Сонови, толкување на сонови

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Го читав утрово овој пост на факултети на страната http://www.fakulteti.mk/news/13-02-22/shto_e_paraliza_vo_spienjeto.aspx, порано читав за истово по интернетов бидејќи ми се случи пред скоро 2 години мене. Погадно чувство не сум имал, повеќе се немав уплашено мислам дека откако се родив. REM состојбата, гледав се наоколу, неможев ниеден дел од телото да го мрднам освен очите. Да бидам искрен, мислев дека сум веќе мртов во тој момент така се чувствував.
Ај некој од овие што се разбирате повеќе нешто подетално за оваа состојба, нешто кое сте го прочитале од книги не само по интернетов. Ако можете и тема да отворите околу ова нема да е лошо, со повеќе инфо што е како е и со искуства.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.368
Поени од реакции
7.138
Го читав утрово овој пост на факултети на страната http://www.fakulteti.mk/news/13-02-22/shto_e_paraliza_vo_spienjeto.aspx, порано читав за истово по интернетов бидејќи ми се случи пред скоро 2 години мене. Погадно чувство не сум имал, повеќе се немав уплашено мислам дека откако се родив. REM состојбата, гледав се наоколу, неможев ниеден дел од телото да го мрднам освен очите. Да бидам искрен, мислев дека сум веќе мртов во тој момент така се чувствував.
Ај некој од овие што се разбирате повеќе нешто подетално за оваа состојба, нешто кое сте го прочитале од книги не само по интернетов. Ако можете и тема да отворите околу ова нема да е лошо, со повеќе инфо што е како е и со искуства.
хаха - пробаш глас да испуштиш - не можеш,пробаш да станиш,да мрдниш со глава,рака,нога - не можеш........ми се има случено 2-3 пати,ама стварно е гадно,паника ме има фатено во тие моменти,осет на избезуменост........било па прошло,ова некои го споредуваат со астрална проекција,мада не сум сигурен дека е истата работа

линк од ТЕМАТА
--- надополнето: 9 октомври 2013 во 10:47 ---
Што значи на сон да сонуваш како излетуваш во провалија со кола? на истото место (иако појма немам каде е) сонувам веќе 2пат како излетувам со колата, во последниот сон два пати во истиот сон сонував како излетав. Значи тргнувам со колата од пред куќата кај мене, улициве се како во населбата каде што живеам и таман излегувам на некој магистрален пат си возам најнормално и губам контрола и одлетувам во провалијата која е огромна. Многу гадно чувство рипнав од кревет како да е вистински во тој момент, премногу реален беше сонот.

значи дека психички си преоптеретен и многу мислиш и само мислиш......ти треба повеќе одмор,релаксација и нешто што ќе ти значи и те прави среќен во животот да ти биде главна преокупација

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
... ona sto jas go znam vo vrska so ova(sporedete go so drugi iskustva, ona sto vie go znaete i stvarajte ja svojata vistina) e deka vo vakvi momenti svesta ne e vo fizičkoto telo tuku nadvor od nego , vo edno od nadvoresnite tela , ili e procentualno podelena so mnogu mal del vo fizickoto telo nekoj minimum koj ni ovozmozuva da bideme svesni za nego, zasto ako nema troska svest vo nego ,togas spieme, celosno sme vo suptilnite tela, ne sme ni svesni za fizickoto, vaka e znaci podelena , i taa mala procentualnost ne e dovolna da go pokrene i da deluva na fizickotot delo...znaci pogolemiod dle od svesta e "zaglaven" negde vo nadvoresnite tela i zatoa ne mozeme da deluvame na fizickoto, ova najcesto gi preplasuva lugjeto, mozebi zatoa sto smrtta nastanuva koga celosno se odvoime i ne mozememda se vratime vo fizickoto telo... cesto se slucuva i pri meditacija , koi pravat , sigurno imale iskustvo kga se izgubat(moze i vo poluson, na zaspivaje) i ne znaat kade se , na koja strana, koj den e... znaci toa e oddeluvanje na svesta od mozokot i fizickoto telo i kopiranje na istata vo astralnoto ili mentalnoto telo....zatoa i ja sporeduvaat so astralna proekcija zatoa sto samata tehnika na astralna proekcija e svesno proektiranje/kopiranje/premestuvanje na svesta vo astralnoto telo za da se iskusi drug nacin na funkcioniranje.....

