Сообраќајни прекршоци и казни

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
Слободно тој што мисли дека ќе закочи од 50 км/ч за пет метра, нека земе нека нацрта една линија пет метра пред бетонски зид...нека се залета кон зидот со 50, нека почне да кочи од линијата...баш би сакал да видам што ќе биде :pos:

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Слободно тој што мисли дека ќе закочи од 50 км/ч за пет метра, нека земе нека нацрта една линија пет метра пред бетонски зид...нека се залета кон зидот со 50, нека почне да кочи од линијата...баш би сакал да видам што ќе биде :pos:
Dobar predlog.
џабе возиш со брзини ако ти требаат 20 метри да закочиш со 50 км/х.
Јас сум пробал мене за 50 км/х ми требале макс 5 метри за нагло ако треба. лабаво со моторно и малце подстуснување на кочница 10 метри макс,
нема ни логика по партизанска ако имаше измегу секоја кола 20 метри и сите да возеа 50км/х ке биде тоа колона до тетово.
Ne mi trebaat mene, na kolata i trebaat. Ti misli si deka si kocis u 5 metra dodeka ne se lupnes nekade. Dokumentirano e ova u mnogu videa so abs on i abs off, taka da ne znam sho se inatis deka ke zastanes u 5 metra. Ete ti dadoa predlog da probas pred zid, pa kazi ni kako si pominal, ali ke nemas muda isto ko sto nemas za oblozuvanje.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.746
Поени од реакции
8.469
И со 20 на саат во 5 метри не сопираш во вожња. Ако пробуваш на полигон, со обележени линии можда и ќе можеш!
@vidooq и јас оставам доволно растојание пред мене, ама скопјанишчана а видат дека меѓу мене и тој напред има 15 метра одма се бутаат меѓу. Овде тоа ти е трка со времето, кој поглуп ќе испадне. Се’ можам да сварам у Скопјево, комшиски односи, понашање во продавница, кафана... ама возењето ме нервира немам зборови!

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
Dobar predlog.

Ne mi trebaat mene, na kolata i trebaat. Ti misli si deka si kocis u 5 metra dodeka ne se lupnes nekade. Dokumentirano e ova u mnogu videa so abs on i abs off, taka da ne znam sho se inatis deka ke zastanes u 5 metra. Ete ti dadoa predlog da probas pred zid, pa kazi ni kako si pominal, ali ke nemas muda isto ko sto nemas za oblozuvanje.
прво викаш со фико да бидеш пред мене, сега зид, следно што ке кажеш зидот да иде накај мене ? исто е тоа ај размисли логички ако можеш. ја возам со 60 у град мегу коли и околу 5 метра растојание, не оставам поише ке се пикне некој и никад сум немал проблем да закочам. вие ако имате ок држете поголемо растојание сакам такви кофа ми оставаат простор да се убацам побрзо се движам низ град.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.443
Поени од реакции
7.816
прво викаш со фико да бидеш пред мене, сега зид, следно што ке кажеш зидот да иде накај мене ? исто е тоа ај размисли логички ако можеш. ја возам со 60 у град мегу коли и околу 5 метра растојание, не оставам поише ке се пикне некој и никад сум немал проблем да закочам. вие ако имате ок држете поголемо растојание сакам такви кофа ми оставаат простор да се убацам побрзо се движам низ град.
Браво, си успеал у животот.
Успеал во град побрзо да се движел, тоа значи 1-2мин побрзо од другите ќе стигнеш, а во меѓувреме на 20 шофери им го ебеш денот.

Хк пу за таквите ко тебе тешки ропаци.

Еден ко тебе така се буташе, те лево, те десно, па пак лево и со еден малку се закачија. Сигурен сум дека изгуби повеќе од 5мин од својот живот, решавајќи го проблемот.

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Razmisli ti malku i sfati sto ti kazuvaat, ali izglea ne mozes ti toa poso samo se inatis :D. I fico i zid ili nedaj boze pesak, site ke gi udris ako mislis deka so 50kmh ke zakocis u 5 metri.
Ne deka sum svetec u drzenje rastojanie, ali sum imal situacija kade trebalo da vrtam nastrana za da ne go udaram toj pred mene, isto sum imal situacija kade vrtev nastrana zasto mislev deka toj pozadi ke me udri bidejki go vidov deka ne zakoci na vreme.
Naukata i primerite pokazuvaat sprotivno od ona sto ti go tvrdis ali verojatno imas ferari i si profesional vozac u formula pa za toa od site nas samo ti mozes da zakocis u mesto.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Слушај сега вака.

1. За тебе не сум џандар.

2. Сфатам се пиши. Не сватам.

3. Со 50 км/ч не кочиш на 5 метра, освен ако не си Хамилтон и не возиш болид на Ф1.

