrtel vo Crvena eskurzii mnogu pati. Najcesto sum odsednuval vo Simeonovo. Imashe tamu vkusno elitno meso

Член од
12 јануари 2022
Мислења
645
Поени од реакции
1.311
Софија, јужен парк
IMG_0636-compressed.jpeg
Автоматски споено мислење:

Кртот почнува да ја копа шестата линија на метрото
IMG_0644.jpeg

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2022
Мислења
645
Поени од реакции
1.311
Неколку информации за почитуваните гости од Македонија за јавниот превоз во Софија.
Урбаниот транспорт во Софија е поделен на два вида железница - метро IMG_0747.jpeg

и трамвај
payimage-562623_4035998984083919586_original.jpg
и патен - автобуси и тролејбуси.
IMG_0746.jpeg
Го препорачувам железничкиот транспорт како побрз и посигурен.
Билети и наплата: цената на билетот е 1,60 лева за сите видови превоз и важи 30 минути по последната валидација. Најлесен начин за патување е со дебитна или кредитна банкарска картичка. При влегување во метро ја носиш картичката до ПОС терминалот и таа блокира 1,60 лева за половина час.
IMG_0749.jpeg Ако го потврдите во автобус во тој половина час, на пример, не плаќате ништо за остатокот од вашето патување.
IMG_0742.jpeg На контролата ја покажувате картичката со која сте платиле.
Другиот начин е со хартиени билети од билетарница или машина, IMG_0750.jpeg а возачите продаваат и за точно пари.
На постојките има информативни табли на кои се прикажани минутите до пристигнувањето на автобусот или трамвајот. IMG_0467-compressed.jpeg
Генерално, можам да кажам дека јавниот превоз во Софија е редовен и може да се потпре. Автобусите се нови, чисти со клима. Повеќето се на гас, многу се електрични, а дизелите од категорија 6 патуваат до предградијата.
Сум видел и водородни тестови.
Софискиот превоз е целосно јавен, во сопственост на општина Софија.
МАПА
IMG_0463-compressed.jpeg

IMG_0471-compressed.jpeg

Attachments

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom