Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
не можеби, туку сигурно
инаку не би истропал такво нешто
Olkava saмоувереност нема меѓу цела „напредњачка“ армија во Servia.
Честитки и за победата во Tsrnagora, бајдевеј.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Olkava saмоувереност нема меѓу цела „напреднњачка“ армија во Servia.
Честитки и за победата во Tsrnagora, бајдевеј.
ме боли кур и за Србија и за Црна Гора

За твоја информација, ниту Србија, исто така, не може да се радува на договорот.

Слушај, нема сега тука, како на мало дете, да ти објаснувам што значи, што има во договорот, кои се позициите на страните, пред и после договорот, кои работи од договорот веќе одамна се прифатени од страните и што мораа да проголтаат и двете страни, потпишувајќи, а што нема врска со нивниот спор...
Значи, има многу за зборење, а не сум нешто расположен да ти појаснувам.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
ме боли кур и за Србија и за Црна Гора

За твоја информација, ниту Србија, исто така, не може да се радува на договорот.

Слушај, нема сега тука, како на мало дете, да ти објаснувам што значи, што има во договорот, кои се позициите на страните, пред и после договорот, кои работи од договорот веќе одамна се прифатени од страните и што мораа да проголтаат и двете страни, потпишувајќи, а што нема врска со нивниот спор...
Значи, има многу за зборење, а не сум нешто расположен да ти појаснувам.
{teta.

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
Дали си спремен ти да се фрлиш од девети?
Автоматски споено мислење:

Да, тој што не дозволувал Турците да му сменат вера, гарант бил нацист и расист. Каква е таа неинклузивност од страна на рајата у турско?
А па тие (комити, ајдуци и сл.) кои се дигнале да се борат против силувањето, мачењето, палењето цркви и нивното претворање во џамии, грабањето девојки и деца и се друго... Тие веројатно на суд за воени злосторства би требало да се пратат. Нели?
Како тоа не дозволуваат да им сменат вера?
Како тоа се спротиставуваат на мачењето и исламскиот терор

Vo islamot e strogo zabraneto da prisiluvas nekogo da smeni vera Ako turcite go pravea toa so sila a sto nee tocno ti deneska ke se vikase Erdogan be more mocko turcite gi toleriraa hristijanite i evreite, da sakaa da rusat crkvi kako sto blatantno lazes nemase deneska da vidis niedna crkva no turcite znaele jasno deka toa nee poentata i deka islamot zabranuva da se urivaat crkvi ili da se prisilat luge da se konvertiraat toa e strikno zabraneto Kur’anot e deciden” Nema prisilba u vera” ama jasno ti si daleku od ovie fakti 100 svetlecki godini. A za ‘islamski teror’ citaj za hristijanski teror vo spanija i idi vidi kolku djamii se pretvoreni vo crkvi ili google za brzo info, naviknati ste vie sega koga nemate fakti i palamudite na prazno da navreduvate so izjavi kako ‘islamski teror’ najgolem teror nad covestvoto go imaat storeno hristijani od krstaskite napadi pa prva svetska vojna pa vtora pa atomska frlena na civili od hristijani pa pustosenje na afrika od hristijanski drzavi a da ne zboram za ponovata historija irak afganistan sirija cecenija dagestan i nema kraj. Treba uste mnogu da se iznacitas. Uste si mlad izgleda citaj malku historija da vidis sto e teror i vrz sopstveni civili hristijani od kstasite.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
И мене маицата коа ќе ми излезеше отпозади, кај половината, ми викаа моите - море торбеш, намести си ја маицата.
И мене. Сега ќе одам да ја прашам да го образложи одговорот.
Океј, на баба ми одговорот беше дека од наш крај биле торбешите, таму западна Македнија кај Дебар, пошо торбешите такви биле недотерани и носеле широки алишта.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Абе јас ти посакав убави соништа, ти не си можел да заспиеш од возбуда.

Во духот на соживотот треба да се направи еден мини филм, каде влашката курва е натртена од позади (кобурата му стои под каишот, онака за црни денови), од планинскиот чобан.
Таа вика со сиот глас - Боли ,боли,...
а чобанот вика како Боли бре...јас сам најБољи . .:pos:
Немој со толку смешни шеги, ќе носиш некој голуб на душа.

А што е финтава што се вреѓате во секој пост? Се познавате лично или онака по виртуелен свет?

Последно уредено:
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Многу еднодимензионално, бабинодеветински, анти емпирија гледање на социо-културни и историски процеси. Исто како @Sussaro што нејќе 25+ момички (не дека тие го сакаат него.)
Најјаки ми се овие college hippie изјави дека „пеер, не можеш така, комплексно е прашањето“. И ти сега недоречен како баба ми, ќе мора да те интерпретирам. :D
Суси е супер баш затоа шо во синегдохата ја фаќа суштината, а со тоа избегнува celata slika муабети у кои завршуваме со „ама не сите...“. Знам дека ама не сите, не е ни битно тоа. Во средно кога ќе видев бошњаци, обично дојдени од велешко Оризари, имаше еден од тие бошњаци у тој „чопор“ шо не носеше дебел златен ланец на врат, еден шо не одеше како да го ослободил Нови Пазар и шо беше мирен и повлечен, културен шизик и не се дереше и викаше на цел глас за сите да знаат дека постои. За тој еден може да се каже дека не носи турски кур на чело, дека нема културолошки импринт и генерациската совест не му вика „се продаде Бранковиќ за круна и грош“, па да му ствара веќе милениумски комплекс и да мора да го лечи со, шо би рекле америте, doubling down. Ако генерациски впечатокот за овие луѓе е впечаток за распашан торбеш/бошњак полн курч и спремен за обрачун, пошќип и од најшќип фаците, мора да има некој повод, neli?
Шо викаат твоите емпириски сознанија и како тие би дале поинаков впечаток за господата од струшко и господата со потекло од Санџак?

Патем, да не ви се мешам во муабет со Берик за победници, ама нема таков триаголник на балканов, во коj учествуваат муслимани, а да не е една од страните Турција.

Ај сеа не зафркавајте, баба му му рекла тоа, така е, ете сеа он зрел размислил и навистина имало некоја симболика, во право била баба му.
Повели игричка:

Повели музиче:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Исламот насилно е ширен, со крв, жртви и терор.
Тоа е историски факт. Цркви се рушени, џамии се градени, деца се киднапирани и насилно потурчувани, девојки се киднапирани и насилно потурчувани. Немуслиманите живееле во турската империја доста полош живот од муслиманите, биле честа мета на државниот терор, плаќале поголеми давачки и тн.
Но, листата на злодела во име на исламот, за жал не застанува тука, а сепак немам доволно ни место ни време, да ги набројам.

Антагонизмот на бабата кон исламот/муслиманите, е здрав антагонизам, кој вие муслиманите не можете и не сакате да го сфатите.

Еден мал пример, една мала ситница - таа сигурно имала другарки, пријателки, познанички, кои имале крстови истетовирано на челото. Јас знам за доста такви стари баби порано. Се раѓа женско дете и за да не го киднапираат муслиманите, му се тетовира уште од мала, крст на чело. Кај Власите тоа го има посебно. Или и кршат нога, рака, како на Ромите што им прават, за да питаат, но, во овој случај, за да не им биде привлечна на муслиманите, бидејќи кој и да посака може да ја грабне, силува или што ли уште не.

А ова е само една мала ситница.

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Повели игричка:
Неам време за игри одамна а и изгубив интерес, само филмови гледам.
Мада после филмовиве планирам да им се вратам.
Самоубиство нит ме интересира, нит размислувам, не знам зш си запнал. + Кукавички чин е, а ти како basement dweller мислам имаш поголеми шанси да се бавиш со таа тематика. Ама немој, види колку логика има ова

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Пред 4 години Македонските партии добија околу 950К гласа, додека Албанските 200К гласа. Еве да ги земеме 250К Албански гласа(нели се велеше дека за СДС гласале 50К, но не ми се верува дека е толкава бројката, пошто повеќе од овие гласови се со полнење на кутии отколку од реални луѓе). Во овие гласови малцинствата се делат пропорционално, со оглед на тоа дека роми во Струмица гласааат за Македонски партии, додека во Струга за ДУИ. Исто може да се каже за Турци/Мак.Муслимани кои во Албанските средини гласаат масовно за ДУИ/АА.
Значи грубо кажано 250К албански гласа, а имаат 506К население според попис, 950К Македонски гласа а имаме 1.3М Македонци според попис. Што значи 50% Албанци наспрема 75% Македонци од вкупниот попишан број излегле.
Не би требало Македонците ,,да се плашат,, од попис.
На Југо пописите 71,81,91 и првиот мкд попис 94 бројките се тие, ако во 1981 имало 20% албанци тогаш не е во рамките на неверојатното да се сега 25%+ а изборите не знам колку се релевантен начин да се дознае бројка ако се има предвид дека излезноста е колку, 65-70%?
Зошто некој во СФРЈ би манипулирал со бројот на албанци, не можам да најдам логика.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
neli?
Шо викаат твоите емпириски сознанија и како тие би дале поинаков впечаток за господата од струшко и господата со потекло од Санџак?

Prvo, дур сум во сериозно несериозен дел од оваа дебата - Баба ми вика дека е наследник на Кутлеш културата и дека е предавник, пошто сега е рисјанин, а во време на Verghinata баба и на баба и била фан на друзи богој. Ко shto torbeshive се „предавници“.

Второ, momentalno nema. Ja drzaм темата лабава, дур да се фатиме за empiрија
Не е комплесно праshanjeto; многу едноставно е. :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.378
Поени од реакции
84.626
Патем, да не ви се мешам во муабет со Берик за победници, ама нема таков триаголник на балканов, во коj учествуваат муслимани, а да не е една од страните Турција.
Он збори за договорот помеѓу САД, Косово и Србија.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.412
Поени од реакции
30.872
И мене. Сега ќе одам да ја прашам да го образложи одговорот.
Океј, на баба ми одговорот беше дека од наш крај биле торбешите, таму западна Македнија кај Дебар, пошо торбешите такви биле недотерани и носеле широки алишта.
Rasisticki od baba ti. Plus kultural apropriejshn prai.

Kajgana Shop

На врв Bottom