4. По мислењата шо ги пишиш, или си детиште од 16 години или си глупак со IQ под 100че.
Едниот пијан, другиот без регистрација. Кој е крив во ситуацијава? Двајцата не смееле да возат. А понатаму?

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.182
Поени од реакции
2.813
Едниот пијан, другиот без регистрација. Кој е крив во ситуацијава? Двајцата не смееле да возат. А понатаму?
Првиот ќе добие казна за пијан, вториот за регистрација и за удар од позади :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.666
Поени од реакции
11.736
Двајцата криви, сами штетата на колите нека си ја прават. Плус судски трошоци.
Зашто сами? Пијаниот не иницирал сообраќајка, таа за да го избегне возилото пред нејзе го удрила другиот така да она се ке си плати ко попче

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Зашто сами? Пијаниот не иницирал сообраќајка, таа за да го избегне возилото пред нејзе го удрила другиот така да она се ке си плати ко попче

Незнам дали е баш така. Затоа го прашав Филип. Двајцата не требало да возат. Од двајца криви , судот треба да одлучи кој е прав.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.746
Поени од реакции
8.469
Незнам дали е баш така. Затоа го прашав Филип. Двајцата не требало да возат. Од двајца криви , судот треба да одлучи кој е прав.
Мислам дека порано имаме расправано за една сообраќајка во Струмица. Таму дечко удира во дуга кола, таа ја возеле нерегистрирана. Одговорот беше дека секој ќе си одговара за нарушувањето кое го сторил. Дечкото за предизвикување на сообраќајката, другиот за управување на нерегистрирано возило.
Така и овде, цурата ќе си одговара за сударот, а пијаниот за управување на возило во алкохолизирана состојба. Дури и нема потреба да биде една постапка, можат и да се разгледуваат посебно, ама ова е само мое мислење, не мора да е 100% точно.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.666
Поени од реакции
11.736
Не знам во која муслиманска земја ако си странец и учествуваш по сообраќајна несреќа по дифолт ти си виновен демек да не си дошол кај нив немамло да дојде до сообраќајка е така некако твоето делува, овој не требал да вози и што би било кога би било
Чист случај, она го собира, неригистрирана кола 6 месеца ехее колку има да и накалемат ако освен не се спаси со тој роднината
На другар една му пресекува пат, госпоѓата ни две ни три си сврте лево на едно 10м од нас и ја мава у преден дел и ја избуткува три метра до една бандера, другаров вика возел околу 60км/ч а таму е зона 40. И аше траги од кочење 9м, па имаше муабети нема да ти платат пребрзо си возел, ке платиш и ти казна и на крај ништо од тоа му исплатија оштета на другарчево. Според твојата логика можеа да му речат си возело пребрзо да си возел со 40 немало да дојде до судир…

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.182
Поени од реакции
2.813
Мислам дека порано имаме расправано за една сообраќајка во Струмица. Таму дечко удира во дуга кола, таа ја возеле нерегистрирана. Одговорот беше дека секој ќе си одговара за нарушувањето кое го сторил. Дечкото за предизвикување на сообраќајката, другиот за управување на нерегистрирано возило.
Така и овде, цурата ќе си одговара за сударот, а пијаниот за управување на возило во алкохолизирана состојба. Дури и нема потреба да биде една постапка, можат и да се разгледуваат посебно, ама ова е само мое мислење, не мора да е 100% точно.
Пример од случка: Кола паркирана на тротоар. Друга кола губи контрола и мава во паркиранава на тротоар. Доаѓа полиција, казна за овој што удрил и казна за другава што била паркирана на тротоар (непрописно).

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Не знам во која муслиманска земја ако си странец и учествуваш по сообраќајна несреќа по дифолт ти си виновен демек да не си дошол кај нив немамло да дојде до сообраќајка е така некако твоето делува, овој не требал да вози и што би било кога би било
Чист случај, она го собира, неригистрирана кола 6 месеца ехее колку има да и накалемат ако освен не се спаси со тој роднината
На другар една му пресекува пат, госпоѓата ни две ни три си сврте лево на едно 10м од нас и ја мава у преден дел и ја избуткува три метра до една бандера, другаров вика возел околу 60км/ч а таму е зона 40. И аше траги од кочење 9м, па имаше муабети нема да ти платат пребрзо си возел, ке платиш и ти казна и на крај ништо од тоа му исплатија оштета на другарчево. Според твојата логика можеа да му речат си возело пребрзо да си возел со 40 немало да дојде до судир…

Незнам затоа прашав. Еве јас лично , удрив во возило, гребнатинки, европски пополнивме и јас виновен. Ми се јавува после дечкото што го удрив ми вика не ми исплатија осигурување , колата била 140 коња , не смеел Он да ја вози. Сам си ја направи , не се тужеше.

Kajgana Shop

На врв Bottom