Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Голф 2 ептен е старо тоа, може да е гољф катр.
Гољф катр је за до чајџилница, правата машина што се наследува е гољф 2, тоа е недвижност :D

TheGhegClan

Slobodna Vojvodina
Член од
8 септември 2020
Мислења
505
Поени од реакции
154
Како мал, кога одев низ дома распашан, баба ми ми викаше да сум се спастрел, да не сум шетал како торбеш. Ја прашувам шо е тоа торбеш, ми вика тоа се бабе одродени, потурчени, предавници... на дедо ти чичко, твој прадедо, гробот не му се знае оти не се турчел, ама овие смениле вера и за нив веќе ништо не е свето. Ја прашувам каква врска има тоа со тоа тоа дека не сум опашан, ми врати дека готови биле питите и толку беше.

Сега, кога размислувам, мислам дека симболиката е, веројатно, у тоа дека торбешите (тука би требало да спаѓаат и бошњаците) се размафтани, раскурчени, арогантни и „распашани“ затоа шо нивниот scarlet letter е уствари турски кур. Не можат да си дозволат да прифатат дека биле негов природен, жив лубрикант и затоа одат во екстрема. Стануваат пародија во нивниот стокхолмски синдром. Најдолгите бради се нивни. Најголемите муслимани на балканов се бошњаци и торбеши. Најистакнатиот исламски фундаментализам излегува од нивните дувла. Они се најјаки заебанти и најистурени на фронтот против кафирите. Такви цели, со турски кур на чело.
Baba ti da ne bila clen na Ku Klux Klan? zosto taka zvuci spored toa so go kazuvas, super babicka racisticka wtf

Член од
14 август 2006
Мислења
45.393
Поени од реакции
84.650
И за тоа ќе направиме чаре. Само ти да си печалиш тамо во Мекдоналс, треба да не убедиш дека си достоен зет. Ама има еден предуслов, за да земеш сод тие со шамии, треба да ја примиш исламската вера. Дали си спремен да го сториш тоа?
Дали си спремен ти да се фрлиш од девети?
Автоматски споено мислење:

Baba ti da ne bila clen na Ku Klux Klan? zosto taka zvuci spored toa so go kazuvas, super babicka racisticka wtf
Да, тој што не дозволувал Турците да му сменат вера, гарант бил нацист и расист. Каква е таа неинклузивност од страна на рајата у турско?
А па тие (комити, ајдуци и сл.) кои се дигнале да се борат против силувањето, мачењето, палењето цркви и нивното претворање во џамии, грабањето девојки и деца и се друго... Тие веројатно на суд за воени злосторства би требало да се пратат. Нели?
Како тоа не дозволуваат да им сменат вера?
Како тоа се спротиставуваат на мачењето и исламскиот терор?

срамота

Последно уредено:
A

Ali Pasha

Гостин
Дали си спремен ти да се фрлиш од девети?

Да, тој што не дозволувал Турците да му сменат вера, гарант бил нацист и расист. Каква е таа неинклузивност од страна на рајата у турско?
А па тие (комити, ајдуци и сл.) кои се дигнале да се борат против силувањето, мачењето, палењето цркви и нивното претворање во џамии, грабањето девојки и деца и се друго... Тие веројатно на суд за воени злосторства би требало да се пратат. Нели?
Како тоа не дозволуваат да им сменат вера?
Како тоа се спротиставуваат на мачењето и исламскиот терор?

срамота
Мислам дека не го свати човекот..
Не оди во 18 век.
За баба му збори. Ти текнува? Таа не ги сака торбешите. Што се криви сиротите торбеши, што некој пред 300 години променил вера. Јасно ти е сега?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.393
Поени од реакции
84.650
Не оди во 18 век.
За баба му збори. Ти текнува? Таа не ги сака торбешите. Што се криви сиротите торбеши, што некој пред 300 години променил вера. Јасно ти е сега?
мислам дека ни ти ни он не ја сфаќате бабата

A

Ali Pasha

Гостин
мислам дека ни ти ни он не ја сфаќате бабата
Бабата му била мераклика , па некој торбеш ја разочарал. Лично искуство, потоа се рефлекира на форум. Сигурно и бабата би пишала, како некој тука.
Важно сега го разбра човекот.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.622
Поени од реакции
5.263
Не оди во 18 век.
Дали е расистички да му викаш некому трчаш како црнец после кражба?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Како мал, кога одев низ дома распашан, баба ми ми викаше да сум се спастрел, да не сум шетал како торбеш. Ја прашувам шо е тоа торбеш, ми вика тоа се бабе одродени, потурчени, предавници... на дедо ти чичко, твој прадедо, гробот не му се знае оти не се турчел, ама овие смениле вера и за нив веќе ништо не е свето. Ја прашувам каква врска има тоа со тоа тоа дека не сум опашан, ми врати дека готови биле питите и толку беше.

Сега, кога размислувам, мислам дека симболиката е, веројатно, у тоа дека торбешите (тука би требало да спаѓаат и бошњаците) се размафтани, раскурчени, арогантни и „распашани“ затоа шо нивниот scarlet letter е уствари турски кур. Не можат да си дозволат да прифатат дека биле негов природен, жив лубрикант и затоа одат во екстрема. Стануваат пародија во нивниот стокхолмски синдром. Најдолгите бради се нивни. Најголемите муслимани на балканов се бошњаци и торбеши. Најистакнатиот исламски фундаментализам излегува од нивните дувла. Они се најјаки заебанти и најистурени на фронтот против кафирите. Такви цели, со турски кур на чело.
Многу еднодимензионално, бабинодеветински, анти емпирија гледање на социо-културни и историски процеси. Исто како @Sussaro што нејќе 25+ момички (не дека тие го сакаат него.)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.393
Поени од реакции
84.650
И мене маицата коа ќе ми излезеше отпозади, кај половината, ми викаа моите - море торбеш, намести си ја маицата.

За антагонизмот на бабата кон торбешите/муслиманите, вашиве реакци се релевантни како косовската дипломатија.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
За антагонизмот на бабата кон торбешите/муслиманите, вашиве реакци се релевантни како косовската дипломатија.
Косовската дипломатија е убер победник во триаголникот меѓу... знаеш кои држави.

ПИЕС: сите муслимани се торбеши? Поради / prashuvam

Член од
14 август 2006
Мислења
45.393
Поени од реакции
84.650
Косовската дипломатија е убер победник во триаголникот меѓу... знаеш кои држави.

нити пратиш, нити знаеш во триаголникот САД, Србија, Косово, што се дешава и кој е победник

Тоа е значењето на таа коса црта?

Kajgana Shop

На врв Bottom