znaci vaka da se razbereme vo odnos na temava.
od edna strana iame cvrsta uverenost ( jas radmila sekirinska vetuvam..deka makedonija za 6 meseci ke ja vneseme vo nato...miting ohrid) koja im se plasira na elektoratov.
eve da receme da sum neutralen (ama ne sum) bi se zaprasal ok i jas sakam vo nato i eu , zasto nie da ne bideme tamo, zasto da ne sme vo tekot so vremeto....ama ke si se prasam prvin kako ke ne odvede. ili podobro bi se prasal zasto konstruktivno ne im pomogne na gragjanive da objasni koja e nejzinata agenda za 6 meseca vo nato.
i pak ke sednam da mislam ke si recam ne kazuva be da ne i ja ukradat idejata ovie drugite a ne i e patentirana.
aj so ne kazuva ne kazuva tuku so prajme so drugive aspekti od zivotot vo nasata zemja daj da slusnam za toa???? ne cinela vlasta, ja zapustila makedonija, samo lazela ovaa vlast, gruevski bil nesposoben, radi gruevski narusen ni bil ugledot i radi negovata rabota se pukalo vo izborna edinica 6 ( makraduli na miting vo ohrid)...i aj da recam taka e vo pravo ste.....ili cek cek ne mozam da recam taka e, ako bese taka tie ke baraa predvremeni izbori za da narodov ja kazni nesposobnata vlada, arno ama ostaj so ne pobaraja go viknaa i predsedatelot vo soobranie da moli i koli aman ne ni trebaat izbori.
sega rada pak gi giba onie sto najmnogu nastradaa od tranzicijata -stecajcite..odi i im vika deka za 3 meseca ke donesele zakon za stecajci....pak s`klet me fati...si vikam lugevo bea mnogu vreme na vlast ne donesoja zakon za stecajci, nivni partijci go napravija go napravija zakonot za privatizacija, nivnite yo-yo privrzoci od sindikatot 2002 na celo so vanco muratovski im dadoja podrska na izbori demek taa opcija bila za rabotnikot ..i pak be nisto za stecajcite. zosto bi veruval eden stecajec deka ke bide taka?
minimalna plata 8100. za koja kategorija se odnesuva ova??? budzetari, pa ti imaat veke pogolema minimalna od 8100...ili privaten sektor??
mnogu prasalnici upotrebiv, dali nekoj ovde moze da mi gi razjasni ovie raboti
p.s. bi sakal toa da go kaze Gallic kako najkompetenten mozok na forumov ke najde nacin da mi go objasni istoto.