Снимка од Ахмети излезе во јавноста

N

n/a

Гостин
Ej stvarno sum umoren za da objasnuvam na dolgo i shiroko...
ama ima edna rabota sto strasno mi smeta kaj albancite.

Onoj nasminkaniot crossdresser bese i uste e terorist.Gi narusil site zakonski normi i iskocil so puska.Pretel deka ke ubiva.Maltretiral civili (albanci).
Im najdoa cel arsenal oruzje.
Istite tie sto dizajnerski go shminkale od MVR reskirale glava za da go fatat.
Sto ocekuvavte be...:toe:...da go posluzat so baklava i lokumi???

A delot sto mi smeta e sto bilo koga da ima vakva rabota,oni se solidariziraat max. i eden nema da kaze...:
Da,on gi narusil site pravila na igra,site zakoni i normi i zasluzil da mu se sluci vaka.
Umesto toa...site kjutat.
Ili uste poloso,pretat so odmazda.

E pa ne moze taka be drugari...:toe:
toa nigde nema.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
А кој го бил амети бе не сум му го знајл. Ако го може некој да му го постира слика во првобитња состојба бе.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
А бе кога ќе ти го исперат мозокот уште од мал, тешко е после тоа да размислуваш и да донесуваш заклучоци! Нема лек за тоа!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.020
Se se vrti sve se menuva. Ke se smenat vreminjata, jas vo ova sum mnooogu ama onaka mnogu ubeden deka ke gi smenime ulogite za nekoe kratko vreme, znam deka togas ke se oneraspolozite, ke si ja pcuete sopstvenata drzava, ke se pcuete sebesi, abe zosto ne sme hrabri, zosto , zosto , zosto, eden kup zosto .
Ako mislis deka ke uplasis albanec so sila, greska si, mozes taka da mislis, no ova na primer sto se pojavi , znam deka mnogu od onie sto veruvale vo sozivot , vo idnina ke mozat da te poglednat so krstot na snajperot ili topot . So vekovi se slucuvale vakvi sceni, se slucuvalo Gostivar, Bit Pazar, Ladorishta, Tetova, Aracina... se slucile protestite od 1968 ( koga vie ste se krstele na brat Tito) , se slucile protestite od 1981, 1989 , se sluci i 2001 , i togas ve vidovme sto mazista ste, ke se sluci i vo idnina , i vo idnina, nikogas nema da prestaneme se dodeka ne si napravime toa sto sakame. Takov narod sme niti se plasime niti se predavame , Ilirska krv tece niz nasite veni.
Adem Jashari padnal so 47 clena od negovoto semejstvo , srbite mislele deka ke gi uplasi albancite, no i tie pogresija, tokmu togas se dignaa site albanci, i stana idol za borba do kraj, bez razlika na posledicite.
Za kraj , nikogas ne gi oplakuvame posledicite , tuku ja gledame celta, ne mi e krivo ako ostanam bez nekoj del od teloto, ili ke mi podne nekoj od smejstvoto , gledam dali sum ja postignal celta. Sto ke ti e zivotot koga si pod ropstvo ??? Ke zborime drug pat , vo smeneti ulogi :):):wink:

Илир Мето..Ако не беа Американците АЛБАНЦИ ЌЕ НЕМАШЕ НИТУ НА КОСОВО НИТУ ВО МАКЕДОНИЈА.. Борци?Денеска е многу сменета работава во светот во глобала..НАЈГОЛЕМИТЕ КУКАВИЦИ се претставуваат дека се БОРЦИ!Ако не ти се свиѓа во Македонија оди си во Албанија и не туку да мрчиш тука.Голема Шкиптарија нема да има за жал, сте ги згрешиле луѓето со кои се чепкате!Ние сме мирен народ..Оди во Грција да фатат албанец да има онолкав арсенал на оружје..Мајка земја ќе го заборај, траг и потраг нема да ви се види.Ху баба Ху..Едно прашање за дарданчо, се надевам дека може..Зошто не кревате востание во Грција, слушам дел од Голема Шкиптарија е во Грција, да не ви фуфкет случајно???

