Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.018
Поени од реакции
18.428
Види ги пак сами се напаѓаат, исто како во деведесетите, пишале Мртав наместо Мртов, ој глупи косовари, дошле тука незнаат ни да зборуваат.

@puno може да менувате имиња само на козји патеки, ние македонците македонија и независноста нема да ја дадеме, само Македонија постои за нас и ништо друго.
Ова мртав ти е на кумановски дијалект, немој и ти да испаѓаш глуп.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.543
Поени од реакции
3.825
Патентиран збор ми е тој.
Автоматски споено мислење:

Друга тема е тоа ако има некоја дагестанска фаца што сте ја виделе во битпазар.

Замисли сега хититите уште да преживувале и се спасиле до денес затоа што игнорирале отоманците некој планински предел. Низ цела Мала Азија нема еден топоним од хититите, ама сите се турски,
и со тек на време некои населуваат некое турско село со турско име, кои се домородните?
Или треба да ги прашуваме кои читале повеќе книги?
Има документи од старите имиња, археолошки локалитети, писмо. Да останеле во некое село ќе останело тоа име сигурно. Впрочем сигурно има останати некои топоними, ни турски знам ни нивниот јазик, па да знам кое име чиво е. Еве пандан на тоа би бил Берат во Албанија. Се викал Белград, после сте му смениле име во Берат, ама се знае старото име.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.907
Па вие сте тоа што Турците се во мала азија. Окупатори, колонизатори и топонимизатори .
Така е Пунишич.Само вие мигрантите од Србија и Косове сте аутоктони овде.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
6.018
Поени од реакции
18.428
Луѓе, џабе се објаснуваме со кучкариве. Да им ги доведеме професорите од институтот за историја на Филозофски да им објаснуваат, тие пак ке си верглаат по нивното. Не дај Боже да им посочите литература во која се докажува дека се дојдени од Кавказот. Меѓудругото видете го оној вехабијата и изгуглајте некој мма борец од Дагестан. Ако кај некого нема сличност, тогаш тој се прави глуп или слеп.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.096
Поени од реакции
4.240
Ќе сфатиш ако си читал барем една книга за историјата на балканот, не каурска.
Единствена некаурска книга на светов е Куранот, јас имам нешто читано ама не ми е јасно во кој историски период Алах ве автохтонизирал тука на овие простори, дали Мухамед (pork be upon him) пред да летне до Месечината со магарето или отпосле добил инспирација?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.674
Поени од реакции
31.572
Турците сите ги смениле, или тотално ново име или ги турцизирале, најди нешто грчко во мала Азија.
Seriozno?
Kapadokija, Antalia, Trabzon, Izmir-Smirna, Istanbul e skrateno od Konstantinipol...
Vo Turcija imas i Keltski toponimi bidejki tamu ziveele i mnogu kelti, na primer Galatite.
Tebe ne ti e jasno sto e kolonizacija. Od edna strana im se voshituvas na grcite sto nema nesto sto ne iskolonizirale, a gi narekuvas slovenite kolonizatori oti denes mozes da izvadis maticen na 2 jazika.
Slovenite generalno samite megusebno se raspravaat, nie ja imame taa nesreka kako makedonci na rabot da se raspravame so vas i grcite za opstojuvanje.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.443
Поени од реакции
6.882
Ова мртав ти е на кумановски дијалект, немој и ти да испаѓаш глуп.
Мртав не е никаков дијалект туку неписменост и српски збор.

Ни на дигиталниот македонски речник не го дава за збор.

Бараниот збор не е најден.
Можеби баравте:

мртов
мртвак
мртво
мртка
мртвее
мртовец
мртвен
мртвица
мртвост
мртвило

Аљоооо демир хиса
Да
Помагајте, брат ми не е добар
Што то му е на брат ви?
Вика 300 илјади албанци од Македонија биле иселени во Турција, докторе помагајте робата сосе кеса ја голта.

