Исфорсиран мотор 1.8 со 150 коња? Ми што правиме со 1.4 180 коња каj VW Golf GT, пријател ова не е возило од типот Daewoo Matiz или Daewoo Tico па да му ставиме турбо и да добие сила!Оти е исфорсиран
Исфорсиран мотор 1.8 со 150 коња? Ми што правиме со 1.4 180 коња каj VW Golf GT, пријател ова не е возило од типот Daewoo Matiz или Daewoo Tico па да му ставиме турбо и да добие сила!Оти е исфорсиран
Мотор од 1.8 со 90 кс ако трае 500к,истиот мотор со 123 кс ќе трае 350-400к.Исфорсиран мотор 1.8 со 150 коња? Ми што правиме со 1.4 180 коња каj VW Golf GT, пријател ова не е возило од типот Daewoo Matiz или Daewoo Tico па да му ставиме турбо и да добие сила!
Најверојатно лагер...(доколку зуе нон-стоп).....Шо можи да биди ко че вртам лево-десно без разлика дали во стоење или возење кај десното колце како да свири нешто..
Не ми е јасно под 3. што сакаш да кажеш?1.slab akumulator
2.slab alanser
3.moze da se nastavi elektronikata koga ja startuvas kolata pumpata da spricne poveke nafta,kako da e laden motorot pri sekoe palenje bez razlika dali e zagrean ili ne.
ako ne e nisto od ova onda....
4.motorot nema kompresija.
ова е ептен точно... јас во принцип велам дека машина со колку повеќе зголемена моќност во коњажа, подели на пола разиката и пиши му знак % за време траење (километри) помалку поминати...Мотор од 1.8 со 90 кс ако трае 500к,истиот мотор со 123 кс ќе трае 350-400к.
Тетово праша? Ако сакаш може контакт да ти дадам ПП.Дали може некој да ми помогне веќе 2 недели барам дел за колата.
Се работи за декла на мотор од БМВ 316и Компакт, Е36 1997 година. На многу места прашав ама ништо не направив![]()
Прашав на едно место бара 400Евра за половен дел а цел мотор за 600. Малку ми е скапа таа сума ама сепак ако имаш некој број да ми дадеш многу ќе ми помогнеш.Тетово праша? Ако сакаш може контакт да ти дадам ПП.
тоа е веројатно така затоа што бараш погрешен дел... ова на сликата НЕ Е ДЕКЛА туку е ГЛАВА... декла е горниот дел од полублокот, кај што идат цилиндрите...Дали може некој да ми помогне веќе 2 недели барам дел за колата.
Се работи за декла на мотор од БМВ 316и Компакт, Е36 1997 година. На многу места прашав ама ништо не направив![]()
Пријателе види мајсторот така ми кажа дека тој дел се вика декла ја не сум толку упатен во тоа. Иначе има пукотинка и се губи вода за ладејне и мислам не се оправа и затоа ми треба друг таков дел. Ако имаш некоја информација каде во Тетовско можам да најдам би те замолил да ми пишеш.тоа е веројатно така затоа што бараш погрешен дел... ова на сликата НЕ Е ДЕКЛА туку е ГЛАВА... декла е горниот дел од полублокот, кај што идат цилиндрите...
инаку глава за тој мотор во тетово ќе најдеш сигурно.. и не телефонски туку стегни се и отиди до таму...
п.с. што и е на главава? можда може да се оправи... ако е напукната меѓу цилиндри се решава, ако е напукната накај некој канал за уље или вода, не се решава... штраф од пинтија ги поправа главиве...
п.п.с. крајно време би било луѓево да ги научат терминиве, што е што во моторот... еден куп луѓе среќавам за глава викаат декла...
ах мајстори мајсториииии... они ги прават грешките... ах бееее... мајстор да незнае што е декла а што глава... туку види вака сега, каде во тетово:Пријателе види мајсторот така ми кажа дека тој дел се вика декла ја не сум толку упатен во тоа. Иначе има пукотинка и се губи вода за ладејне и мислам не се оправа и затоа ми треба друг таков дел. Ако имаш некоја информација каде во Тетовско можам да најдам би те замолил да ми пишеш.