Сонови, толкување на сонови

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Читајќи го твојот пост се потсетив на Данте - Пеколот кој започнува со зборовите:
Nel mezzo del cammin di nostra vita
mi ritrovai per una selva oscura
ché la diritta via era smarrita.

За жал јас незнам, колку години имаш ( во последно време се почесто станува мода да се сокријат годините ) но според сонот оценувам дека си како и Данте, во средни години.
Еве го моето толкување:
Сонувањето на мрачна шума означува стравување од грижи, жалост, неуспеси и преголеми напори.
Сонување на дрвото ја означува желбата за чест среќа и пријателство. Но исто може да означи потреба од некој пријател на висока положба.
Волк означува стравување од штета и тешки времиња, но мртов волк означува надеж во победа над проблемите и озборувањата.
Тоа што волците биле врзани за устите, означува означува, желба за здравје, радост и успех
Мослам дека твојот сон се должи на некое очекување во кое очекуваш помош од страна и поради тоа стравуваш. Како секогаш важи правилото - не стравувај. Имаш и сопствени сили.
Благодарам многу за толкувањето :)
п.с. Во март ќе полнам 24 години,не ги кријам годините ниту пак ги кажувам претерано :) едноставно не помислив на тоа и не знаев дека можеби се битни при толкувањето :)
во секој случај фала уште еднаш

Член од
8 февруари 2012
Мислења
12
Поени од реакции
2
што би значело на сон да се сонуваш босоног да не знаете?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Благодарам многу за толкувањето :)
п.с. Во март ќе полнам 24 години,не ги кријам годините ниту пак ги кажувам претерано :) едноставно не помислив на тоа и не знаев дека можеби се битни при толкувањето :)
во секој случај фала уште еднаш
Годините се битни, бидејќи одредуваат го она што не интересира. На пример, ако кажам дека размислуваш за средби со девојки и девојките се интересираат, нема да згрешам. Ако за човек во мои години го кажеш истото ќе делува смешно. За мои години повеќе одговара да кажеш дека девојките од младоста со задоволство се сеќаваат на мене.

Член од
3 јуни 2011
Мислења
69
Поени од реакции
24
Сонував како се возам со бела кола,нешто слично како пикап,јас и уште една женска особа,ликот не и го гледав.Сме патувале надвор од државата,во сон ја гледав картата на светот и сите граници.Не возел некој млад човек кој бил доста весел,позитивен постојано пеел.
Како да сме излегле од државава,па сме зборувале друг чуден јазик,па сме имале проблем за влез во неа....Се ми е некако измешано.Наеднаш во колата се качува и мојата постара ќерка,седнува напред,иако јас сум ја молела да седне позади ,со нас.Шоферот почнал да разговара со некој на телефон,спомнувал некои јавни куќи,зборувал на друг јазик,ама сепак јас сум го разбирала се,дури и женското до мене ме советувало да ја изнесам ќерка ми надвор од колата,дека не и било местото овде.Но,и покрај се,сум ја оставила да биде со нас,само што јас сум се стуткала напред со неа....Тука се рабудив

Член од
12 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Сонував како сум на некое непознато место каде имасе наоколу мн згради, како сто одев по улицата одеднаш видов дека има пожар како што се доближубав слусав како некое дете плаче .Кога стгнав таму видив дека позади еден картон е оставено бебе , без размислување го земав бебето.Тргнав накај дома и одеднаш сето тоа непознато место се претвори во местото каде што живеам, чувството кога го земав детето во раце беше прекрасно како да е мое и без размислување го однесов дома а атоа беше премногу мирно и цело време ме гушкасе.Го донесов дома и и кжзав на мајками и расказав како сум го нашла бебето и она се согласи да го чуваме , но одеднаш бебето почна да плаче и да видам што му е го фатив за рачето и видов дека има златна алка на која бшсе испишано едно име.Иначе името има мн големо значење за подоцна да сонувам и др сон како јас сум била бремена и требало да се породам ,но ми било страв дека кога ке го родам детето ке умрам ,а и да напоменам во сонот бев мн црна како да сум изгорела. Кога стигна и тој момент како што лежев на креветот одеднаш се појави еден стар човек во бела облека која блескаше многу и ми кажа да не се плашам и некои зборови што всушност значеа исто како името што беше испишано на алката на бебето и да се радувам дека моето бебе ке биде благословено.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 15:46 ---
Сонував како сум на некое непознато место каде имасе наоколу мн згради, како сто одев по улицата одеднаш видов дека има пожар како што се доближубав слусав како некое дете плаче .Кога стгнав таму видив дека позади еден картон е оставено бебе , без размислување го земав бебето.Тргнав накај дома и одеднаш сето тоа непознато место се претвори во местото каде што живеам, чувството кога го земав детето во раце беше прекрасно како да е мое и без размислување го однесов дома а атоа беше премногу мирно и цело време ме гушкасе.Го донесов дома и и кжзав на мајками и расказав како сум го нашла бебето и она се согласи да го чуваме , но одеднаш бебето почна да плаче и да видам што му е го фатив за рачето и видов дека има златна алка на која бшсе испишано едно име.Иначе името има мн големо значење за подоцна да сонувам и др сон како јас сум била бремена и требало да се породам ,но ми било страв дека кога ке го родам детето ке умрам ,а и да напоменам во сонот бев мн црна како да сум изгорела. Кога стигна и тој момент како што лежев на креветот одеднаш се појави еден стар човек во бела облека која блескаше многу и ми кажа да не се плашам и некои зборови што всушност значеа исто како името што беше испишано на алката на бебето и да се радувам дека моето бебе ке биде благословено.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 15:47 ---

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Постојano sonuvam kako odime vo okean da se kapime ili
ezero nekogas se kapime nekogas se stemnuva i nema vreme
za plivane. vo posledno vreme samo okean sonam, nema
custvo na opasnost samo ubavo custvo

Член од
25 ноември 2008
Мислења
1.026
Поени од реакции
682
Сонував дека сум некаде на некој шумски пат со некои личности кои не ги познавам и не нападна
бела мечка ама некако се спасивме и влеговме во еден автобус кој беше застанат на патот.
Потоа некој човек пукаше со пиштол во мене и ме рани во ногата и додека бегав ме пречека едно куче кое
беше врзано во синџир ама успеа да ме фати и ме искаса.
И за крај сонував дека ми се сронаја предните заби и така сронати на парчиња ги држев во рака....
Иначе сите овие ги сонував во истата вечер и беа кристално јасни

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
пред некое време сонував дека некој ме јаде, ми гризе од телото под левата рака, ја сум свесен дека ме јаде, но неможам да мрднам, ми откинува од месото, и има ненормално голема уста...

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Вака сеа, веќе два дена го сонувам истото и тоа ми се случува кога спијам на грб . Сонувам како јас сакам да излезам од некоја соба, но „нешто“ ме тегли назад ... јас со сета сила се мачам не попуштам, но никако да излезам во исто време сакам да викнам осеќам, но неможам. ....Ќе ја кажам на глас молитвата во сон и ме „ослободува“ некако , наеднаш ќе се разбудам и ми олеснува...

Што ќе да е?

S

Sattva

Гостин
Вака сеа, веќе два дена го сонувам истото и тоа ми се случува кога спијам на грб . Сонувам како јас сакам да излезам од некоја соба, но „нешто“ ме тегли назад ... јас со сета сила се мачам не попуштам, но никако да излезам во исто време сакам да викнам осеќам, но неможам. ....Ќе ја кажам на глас молитвата во сон и ме „ослободува“ некако , наеднаш ќе се разбудам и ми олеснува...

Што ќе да е?
Каква беше таа соба? темна? спална? ...?

S

Sattva

Гостин

Што ќе да е?
Сонов нема потреба од подлабоки анализи, се е така очигледно: се додека не внесеш поголема духовност и верба во себе, нема да го постигнеш посакуваното, конечно решение.

Со среќа :)
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 01:00 ---
Кога малку ќе подразмислам, и јас сонував соби оваа ноќ. Сум се наоѓала во еден голем простор, најверојатно хол, осеќам дека има спортски сали во близина... најверојатно станува збор за некакво училиште, би заклучила дека е средно, по возраста на девојките кои се наоѓаа во бањите (на левата страна од холот), кон кои јас се упатив. Влегов во една, таа како да имала многу ѕидови внатре, кои го сечеле просторот на повеќе бањи... и од тука излегува една полугола девојка, останатите се капеа... јас без многу размислување излегов, бидејки не сакав да ја споделувам сопствената интимност со други личности. Продолжив кон спротивната (десната) страна од холот... и едно мало ходниче (исто ко претходното, заборавив да го споменам) ме однесе кон друг простор, за кој претпоставував (по енергијата која ја осетив) дека води кон машките бањи, така се понадевав дека ќе налетам на некоја празна. Ја отварам вратата која се поставува веднаш спроти мене, на крајот од ходникот... и налетувам на отсликување на ситуацијата со женските бањи: излегува истата девојка, ги прави истите гестови, истите движења... од она што “наѕирнав“, знаев дека е истата таа сцена, па затоа, веднаш се повлеков. Направив еден, два чекори наназад, значи свртена со грбот... и приметив друга врата од десната страна, застанав и полека ја отворив... исто така со нежни движења, полека ја затворив. Претпоставив или... посакав, тука да ја сретнам личноста што ја сакам. Беше тоа сива соба, за разлика од претходните, кои беа бели и на одредени места прошарани со бои (всушност боите се наоѓаа на долната облека на некои од девојките), и на десниот нејзин агол, се наоѓаше еден мал, метален (?) кревет. Пробав да видам дали е таму, во креветот таа личност, и малку се помачив бидејки... на едната половина (видливата, од мојата страна) се наоѓаа ќебиња, наредени едно врз друго (така 1 m)... ги поминав и легнав на празната половина од креветот, свртена кон ѕидот, но знаев дека тој е тука. Кога се свртев после некое време... тој и физички беше тука. Одеднаш, додека тој ме гушкаше (мислам), почнав да пуштам, не знам со што и како, вода во креветот... Тој се наполни неколку cm и сметав дека тоа е сосема доволно... а освен тоа, на истиот тој ѕид се појави штекер, кој за малку се допираше со водата... и баш во тој момент ја сопрев, со негова помош, за да не настрадаме во можната несреќа. (Само толку се сеќавам.)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
А што значи тоа што во последниве 10 години иам вкупно сонувано 10 пати едвај? (барем на толку јас се сеќавам)

G

galaxy

Гостин
А што значи тоа што во последниве 10 години иам вкупно сонувано 10 пати едвај? (барем на толку јас се сеќавам)
Сонуваш, само не ги памтиш. Секој сонува, само кај некои не се консолидира сонот во меморијата секогаш. Или можеби многу хрчиш, додека човек хрчи не сонува.

Kajgana Shop

На врв Bottom