N

n/a

Гостин
Илир Мето..Ако не беа Американците АЛБАНЦИ ЌЕ НЕМАШЕ НИТУ НА КОСОВО НИТУ ВО МАКЕДОНИЈА.. Борци?Денеска е многу сменета работава во светот во глобала..НАЈГОЛЕМИТЕ КУКАВИЦИ се претставуваат дека се БОРЦИ!Ако не ти се свиѓа во Македонија оди си во Албанија и не туку да мрчиш тука.Голема Шкиптарија нема да има за жал, сте ги згрешиле луѓето со кои се чепкате!
E aj fuck off i so vakvi komentari.
Ne se raboti za pokazuvanje sila,konecno na forumov i nema kako da ja izmerime.:toe:

Drugo e bitno.
Ovoj e drzaven neprijatel.
Znaci na site vo Makedonija-i na makedoncite i na albanci,turci...itn.
I kako takov...on u momentot koga resil da tera nekoja svoja pravda resil deka rizikuva glava vo torba.
I deka moze da se najde vo vakva situacija.
I ete go...:toe:...cepkal mecka u pupak...nasol belja.
I sega nekoj ke mi go zali?

Nema smisla...apsolutno nema smisla.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ve citav ednash pomisliv da ne repliciram zoshto sum mnogu povreden od mnogu mina ovdee koj ovoj grd nastan go prekvalikuvaat kako nastan shto treba da se povtori sekoj pat.Jas ne mislam taka ova e gazenje ili vid na gazenje na nasheto dostoinstvo no kolku od Makedoncite tolku i od samite albanci.
Jas ne sum protv policiski akcii,sum za no na drug nacin koga progonuvaniot ke se apsi nema da se ubie koga progonuvaniot ke odlezhi zasluzhena kazna zatvor a ne da se maltretira koga vinovnikot ke ja dobie svojata presuda no nema da pobegne.

So ova video se frlat temelite na nova kriza zoshto ova veke odi na drugi razmeri.Jas sum bil vo pritvor i znam sve shto se slucuva i iskreno ne bi sakal nekoj od vas da bide tuka no osven ova jas go znam i zatvorot shto go imashe UCK vo edno selo i tamu ne bi sakal nekoj da otide.

So ova videdo mislam deka se frla damka i toa bajagi crna na sve pozitivno (ako ima)megju dvata etnosi vo ovaa video kade policaecot so cin a sadist so tip i vashute dragoceni komenti ukazuvaat deka nie ne moze da ziveeme vo edna zaednica.

Za na kraj mnogu porazocaan sum od nekoi albanci odkolku od makedoncite.

I ve molam dokolku nekoj ima neshto konstruktivno ili neshto covecko da izrazuva neka poveli
Mnogu reakcii se na mislenjeto na dardance lazno i kleto ilirce, a ima debili bez granici i boja na koza, vera ili etnikum, jebiga.

Ova so nisto ne frla damka na odnosite, ova samo e edna inicijalna kapisla koja moze da zapali moroni, kako dardan i slicnite mu nemu obezmozoceni klosari od site boi, veri i nacii.

Kriminalci se tepaat, sekade, ako puska zemat protiv zakonot, policijata i slicno.

Neka mu tekne na keles dardance kleto i lazno ilirce sto se sluci vo Waco, Texas ili Ruby Ridge vo milata mu USA!
Posle neka kenja koj cii prava pogazil.

P.S. a za niz nisan treba dvajca debili samo. Ne poveke.

Ova da se znae i povtori, se odnesuva na dardance lazno i kleto ilirce.

