Сонови, толкување на сонови

kompas

Junior
Член од
21 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
3
vaka ... mi treba pomos ...
imam eden son sto go sonuvav pred nekolku dena. sedev vo nekoja soba pravev muabet so nekoi luge koi ne mi se poznati a vo sonot kako da gi znaev. Odednas se gledam sebe si nekako odozgora kako krv mi tece od usta, ednostavno blika krv !!!
Se razbudiv zaprepasten kolku realen bese sonot. I ottogas ne mozam da prestanam da mislam sto znaci toa .... ako moze nekoj da mi objasni kje bidam mn blagodaren

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
vaka ... mi treba pomos ...
imam eden son sto go sonuvav pred nekolku dena. sedev vo nekoja soba pravev muabet so nekoi luge koi ne mi se poznati a vo sonot kako da gi znaev. Odednas se gledam sebe si nekako odozgora kako krv mi tece od usta, ednostavno blika krv !!!
Se razbudiv zaprepasten kolku realen bese sonot. I ottogas ne mozam da prestanam da mislam sto znaci toa .... ako moze nekoj da mi objasni kje bidam mn blagodaren
Да видиш сопствена крв значи радост, ќе ти се случи нешто убаво.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
sonuvav deka mi pagaat zabite eden po drug ...sto znaci toa :S
И јас ноќеска тоа сонував и пошо знам дека ако на сон ти паѓа заб е смрт или болест кај блиска личност, се преплашив искрено...

blade-

Научник
Член од
28 август 2009
Мислења
51
Поени од реакции
4
e сонував еден сон дека една баба ми вика имаш магии направено тама нз как што и тато мислам е бил тама и бегал е од мене и мислам оти некак дојдех до него ама не се сејкавам ај баш кој толкува да видате што значи

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
И јас ноќеска тоа сонував и пошо знам дека ако на сон ти паѓа заб е смрт или болест кај блиска личност, се преплашив искрено...
Ако не си чувствувал болка (во сонот) од изгубениот заб не се плаш тоа ќе биде некој далечен познаник.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
КОлку интересен сон!!!

Сонував како брзам во школо(имам 23 години) и цело време си повторувам во главата колку имам за учење. И на крај пред да дојдам во школо, влегувам во една канцеларија и таму има да часовника, еден зиден и еден за на маса во форма на Биг Бен. И на крај влегувам во моето старо средно школо и одам низ еден тесен ходник и се разбудив баш кога излгов од ходникот. Интересно , неколку пати сум сонувал како си велам во себе дека ме чека испрашување биологија, а јас само го одлагам учењето.

Втор сон-од вчера- сонував како имама одвратна рана на подколеницата,ужасна расеченица а се спремаат операција да ми праватјас се превиткувам ама болка не осеќам. А раната ја здобив додека се лизгав по една уздолница со девојка ми.И на крај се најдоме на една чистинка а околу нас многу луѓе.

првиот сон е нормална појава и незначи ништо тоа е само потсетување на нешто што поминало на сите ни се случува.

вториот сон рана нешто ќе те исплаши, разочара а да преврзуваш рана значи некој на некое добро ке ви возврати со неблагодарност мислам има некоја поврзаност, според народниот македонски соновник да бидеш ранет значи среќа во љубов.

Za Mene: (Ne sum golem vernik vo religija, vo Crkva nemav vlezeno 5 godini)

Pred nekoj den pred praznikot PROCKA me macese postojano eden son nekolku pati, sto stana nepodnosliv.

Ova go sonuvav: Bev vo podzemni tuneli pod CRKVA i ne mozev da go najdam patot za da izlezam, celo vreme trcav isplashen i me progonuvashe nekakov glas, stalno se razbuduvav barajki go izlezot.

Tocno na denot PROCKA vecerta mi beshe koshmar veke. Sabajleto stanav i zaminav v crkva.

Edna zena mi go raskaza sonot. Od togash se prashuvam dali e vistina toa sto mi go kaza...

Mi kaza deka Isus mi ja propovedal Religijata. (vo minatoto Hristijanite se krijale vo takvi tuneli nareceni KATAKOMBI i Isus mu ja propovedal Religijata)

навистина многу интересно!

so znaci da sonuvas prsten
исто така ако прстенот ти го поклонува некој значи верна љубов!

Баш ноќеска сонував како некој ја украл колата на моите додека сум излегол да отидам да јадам некаде со нив и кога сме излегле ја немало и се претпоставувало дека ја украло некоја мафија ! После сме сретнале некоја жена која плачела и ја прашавме зошто плачеш и ни кажа дека имала 2 сина 4 годишен и 9 годишен и и викаме епа супер подобро колата отколку да се обеси некој и после тоа ја нашле моите колата во некое ептен запуштено место а внатре била некако многу чудно и старо !
Ке може да ми протолкувате ?
Фала :nesum:
кола е кавга, некоја кавга која ќе се прекине и повторно ќе продолжи, а да сонуваш некој друг да плаче велат некое разочарување.

Член од
13 април 2009
Мислења
113
Поени од реакции
2
јас сонувањето сум го довел под тотална контрола (добро не тотална, ама донекаде), немам проблеми со трчањето, напротив трчам како Морис Грин :D :D што значи многу брзо, и знам понекогаш да скокам преку дрва, да го осетите ова во сон, ке доживеете нирвана
Исто и ја брат.. :toe: можам да контролирам сон.. некако појма неам како

blade-

Научник
Член од
28 август 2009
Мислења
51
Поени од реакции
4
E сонував еден сон дека една баба ми вика имаш магии направено тама нз как што и тато мислам е бил тама и бегал е од мене и мислам оти некак дојдех до него ама не се сејкавам ај баш кој толкува да видате што значи

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Шо значи да сонуваш камион т.е. како се возиш у камион?
Се возев со еден асистент од факс у камион, и се останато од сонот скопчав ама камионот не Ч:?.

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Шо значи да сонуваш камион т.е. како се возиш у камион?
Се возев со еден асистент од факс у камион, и се останато од сонот скопчав ама камионот не Ч:?.
камион исто како и кола е кавга!

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
Соновував два-три безвезни сонови (што ни ја не ги разбрав) во кој се појавуваше виножито. Ако може да ми кажете што може да значи ова? :smir:

Член од
24 декември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
ДАЛИ НЕКОЈ МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ ШТО ЗНАЧИ ДА СЕ СОНУВА ЏАМИЈА И МУСЛИМАНИ? ИНАКУ СУМ ПРАВОСЛАВНА

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
ДАЛИ НЕКОЈ МОЖЕ ДА МИ КАЖЕ ШТО ЗНАЧИ ДА СЕ СОНУВА ЏАМИЈА И МУСЛИМАНИ? ИНАКУ СУМ ПРАВОСЛАВНА
Сонување на муслиман значи светец, дека си под заштита на некој светец. Види во верското календарче на кој ден си го сонувала сонот и кој светец те заштитува.

_iva*

Шмизла у хороскоп
Член од
6 декември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
8
Сонував како еден братучет ме гушка и ми вели дека ќе умре и дека последен пат се гледаме????? што значи тоа?

Marshmallow

◦Kajganaholic◦
Член од
28 март 2009
Мислења
450
Поени од реакции
25
Соновував два-три безвезни сонови (што ни ја не ги разбрав) во кој се појавуваше виножито. Ако може да ми кажете што може да значи ова? :smir:
Виножито значи среќа!:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom