Совети за батерии (акумулатори) за возила

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Веќе зедов нов 45А 2600 денари
За што кола се работи?Марката не е толку битна,колку што е битно дали е бензин-дизел,и која кубикажа..Инаку требало да пробаш прво со друг,пошто алтернаторот ако не ти полни,брзо ќе ти го испразни и овој..Треба дасе види алтернаторот дали полни..Али со здравје да си го служиш..Што марка е акумулаторот,и од кај го зема?

C

cige

Гостин
За што кола се работи?Марката не е толку битна,колку што е битно дали е бензин-дизел,и која кубикажа..Инаку требало да пробаш прво со друг,пошто алтернаторот ако не ти полни,брзо ќе ти го испразни и овој..Треба дасе види алтернаторот дали полни..Али со здравје да си го служиш..Што марка е акумулаторот,и од кај го зема?
Бензин 1000цц. Земав Топла 45 Ампери, со киселина 2600 денари. Имаше сув 3200 денари и уште еден со киселина 2350 денари. Јас сакав да го земам сувиот ама тој продавачот се убеди дека бензинец ми била колата не бил толку битен акумулаторот. И ми даде 2 години гаранција и треба да одам на преглед на неколку месеци.

Член од
14 јануари 2025
Мислења
53
Поени од реакции
93
Здраво екипо.
Некој да не знае каде можам да најдам ZHZ акумулатори во Скопје или Македонија ?

Член од
14 јануари 2025
Мислења
53
Поени од реакции
93
Луѓе шо мислите за Монбат или Дурацел акумулатори ?
Имам 65ка веќе 4 години мука нема ....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.361
Поени од реакции
43.156
монбат лагано тера 4+ години. Јас ги користам од Макпетрол ги земам, до сега 2 имам сменето за 8 години некаде, вториот лани го сменив, првиот кога ја купив.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.982
Ивал Штип 51Ач, произведен 2014 ноемри во јули 2024 го сменив, 80% градска вожња, со дотурање дестилирана беше

Kajgana Shop

На врв Bottom