Nekoj drug ljubitel na "VISTINATA" ????? ova dardan-ov kako da zaneme pred nea????.....ili se odseli od forumov??? ....znam deka nemam takva srekja :)
Ima kako nema ...da vrzes dvajca za betonski stolb , pa da ja miniras zgradata, da kidnapiras rabotnici od rabota , pa da gi prais "crtanki" , da zapres voda na eden od najgolemite gradovi vo MKD srede leto, da sobiras luge po avtobuski stanici i od doma......i da demonstriras vestini na David Copperfild "The Magician"... itn.itn...ni trebaat tri strani da nabrojuvame...
Inaku i jas Brat Ljube so oci ne mozam da go vidam , no izgleda od sosema razlicni pobudi: koga Bog brcna vo vreka i go izvadi da mu dade zadaca...TOJ NE JA IZVRSI...da ja izvrsese ..vakvi kako tebe nemase da mi se pletkaat sega ovde :)
zatoa zasluzuva da bide obesen.....
А бе кога ќе ти го исперат мозокот уште од мал, тешко е после тоа да размислуваш и да донесуваш заклучоци! Нема лек за тоа!
Kolku da go potsetam dardan kolku jade lajna.

I da pobaram odgovor od nego i samo od nego na prasanjeto na Concrete.

A konstatacijata si e na mesto, taa na Chombe.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.832
Dardania, па добро бе имаш ти нешто од органот што се вика мозок (се наоѓа внатре во главата ако не знаеш)?
Се работи за терорист, исто ќе беше и да е Кинез, Мексиканец, Тунгузиец или што било друго. Или одма виде дека е Албанец и ајде да се заканиш малце (има деца на форумов, нив можеш да ги плашиш душо болесничка).

Ivka

Алхемичарка
Член од
1 февруари 2007
Мислења
300
Поени од реакции
4
Прво нигде на клипчето не може да се види и со сигурност да се каже дека е тоа во полициска станица или пак извршено од страна на полицајци, само може да си нагајѓаме а и само поради знакчето на UCK на униформата заслужува ваков третман како члемжн на терористичка вооружена група, само тоа е доволно а и плус ако ми ги собереме неговите терористички дела и малку му е тоа. Теторизмо не се профака и се казнува, најстрого.

N

n/a

Гостин
1.Jas ne sum protv policiski akcii,sum za no na drug nacin koga progonuvaniot ke se apsi nema da se ubie koga progonuvaniot ke odlezhi zasluzhena kazna zatvor a ne da se maltretira koga vinovnikot ke ja dobie svojata presuda no nema da pobegne.

2.Jas sum bil vo pritvor i znam sve shto se slucuva i iskreno ne bi sakal nekoj od vas da bide
Aj pomisli vaka.
Jas i ti se spremame zaedno so uste edna ceta na drugari,ili rodnini i ideme da barame nekoj sto ni napravil belja.Posto nema kade da go najdeme na drugo mesto-ideme kaj nego doma.Da go izvadime od negovata kukja,od negovoto maalo,od tamu od kaj sto on sekoe edno drvo i kamen znae kaj e.Jasno ni e deka e u prednost.
Ipak...resavame deka ako ne mu ideme-ovoj ke prodolzi da ni pravi belja.Go fakjame ziv.Izvini bloody...ke go ostavime jas i ti na raat?
Pa ima da mi plati za cela nervoza u prvite pet minuti otkoga sum go fatil.
I znam deka i ti bi igral isto.
2.I jas sum bil.I toa mnogu pati.
I nas ne makljaa.I toa dobro.Ako treba podetalno da ti opisuvam kazi.
Isto e.Si vlegol u masina.A tamu ima platena stoka sto tepa.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
А бе јас знам и Македонци кои го прекршиле законот(мој чичко) и беа убаво нашминкани во полициска станица. И што да речам јас сега, чичко ми во право е кога се спротивставува на полицијата и државата. А не како овие, прав бил, крив бил ќе го браниме! А бе ајде седи молим те!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ДПА ГИ ОСУДИ ЛАГИТЕ НА ДУИ ЗА ПОЛИЦИСКАТА АКЦИЈА

Лансираните лаги и дезинформации на ДУИ и СДСМ, за наводно полициско насилство врз “недолжниот цивил“, Хебиб Амети од Бродец, во полициска станица, пласирани преку неколку електронски медиуми, не преставуваат ништо друго туку само груб обид за дескридитација на ДПА и Владата и дестабилизација на државата, со цел доаѓање на ДУИ и СДСМ на власт, велат во ДПА.

