Не ти спорам ништо, олабај се, како шо гледаш и во коментарот мој го потврдив твоето мислење, само во првичниот коментар пишев што прашуваа по дуќани т.е. дека не си ја знаат работата.Prijatele jas rabotev klimi pred 20 godini i imam vo Mercedes C220 Kola bez Klima montirano Klima Avtomatik od E220 Mercedes
Takvo neshto ima SAMO ushte eden coek (Koj raboti vo Stuttgart vo Mercedes Fabrikata) od Germanija napraveno i nikoj drug!
Ako gi najdam slikite ce gi postiram ovde.
Taka da bidime pojasno.
Кога можи јас како лаик да ти го кажам тоа, ти како чоек шо го работел уште 20 маани ќе му најдиш.
Излезе сервисерот и тој кажа шо е и како е, овие вработените на шалтер за кур земаат плата.
Во мкд за клими не ми кажвај, сум научил на потежок начин, кај Мендета од Плимот бев да ми ја среди пошто пушташе на спој кај едно од цревата кај шо спојва со цевката. Му ја даде на некое од децата, наместо спојка за клима шо се користи (со мазен цилиндар) ми ставија за плин (со ребраст) и пушташе пак под притисок.
Отидов после кај Антонио (не работи веќе), ја среди + наполни посалам гас ваљда (пошто и во нив има разлика изгледа од производител до производител), 2 години дури не ја продадов во колата не се влегваше летно време, права ладњача беше. Луѓе шо возев бараа да ја гасам климата пошто им било ладно.
Така да, точно, мајстори има некои постари кои си ја знаат работата и тие се бројат на прсти (еве тој Антонио не ни работел повеќе, го ограбиле човекот во станот и гаражите), а од овие новите и приучени мајстори - фала им. За поправки од јутуб и вака со прашвање по луѓе знаеме и сами, ни фали само алат и слободно време.
А тебе што си правел такви работи на мерџанот, свака ти дала, затоа се и ваквите теми за да учиме едни од други.