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Сонував дека Босна ќе изигра утре со Литванија 0-0 и нема да иде на свеЦко !!

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Што значи на сон да видиш две маси (празни), а поред масите двајца (браќа, веќе покојни) и тоа во дворот од нивната куќа?

Член од
5 март 2011
Мислења
852
Поени од реакции
830
Само што станав од дремка и сонив како една мачка или мачор не е важно ко си одев по улица поминав покрај него тој потрча по мене ме фати со забите и канџите на наозете за десната рака се фклести и никако не ме постасе јас мавав со раката од земјата со се мачорот но тој уште толку ме стискаше на крај едни луге идешеја кога придов да барам помиш тие се разбегааа и на странски јазик нешто збореаше кога на крај дојдоа други луге наши да речам ми помогнаа и и треснав уште еднаш раката од земја и се откачи од мене инаку бојата на животното бесе бела ако значи нешто

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
Што значи на сон да видиш две маси (празни), а поред масите двајца (браќа, веќе покојни) и тоа во дворот од нивната куќа?
ti fali drustvo, ti fali ljubov, ona sto si go sakala odamna odumrelo...toa go gledas...sebe se gledas

Член од
21 октомври 2013
Мислења
150
Поени од реакции
320
Да раздадете ако се покојни, по можност да раздаде за нив оној кој ги сонувал.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Да раздадете ако се покојни, по можност да раздаде за нив оној кој ги сонувал.
Да,он изрази желба да оди на гробишта....ама јас се плашам да не нечини да се сонуваат маси,пошто сум слушала дека полна маса со јадење не е добро да се сонува,а овде е сонувано празни маси... а тоа се случува во мој двор...

Член од
21 октомври 2013
Мислења
150
Поени од реакции
320
Душите нешто чекаат, најверојатно храна или пиење,а ако имале обичај често да седат у двор тоа е само симболика,ти се појавиле на местото каде си милувале да седат. Одете,раздадете,и без грижа. Полни маси празни маси нема врска, кога се работи за покојници речиси секогаш треба да се раздаде.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Душите нешто чекаат, најверојатно храна или пиење,а ако имале обичај често да седат у двор тоа е само симболика,ти се појавиле на местото каде си милувале да седат. Одете,раздадете,и без грижа. Полни маси празни маси нема врска, кога се работи за покојници речиси секогаш треба да се раздаде.
Би сакала да ви кажам дека пред да почине чичко ми јас сонував маси полни со месо и за многу кратко време он почина....а да, сега починати двајцата браќа им беше омилен дворот за седење....:(

Член од
21 октомври 2013
Мислења
150
Поени од реакции
320
Нема потреба да се оптеретуваш, само раздадете. Утре е неработен ден, искористете уште од сабајле. Јас сонував како човекот што го сакам, а ме остави се вери со друга,за која немам информации дали се во врска или не. И осеќам дека сум во право. Речиси се што е сонувам излегува во истата форма.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Нема потреба да се оптеретуваш, само раздадете. Утре е неработен ден, искористете уште од сабајле. Јас сонував како човекот што го сакам, а ме остави се вери со друга,за која немам информации дали се во врска или не. И осеќам дека сум во право. Речиси се што е сонувам излегува во истата форма.
а мене секогаш обратно ми е...

Член од
5 март 2011
Мислења
852
Поени од реакции
830
Само што станав од дремка и сонив како една мачка или мачор не е важно ко си одев по улица поминав покрај него тој потрча по мене ме фати со забите и канџите на наозете за десната рака се фклести и никако не ме постасе јас мавав со раката од земјата со се мачорот но тој уште толку ме стискаше на крај едни луге идешеја кога придов да барам помиш тие се разбегааа и на странски јазик нешто збореаше кога на крај дојдоа други луге наши да речам ми помогнаа и и треснав уште еднаш раката од земја и се откачи од мене инаку бојата на животното бесе бела ако значи нешто
nikoj li nikoj bre

Kajgana Shop

На врв Bottom