- Хебиб Амети, тврдат од партијата е убиец, кој го застрела чуварот на Тетовскиот затвор и во времето на СДСМ и ДУИ, осуден на доживотен затвор. Истото лице што се прикажува во видео снимката е убиец кој ја засолнил криминалната банда, која пред извесно време побегна од Дубраба, Косово и со месеци го тероризираа населението на шарпланинските села, посебно на Бродец - вели Исаку.
Мултиетничката полиција на Македонија, потсетија уште еднаш од ДПА, успешно ја разби оваа група, за што доби и максимално позитивни оценки од американскиот Стејт Департмент, ЕУ и целата јавност.
- Во судирот меѓу полицијата и вооружената група во Бродец, беше повреден Амети. Но, во акцијата, не беа прекршени стандардите за такви ситуации - децидни се во ДПА.
Од таму потсетија дека додека СДСМ и ДУИ биле на власт, биле убиени 11 годишно момче од Бреза, млада девојка од Раковец, извршиле серија убиства низ Скопје и Тетово, монтирале судски процеси, како оној од Сопот. А, денеска истите овие луѓе се прикажуваат како “волци во јагнешка кожа“, подвлече портпаролката Исаку.
Од ДПА, уште еднаш порачаа дека нивната партија секогаш ќе биде против насилството и теророт, без разлика од каде доаѓа и ќе продолжат да се ангажираат за вистинска правна држава, во која ќе се спроведуваат законот и ќе се почитуваат демократските правила.
“Како ја коментирате иницијативата на Владата да ја потпомогне реизградбата на Црквата во Скопје и на Џамијата во Тетово”?
- Мислам дека на народот не му требаат ниту црква, ниту џамија. Многу луѓе се невработени. Парите да им се дадат на работниците, да имаат да преживеат - вели жител на Тетово - Македонец.
- Ја подддржувам иницијативата на Владата. Ми се допаѓа што парлалено со изградбата на црквата во Скопје, ќе биде реизградена старата џамија во Тетово. Да, на градот му требаше оваа џамија - вели жител на Тетово - Албанец.
- Не е време за такви инвестиции. Има поважни работи во кои треба да се вложат парите. Да отвориме нови фабрики, со нови работни работни места, да направиме пари, па потоа може да градиме цркви и џамии - вели друг Македонец.
- Против сме и за изградба на џамија и црква. Сакаме покачување на платите, отворање на нови работни места. Во џамија само се трошат пари. Ќе одите еден час ќе се помолите во џамија и што аир од тоа. Нам ни требаат услови за живот - вели друг Албанец.
- Не сум за изградба, ни на едно ни на друго. Нам ни требаат пари и работа, а не цркви и џамии. Нека ни создадат услови за живот, потоа сами ќе си градиме цркви и џамии - вели трет Македонец.

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
...se slucile protestite od 1968 ( koga vie ste se krstele na brat Tito) , se slucile protestite od 1981, 1989 , se sluci i 2001 , i togas ve vidovme sto mazista ste, ke se sluci i vo idnina , i vo idnina, nikogas nema da prestaneme se dodeka ne si napravime toa sto sakame. Takov narod sme niti se plasime niti se predavame , Ilirska krv tece niz nasite veni.
Oва болдираново многу ме интересира како го разбираш? Тие мажишта што ги посочуваш беа и се војници, полицајци, народ кој застанува зад државата во кризни ситуации ја брани и штити од непријателски сили од ТЕРОРИСТИ.
Друго: А какви мажишта беа ‘‘бранителите на човекови права‘‘(т.е. ТЕРОРИСТИТЕ), такви што ги редеа жените и децата во првите борбени линии со надеж дека нема да се пука поради тоа.
Да знаеш дека за случаите во 2001 не е најтрагично тоа што таканаречените ‘‘борци за човекови права‘‘ се обични ТЕРОРИСТИ, туку најтрагично е тоа што тие терористи се најподлите и најПИЧКАСТИТЕ суштества кои како што велиш ти за да стигнат до својата цел, си ги редат децата и жените на нишан.

