НеЗдраво имам едно прашање. Функционираат ли камерите на булеварите кај нас? Во смисла, може ли да ти стигне казна ако те фати камерата кај што правиш прекршок некаков?
Колку си сигурен?Не
Sent from my iPhone using Tapatalk
100%Колку си сигурен?
Не обично поминување надвор од пешачки премин кај мост обединети нации со тоа што колата е фатена на камера кога вртев десно да се паркирам.100%
псвен ако не си удрил во нешто па со врски да те бараат
Tie kameri ne se za soobrakajni prekrsoci, uzivajНе обично поминување надвор од пешачки премин кај мост обединети нации со тоа што колата е фатена на камера кога вртев десно да се паркирам.
Пази џандар да не те фати кога правиш прекршок! Ова не е ЕУ, ова е вукојебина.Здраво имам едно прашање. Функционираат ли камерите на булеварите кај нас? Во смисла, може ли да ти стигне казна ако те фати камерата кај што правиш прекршок некаков?
и за сообраќај се, преку нив од тој главниот команден центар ги регулираат семафорите , ради тоа го тргнаа оние дисплеји штоодбројуваат времеПази џандар да не те фати кога правиш прекршок! Ова не е ЕУ, ова е вукојебина.
Тури им пепел на камерите што ги гледаш што висат по булеварите. Тие да, се во сопственост на МВР, работат, но имаат сосема друга намена, не се за сообраќај.
Зборот ми беше дека не се за сообраќајни прекршоци.и за сообраќај се, преку нив од тој главниот команден центар ги регулираат семафорите , ради тоа го тргнаа оние дисплеји штоодбројуваат време
Камо среќа вакво другарче да имавМе запре полиција на Илинденска после Мида Моторспорт кон Карпош 3 (јас сум на улица бочно од Илинденска и вртам лево на Илинденска, единствен бев кој што врти лево). Ми вика: Документи, На кое светло помина? На зелено му викам (стварно беше зелено ама трепкаво, како што знам се поминува на трепкаво) Ми вика: пак те прашувам на кое помина? На зелено пак му викам. Ми вика: сите да поминуваа на твоето зелено ќе имаше 1200 сообраќајки. (немаше никаква опасност за сообраќајка) Ми вика: 250 евра казна ти е, 125 ако ја платиш за една недела. Јас спремен да ја попијам казната, другар ми вика не може вака и и ѕвони на мајка му која што работи во полиција, и ОГРОМНО благодарение на него и мајка му веројатно не ми ја пиша. Ама ме запиша негде таму и додека мајката на другарчево ургира овој ми вика: ако средат ќе си одиш, ако не средат ќе ти дадам ливче да си ја платиш. И ми рече оди ако сакаш.
Дали е можно пак да ја пишал и како да дознаам дали ја пишал?
пред некој месец имав случка каде што застанав на трепкаво зелено светло и тој што беше позади мене почна да ми свири и застана до мене и отвори прозор и почна да ме пцуе.Другпат ако трепка застани. Не би требало да е пишано ништо. Памет за другпат.
хахаха класика зашто најчесто сите газат на гас за да поминат и наеднаш ти се укопуваш и голема е веројатноста да те собере од позади, треба доста да се внимава и на ова од лична безбедност, посебно е лошо ако се двоумите дали да поминете или застанете затоа се пресекува одмапред некој месец имав случка каде што застанав на трепкаво зелено светло и тој што беше позади мене почна да ми свири и застана до мене и отвори прозор и почна да ме пцуе.
Ова е повеќе шанса за нив да пишуваат казни, инаку е полошо да застане во Скопје, затоа што другите не стојат.Другпат ако трепка застани. Не би требало да е пишано ништо. Памет за другпат.