Последно уредено:

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.197
Поени од реакции
26.176
Со ова си го врати првото место од Тигрович за најомилен шиптaр на @Sussaro на форумов. :aplauz:
Не сака да дојде со мене на свинско, а Тостери прифати од прва. Плус ми се прави атеист а венчан е во џамија, на децата им дал муслимански имиња наместо албански, ќе ги осакати генитално со сунет и неколку пати има кажано дека не јаде свинско ама демек не било од верски причини. Нема така лесно да добие титула МВШ.

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
907
Поени од реакции
1.422
Не сака да дојде со мене на свинско, а Тостери прифати од прва. Плус ми се прави атеист а венчан е во џамија, на децата им дал муслимански имиња наместо албански, ќе ги осакати генитално со сунет и неколку пати има кажано дека не јаде свинско ама демек не било од верски причини. Нема така лесно да добие титула МВШ.
Те молам брат остави го Тостери и останативе козоебачи, веќе неможам сите коментари да ти ги барам наназад да ти ги лајкнувам. Иначе не си свесен колку Албанци јадат свинско, мислиш дека секој има пари да купува телешко месо ?

Секој трет албанец што го запознавам и седи со нас, јаде свинско и со нас. Баш му се изнасмеавме еднаш на еден што идеше со нас у друштво, се дрогираше ко коњ, пиеше алкохол, имаше секс пред брак и триста други пороци да речам, порачавме сендвичи и се замисли пред да јади, му велам сите пороци ги нареди ти за свинско му се мислиш? :tapp: Од тогаш јаде свинско и е либерален козоебач од тогаш, и знае шеги да прима доста и има свест за разлика како од други посебно селско/планинско потекнати Шќипови.

Доста жени Албанки имам запознаено кои се во брак со наши, ми изгледаат 10х пати посреќно отколку да ги заклучат дома со ѕид 3метри и барикадирани прозорци. Другарче моментално ќе си земе Босанка за жена и она самата сака со наш да се земе бидеќи знае како оди по муслимански пат, дома како робинка цел живот.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
7.058
Поени од реакции
42.144
Се потепаа вчера каурите кој попрво да честита празник на нивните муслимански пријатели. Па тоа благослови фрштеа на сите страни. Дали ќе им бидат возвратени честитките со иста мера или ќе добијат само едно sreçen praznik ќе видиме за 3 недели.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.352
Поени од реакции
5.637
Се потепаа вчера каурите кој попрво да честита празник на нивните муслимански пријатели. Па тоа благослови фрштеа на сите страни. Дали ќе им бидат возвратени честитките со иста мера или ќе добијат само едно sreçen praznik ќе видиме за 3 недели.
Кога веќе сме кај упатувањето (куртоазни) честитки за верски празници, дали некој од Вас барем слушнал за честитка од чифутинската заедница на „нашата земјата„, упатена до било која нејудејска заедница кај нас?...

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.197
Поени од реакции
26.176
Кога веќе сме кај упатувањето (куртоазни) честитки за верски празници, дали некој од Вас барем слушнал за честитка од чифутинската заедница на „нашата земјата„, упатена до било која нејудејска заедница кај нас?...
Не ама ја има Рашела Мизрахи со вмровско знаме (оригиналното не од ДПМНЕ) како јава на коњ за Крушево облечена како комитка.

1743425936931.png

1743425955514.png

1743425978662.png

Кога ќе видам шиптaр или се друго муслиманско вака тогаш ќе правиме друг муабет. А секако дека нема пошто тие едвај чекаат турците да се вратат и да му го испушат курот на ердоган.

Се до тогаш точно стапот ме заболе дали чифутинте ќе честитаат празник. Македонски деца за Велигден не утепале, споменици, одликувања и државни пари на терористи што убиле Македонци во Тел Авив не направиле, меѓу првите пуштија топ доктори експерти за изгореници што употребија најмодерна технологија од таа област. Што се мене тиче ич не мора да честитаат.

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom