- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.378
- Поени од реакции
- 84.626
не можеби, туку сигурноMozheби.
инаку не би истропал такво нешто
не можеби, туку сигурноMozheби.
Olkava saмоувереност нема меѓу цела „напредњачка“ армија во Servia.не можеби, туку сигурно
инаку не би истропал такво нешто
ме боли кур и за Србија и за Црна ГораOlkava saмоувереност нема меѓу цела „напреднњачка“ армија во Servia.
Честитки и за победата во Tsrnagora, бајдевеј.
{teta.ме боли кур и за Србија и за Црна Гора
За твоја информација, ниту Србија, исто така, не може да се радува на договорот.
Слушај, нема сега тука, како на мало дете, да ти објаснувам што значи, што има во договорот, кои се позициите на страните, пред и после договорот, кои работи од договорот веќе одамна се прифатени од страните и што мораа да проголтаат и двете страни, потпишувајќи, а што нема врска со нивниот спор...
Значи, има многу за зборење, а не сум нешто расположен да ти појаснувам.
Дали си спремен ти да се фрлиш од девети?
Автоматски споено мислење:
Да, тој што не дозволувал Турците да му сменат вера, гарант бил нацист и расист. Каква е таа неинклузивност од страна на рајата у турско?
А па тие (комити, ајдуци и сл.) кои се дигнале да се борат против силувањето, мачењето, палењето цркви и нивното претворање во џамии, грабањето девојки и деца и се друго... Тие веројатно на суд за воени злосторства би требало да се пратат. Нели?
Како тоа не дозволуваат да им сменат вера?
Како тоа се спротиставуваат на мачењето и исламскиот терор
Vo islamot e strogo zabraneto da prisiluvas nekogo da smeni vera Ako turcite go pravea toa so sila a sto nee tocno ti deneska ke se vikase Erdogan be more mocko turcite gi toleriraa hristijanite i evreite, da sakaa da rusat crkvi kako sto blatantno lazes nemase deneska da vidis niedna crkva no turcite znaele jasno deka toa nee poentata i deka islamot zabranuva da se urivaat crkvi ili da se prisilat luge da se konvertiraat toa e strikno zabraneto Kur’anot e deciden” Nema prisilba u vera” ama jasno ti si daleku od ovie fakti 100 svetlecki godini. A za ‘islamski teror’ citaj za hristijanski teror vo spanija i idi vidi kolku djamii se pretvoreni vo crkvi ili google za brzo info, naviknati ste vie sega koga nemate fakti i palamudite na prazno da navreduvate so izjavi kako ‘islamski teror’ najgolem teror nad covestvoto go imaat storeno hristijani od krstaskite napadi pa prva svetska vojna pa vtora pa atomska frlena na civili od hristijani pa pustosenje na afrika od hristijanski drzavi a da ne zboram za ponovata historija irak afganistan sirija cecenija dagestan i nema kraj. Treba uste mnogu da se iznacitas. Uste si mlad izgleda citaj malku historija da vidis sto e teror i vrz sopstveni civili hristijani od kstasite.
И мене. Сега ќе одам да ја прашам да го образложи одговорот.И мене маицата коа ќе ми излезеше отпозади, кај половината, ми викаа моите - море торбеш, намести си ја маицата.
Немој со толку смешни шеги, ќе носиш некој голуб на душа.Абе јас ти посакав убави соништа, ти не си можел да заспиеш од возбуда.
Во духот на соживотот треба да се направи еден мини филм, каде влашката курва е натртена од позади (кобурата му стои под каишот, онака за црни денови), од планинскиот чобан.
Таа вика со сиот глас - Боли ,боли,...
а чобанот вика како Боли бре...јас сам најБољи . .![]()
Најјаки ми се овие college hippie изјави дека „пеер, не можеш така, комплексно е прашањето“. И ти сега недоречен како баба ми, ќе мора да те интерпретирам.Многу еднодимензионално, бабинодеветински, анти емпирија гледање на социо-културни и историски процеси. Исто како @Sussaro што нејќе 25+ момички (не дека тие го сакаат него.)
Повели игричка:Ај сеа не зафркавајте, баба му му рекла тоа, така е, ете сеа он зрел размислил и навистина имало некоја симболика, во право била баба му.
Неам време за игри одамна а и изгубив интерес, само филмови гледам.Повели игричка:
![]()
Wait! Life is beautiful! on Steam
W!LiB! is an interactive psychological thriller about suicide, based on personal experience. This is a story about a void in the soul, about search and loss of the life purpose in trying to save oneself and others. This is a life that can be lived your own way. For any life is beautiful... isn’t it?store.steampowered.com
На Југо пописите 71,81,91 и првиот мкд попис 94 бројките се тие, ако во 1981 имало 20% албанци тогаш не е во рамките на неверојатното да се сега 25%+ а изборите не знам колку се релевантен начин да се дознае бројка ако се има предвид дека излезноста е колку, 65-70%?Пред 4 години Македонските партии добија околу 950К гласа, додека Албанските 200К гласа. Еве да ги земеме 250К Албански гласа(нели се велеше дека за СДС гласале 50К, но не ми се верува дека е толкава бројката, пошто повеќе од овие гласови се со полнење на кутии отколку од реални луѓе). Во овие гласови малцинствата се делат пропорционално, со оглед на тоа дека роми во Струмица гласааат за Македонски партии, додека во Струга за ДУИ. Исто може да се каже за Турци/Мак.Муслимани кои во Албанските средини гласаат масовно за ДУИ/АА.
Значи грубо кажано 250К албански гласа, а имаат 506К население според попис, 950К Македонски гласа а имаме 1.3М Македонци според попис. Што значи 50% Албанци наспрема 75% Македонци од вкупниот попишан број излегле.
Не би требало Македонците ,,да се плашат,, од попис.
neli?
Шо викаат твоите емпириски сознанија и како тие би дале поинаков впечаток за господата од струшко и господата со потекло од Санџак?
Он збори за договорот помеѓу САД, Косово и Србија.Патем, да не ви се мешам во муабет со Берик за победници, ама нема таков триаголник на балканов, во коj учествуваат муслимани, а да не е една од страните Турција.
Rasisticki od baba ti. Plus kultural apropriejshn prai.И мене. Сега ќе одам да ја прашам да го образложи одговорот.
Океј, на баба ми одговорот беше дека од наш крај биле торбешите, таму западна Македнија кај Дебар, пошо торбешите такви биле недотерани и носеле широки алишта.
Не е ова таа тема, која ти (или друг) ќе ја држиш лабава.Второ, momentalno nema. Ja drzaм темата лабава, дур да се фатиме за empiрија