Ve citav ednash pomisliv da ne repliciram zoshto sum mnogu povreden od mnogu mina ovdee koj ovoj grd nastan go prekvalikuvaat kako nastan shto treba da se povtori sekoj pat.Jas ne mislam taka ova e gazenje ili vid na gazenje na nasheto dostoinstvo no kolku od Makedoncite tolku i od samite albanci.
Jas ne sum protv policiski akcii,sum za no na drug nacin koga progonuvaniot ke se apsi nema da se ubie koga progonuvaniot ke odlezhi zasluzhena kazna zatvor a ne da se maltretira koga vinovnikot ke ja dobie svojata presuda no nema da pobegne.

So ova video se frlat temelite na nova kriza zoshto ova veke odi na drugi razmeri.Jas sum bil vo pritvor i znam sve shto se slucuva i iskreno ne bi sakal nekoj od vas da bide tuka no osven ova jas go znam i zatvorot shto go imashe UCK vo edno selo i tamu ne bi sakal nekoj da otide.

So ova videdo mislam deka se frla damka i toa bajagi crna na sve pozitivno (ako ima)megju dvata etnosi vo ovaa video kade policaecot so cin a sadist so tip i vashute dragoceni komenti ukazuvaat deka nie ne moze da ziveeme vo edna zaednica.

Za na kraj mnogu porazocaan sum od nekoi albanci odkolku od makedoncite.

I ve molam dokolku nekoj ima neshto konstruktivno ili neshto covecko da izrazuva neka poveli
Па види вака прогонуваниот ќе се апси и нема да се убие кога истиот нема да дава отпор(да пука во полицијата), ќе ја одлежи својата казна затвор и нема да биде малтретиран доколку не се обиде да избега и при тоа да убие некого, така да човекот само си го доби заслуженото(а верувам дека и уште го чека).
А тоа дека позитивно нема ништо помегу двата односи нема, ама ај пак запрашај се по чија вина е тоа така...

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Dobro go suredile kako da bil vo studio Leontic, mnogu go tepale, so e mnogu mnogu e, ali zasluzil, so e pravo, pravo e.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.338
Поени од реакции
6.020
Дардан..Со мене на факс учи еден колега од Тетово, етнички Албанец..Тој вика, иделе кај него УЧК, и го барале да се бори..Тој одбил, бидејќи мислел дека со мирен начин можат повеќе привилегии да извлечат..Имало случаеви каде што борците за права и слободи како што ги нарекувате Али и дружината, слегвале и на луѓе што ќе им ги одбиеле поканчињата за “војска“ им ги колеле овците, им праеле серија зулуми што викаат Турците..Сега, значи ти ако не сакаш да се бориш, да дојдат и да ти речат ако не се бориш ќе ти ги заколеме овците!А Али и дружината ја напраја цела збрка и војна..Мислиш нив им беше гајле за албанците во Македонија?Ни најмалку..Кога седнаа со СДСМ во фотелјата, ДУИ заборави на сите ветувања, на сите борци кои со искрено срце веруваа во “искреноста“ на ветувањата на Али и компанија, ама останаа со празни раце..Скарани со комшиите, скарани и со самите себе...Па сега се обидува со поставување услови да постигне некој компромис со владата ДУИ, со уценувачка политика, а зошто тие дури беа 4години на власт што се случи од тоа што го викаат?Пензија за “она“,да не треба и орден на храброст на некој да му дадеме?

Kajgana Shop

На врв Bottom