Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Ако е реална цената и ако е се во ред со зафирата, 2004та и таа километража би рекол дека е тука негде цената, секако ако не спушти уште

ако ти треба вакво возило, одлично ќе ти заврши работа, пространа е + редизајнот е ова има некои финеси
моторот е вградуван и во вектра и некои астри, ок е сега не дека нема маани

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Ако е реална цената и ако е се во ред со зафирата, 2004та и таа километража би рекол дека е тука негде цената, секако ако не спушти уште

ако ти треба вакво возило, одлично ќе ти заврши работа, пространа е + редизајнот е ова има некои финеси
моторот е вградуван и во вектра и некои астри, ок е сега не дека нема маани
Што мани има моторот, скап е за одржување?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Што мани има моторот, скап е за одржување?
Па не ми текнува сега што поточно, побарај незнам баш кај муабетевме, за вектра со ваков мотор
него ако е километражата таа и ако е одржуван моторот, само филтри и масло да му менуваш ќе тера, нема да имаш проблеми

и пак ќе ти кажам вакво возило купува тој што има потреба, а и не верувам дека некој би го купил и би го возел низ град само да речеме па да направи 100.000, сигурно е увезено (од италија веројатно гледам налепница)

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
Се работи за Corsa 1.7 значи светлата и сите други сијалички кога работи колата се осеќа треперење змигање и тоа се сличува до 2000 вртежи после 2000 вртежи нормално си работат светлата. До што ке е проблемот да не знае некој
nesto vo elektronikata valjda ima maka na reglerot moe mislenje elektricar ke ti kazi podobro :)

<K A F E R>

I love my MACEDOIA!
Член од
20 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
12
ми тече крв од главава може да ја запрам без да ме шијат ?
ДА може да се запре, нормално дека ке те шијат, но нема да ти ја извадат главата.... размисли малку што тресеш во главата пред да го истрсеш тука "искуцано", ако имаш совет пиши му на човекот, а ако не не пукај сеир, јасна е темата -

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
ДА може да се запре, нормално дека ке те шијат, но нема да ти ја извадат главата.... размисли малку што тресеш во главата пред да го истрсеш тука "искуцано", ако имаш совет пиши му на човекот, а ако не не пукај сеир, јасна е темата -
Ти адвокат да не си му ? Немаат сите капацитет да сфатат што сакав да му доловам на членот. Само за специјалните како тебе ! Прашањата треба да се постават така за да може да се помогне. Нека се наведне нека види каде тече, нека пушти слика па после може да се одговори. На такво поставено прашање само баба Ванѓа може да одговори на гравчиња ако гледа.

L

Luki Junior

Гостин
Ако тече од некој семеринг или дихтунг, не мине без расклопувајне.

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Колку би коштал и каде да купам OBD скенер кој ќе ги чита грешките, ќе ги ресетира, ќе чита километри (незнам дали прикажува вистински или ресетирани ако се ресетирани) и ќе дава VIN број.

За личнаупотреба.

Треба да работи на:

Peugeot
Subaru
Mercedes

Фала однапред

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Како штоповите да ги направам вака затемнети совет.
Баш така затемнети неможеш да ги направиш.
Треба да си ги купиш.
Ќе ги бараш како smoked tail lights по ebay.
Инаку, мотика стајлинг затемнети се прават со онаа фолијата за стакло или со црн спреј.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
кои жици треба да се премостат за да се стартува радиото со самиот контакт на автомобилот ?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
кои жици треба да се премостат за да се стартува радиото со самиот контакт на автомобилот ?
Една црвена треба да биде на брава а розевата на постојан плус таа е за меморија. Мислам дека вака беа боите одамна немам местено радио.

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
здраво јас да не барам сличен пост сакав директно да прашам тука. совет за кола се размилсувам за купување помеѓу шкода фелиција бензин/плин или сеат ибица бензин/плин. Е сега што ми е прашањето е секако делови одржување и потрошувачка. Благодарам

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
здраво јас да не барам сличен пост сакав директно да прашам тука. совет за кола се размилсувам за купување помеѓу шкода фелиција бензин/плин или сеат ибица бензин/плин. Е сега што ми е прашањето е секако делови одржување и потрошувачка. Благодарам
drugar ako si za kola benzin plin spored mene korejsko kolice imam hyundai accent 6.5 litri plin na 100 km i daewoo lanos 8 litri plin na 100 malku trosi evtino za odrzuvanje a odrzuvanje so i bas ke nema nekoe odrzuvanje osven osnovnite maslo i takvi raboti defekt ne javuvaat ne skapuvaat mnogu dobri koli za nashi standardi moe mislenje :)

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
drugar ako si za kola benzin plin spored mene korejsko kolice imam hyundai accent 6.5 litri plin na 100 km i daewoo lanos 8 litri plin na 100 malku trosi evtino za odrzuvanje a odrzuvanje so i bas ke nema nekoe odrzuvanje osven osnovnite maslo i takvi raboti defekt ne javuvaat ne skapuvaat mnogu dobri koli za nashi standardi moe mislenje :)
која цена се и која би била најниската цена,регистрирано и се друго.

Kajgana Shop

На врв Bottom