Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Решение, електеичар?

Само електричар, може повеќе работи да бидат и друг мотор комплет да земеш за бришачите, можда од релето е и пак нема да работи.
Автоматски споено мислење:

Да, тој. Беше коректен, ми посочи што е најефтин проблем според грешката air intake system too low, што би го решил, да се исчисти клапната за воздух со што најверојатно ќе го решам и она што од вторпат ми палеше на плус 32-33 степени летоска, од кога почна да ми се јавува сијаличката. За ваква работа верувам и кај Дац ќе ми завршат работа за тој делот throttle body.
Ок, фала

Друже клапната и сам може да ја исчистиш. Види на јутуб има еден куп видеа. Не е rocket science. Буквално со една чиста крпа и спреј ќе завршиш работа.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Дечки,нема играчка со Ланчиа Делта ха еф интеграле :D
Асфалтот го собира под тркалата,наредни 200 години нема вакво ауто да склепаат повторно

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.246
Добар сервис за БМВ а да не е Даим?
Треба ремонт да се прави.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.244
Друже клапната и сам може да ја исчистиш. Види на јутуб има еден куп видеа. Не е rocket science. Буквално со една чиста крпа и спреј ќе завршиш работа.
Опелот сум чепкал вакви работи оти скоро све беше чиста механика, дизни за мал гас и слично ама ова со електроникиве и компјутериве ми изгледа многу нежно.
Затоа се мислев да не има електроника кај клапната. Ако е само механички дел, ок, ќе пробам со спреј (веројатно имаат по бензинските) да го зачистам. Фала

Последно уредено:

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Дечки ми треба шлеп од Битола за Скопје за многу ниска кола... Препорака и цена некое инфо?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Aj ako moze nekoj iskustvo da spodeli. Imam Opel Zafira dizel od 2000god. Vo petok bi trebalo da odom na pat, 7 dusi, neli 5+2 e kolava. Ama stariot nesto me predomisluva kao abe ja nemame vozeno so tolku lugje nemoj da ti zastane, sto ke pravite. Pa me interesira dokolku nekoj ima vakva kola i bil vo taa situacija, kako prosol?

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Aj ako moze nekoj iskustvo da spodeli. Imam Opel Zafira dizel od 2000god. Vo petok bi trebalo da odom na pat, 7 dusi, neli 5+2 e kolava. Ama stariot nesto me predomisluva kao abe ja nemame vozeno so tolku lugje nemoj da ti zastane, sto ke pravite. Pa me interesira dokolku nekoj ima vakva kola i bil vo taa situacija, kako prosol?
Zemi kombe za 9 i odete 7 :D. Taa kola e dizajnirana za 7 dusi i plus moze i prikolka da vlece taka da nema so da mu ja mislis ako kolata ti e ispravna i redovno servisirana.
Inace ako vi zastane ke go pravite istoto sho bi go pravele so 3 ili 5 dusi :D

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Добар сервис за БМВ а да не е Даим?
Треба ремонт да се прави.
Нема да ти се исплати ремонт.Ако веќе се одлучиш за таа опција подобро иди кај некој мајстор што е најдобар за ремонт,не мора да е строго за бемве.За таква операција ти треба поише мајстор за бемве,а делови саглам дали ке најдете е друга приказна.

Тешко се наоѓаат добри делови за ремонт.Последен пат гарнитура за ремонт купи човек во ОТО ТРЕЈД кај Мавровка.Преставници се на Колбеншмит

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132

Повеќе зависи од тоа како е одржувана колата. Ако е крпена работа, масло менувано на 30 000 км, наливно од буре, филтерот за воздух се менувал кога стариот ќе се стори бетон и сам да си во колата поарно не тргнувај.

Јас имам кола од 1998 па имам секаде одено и секаде би тргнал...иако знам коли од 2008 со кој би се замислил и за од Прилеп за Битола да тргнам.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Kolata e odrzuvana. Sekoja godina se menuva ulje i filtri, samo sto malku poretko se vozi. E sea najgolem problem sto sme inalo bese so karticata na bosh pumpata, ama toa e sredeno. Normalno ako nesto slusneme deka ne e kako sto treba, se nosi na majstor da se vidi, znaci ne e ostaveno da dojde noz do koska.

Fala za infoto!

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.246
Нема да ти се исплати ремонт.Ако веќе се одлучиш за таа опција подобро иди кај некој мајстор што е најдобар за ремонт,не мора да е строго за бемве.За таква операција ти треба поише мајстор за бемве,а делови саглам дали ке најдете е друга приказна.

Тешко се наоѓаат добри делови за ремонт.Последен пат гарнитура за ремонт купи човек во ОТО ТРЕЈД кај Мавровка.Преставници се на Колбеншмит
Па немам друго чаре. Се работи за БМВ 740 Ф01...

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Па немам друго чаре. Се работи за БМВ 740 Ф01...
Ако сакаш човек што ке ти ја направи како треба има два тројца.Ако сакаш само за бемве да биде оди кај Џеповски у Лисиче.Јас со глава ти гарантирам за нив.Нема попедантни луѓе у Македонија.Има и еден шип у Сарај и тој е некаков си мајстор ама....

Kolata e odrzuvana. Sekoja godina se menuva ulje i filtri, samo sto malku poretko se vozi. E sea najgolem problem sto sme inalo bese so karticata na bosh pumpata, ama toa e sredeno. Normalno ako nesto slusneme deka ne e kako sto treba, se nosi na majstor da se vidi, znaci ne e ostaveno da dojde noz do koska.

Fala za infoto!
Прашај го мајсторот дали бош пумпата е со два конектора.Ако е со два имате две опции,да ја возите само локал или да патувате и подалеку но доколку застане негде ја оставате било каде и повикувате пријател да ве земе.Толку ке биде од неа

Последно уредено:
Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.027
Поени од реакции
1.521
Дечки ми треба шлеп од Битола за Скопје за многу ниска кола... Препорака и цена некое инфо?
https://www.facebook.com/Slep-Sluzba-Oriz-Bitola-958655481188847/ ovaj e eden od najdobrite i so najdobri ceni.

ako e 2.0dti bate tovaraj i zaminvaj, taja kola i da padni na bosch ke mozes da vozes max 50 oti odi do max 3000vrtezi. Ako e problem do bosch, tesko ke pali, ke sveti check engine i slicno. Starite nasi uste se vo nivnoto staro vreme. Ako e 2.2dti nemas maka i sonea, tie motori se najpokazani. Jas imam vektra b nesum slezen odnea. Vozi slobodno.

Член од
14 октомври 2017
Мислења
239
Поени од реакции
109
Од шо можи да вади ваков звук "ву ву ву" ? Можно е дае некој лагер, каиш или водна пумпа? Вчера ја забележав. Бев кај мајстор само ја слушна. Mazda 626 1.8. GE benzinec/plin

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Каиш тешко...водна пумпа или лагер на нешто што врти...може и ребрастиот да е презатегнат или прелабав па така да прави. Извади го каишот на алтернаторот и запалија така без каиш на кратко и види дали ќе прекине звукот, ако прекине можно е да се лагерите на алтернаторот или на серво пумпата.

Ако остане звукот тогаш е нешто на ребрастиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom