Види Африм јас го разбирам Лаикот и неговите сомневања. До толку се навикнавме да гледаме лажни прогресивни шиптaри ете како тебе на пример, што кога еднаш на 100 години ќе се погоди еден ваков асален си мислиш дека е некоја лажга пак во прашање. И нормално дека кога ќе се појави еден ваков еднорог дека ќе го изгледам цело видео. Типот има стрип што се вика Pigman кај што Pigmanот се бори против муџите и ти мислиш дека јас знаејќи ја таа информација ќе гледам само 5 мниути од видеото?
И секако дека ќе генерализира каурот,овој Бош е само 1, на него еден има 100000 кои се педомухамеданци кои сметаат дека се потомци на абу бакр ал багдади и треба жена да се тепа и да биде замотана, да се вози голфот 150 на саат по треќу македонску ударну бригаду уште од мали ги учат децата да бидат агресивни и да ги тепаат каурите и да не почитуваат никаков ред и закон. Едноставно агресивна, дивјачка, педомухамеданска орда сте бе Африм, те боли знам, ама сега тоа е вистината, не ме мрази само затоа што ти ја кажувам. Ете видиш Бош го сфатил тоа и решил да се дистанцира, си рекол само затоа што сум Албанец не значи дека треба да се асоцирам со сите гомнарии што они ги прават или да ги бранам, напротив ќе ги напаѓам кога се за напаѓање. Тоа е одраз на една здраворазумска единка со индивидуален идентитет. Ти сакаш да бидеш тоа, си мислиш дека си тоа, ама не си, пак си шиптaр. Џабе не одиш во џамија, џабе се декларираш атеист, џабе викаш дека не припаѓаш на ниедна нација, џабе од петни жили се трудиш да бидеш нешто што не си и со тоа си правиш тортура на психата со разни парадокси, когнитивни дисонанци, конфликти на интерес и слично. Едноставно прифати си дека си шиптaр и олесни и на таа душа. Ете личен пример од мене ќе ти дадам и еднаш и го пишав веќе. Јас на 15 години почнав интензивно да одам по биртии и да слушам турбофолк и ми беше убаво, ама од друга страна и мачно. Растен на Лед Зепелин на Пинк Флојд на Продиџи беше неприфатливо да ми е убаво на душата кога Аца Лукас ќе кажеше ООООООО, јас на цел глас да се издерам со репликата ЈЕСИ ЛИ ТО ТИИИИИИИИИИ. И така некој месец живеев растргнат меѓу идентиетот на примерен и софистициран младич кој цени добра музика и уметност и темната страна во мене која бараше да бидам сељак да се качувам по маси и да ја ѕверам Жаки Макарена во цицки. На крај си прифатив дека сум (меѓу другото) сељак и си ја негувам и хранам и таа страна затоа што ми е дел од индетитетот кој наместо да го потиснувам решив да го прифатам.
Така што земи фино лепо истакни го палестинското знаме на врвот на 5 метарскиот ѕид во дворот. Најголемиот формат што можеш да го најдеш, да се знае. Рокни го Голд АГ на цел глас да се слушне до општинската зграда во Куманово па и Максим Димитриевски да те чуе. Купи една Голф 3 на старо и пичи ја по треќу македонску 120 на саат, направи некоја пајканска под ручна. Оди до пазар купи неколку черги и донирај ги во џамијата за браќата по вера што се молат. Купи питбул и тепај го со други, да се види кој е најјак. Започни го денот со лименка Голден Игл. Оди во Косово и положи цвеќе на бистата на риза беј. Испиј еден чај во локалната чајџилница од кога не си бил, пожали се за каурската опресија, пофали се како си тепал некој каур оти те погледнал. Врзи и една на сопругата ќе си помисли дека не ја сакаш, кутрата слуша од другарките што им прават мажите ќе си помисли дека ја запоставуваш и дека не ја почитуваш сура ан-ниса 4:34. Сите овие работи вријат во тебе како магмата што врие во земјата и само бара отвор да еруптира. А после тоа ќе биде касно. Нели ги попуштиш малце вентилите, нагло ќе прсне се во тебе и инстантно ќе заминеш во Сирија и ќе се дигнеш во воздух, а тоа верувај ми, после сите убави моменти и смеења што си ми ги приредил во ова форумско искуство не сакам да се случи. Не си ја стегај душата, биди тоа што си.
Прегледај го приврзокот 396788
И не ми кажа дали им правеше сунет на синовите, те чекам.