Снег

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
https://www.facebook.com/groups/437002943097808/?ref=nf_target&fref=nf

По сликиве што гледам, мизеријата е универзална без оглед кој е на власт на државно или локално ниво.

Впрочем, лично се уверив сабајле, ниту сол, ниту возило за чистење не помина, дури во осум кога веќе сите беа тргнати на работа.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Уште поплава шо ја има еднш на милион години фали и се да биде исто (онакви имаше),

некој луѓе не сфакаат дека кај нас не функционираат институциите без разлика кој е на власт,

среќа снегот ќе се задржи една недела па нема многу да ни смета, другата недела очекувајте поплави поради наглото топење на снегот,
како и да е ќе приживееме

S

silmarillion

Гостин
Дали градскиот татко се опраи од петокот од Скопски Мерак, и кога би можеле да чекаме на реакција од негова страна за расчистување на сите улици, паркинзи и тротоари? Онака како што тоа го прават во Европа, онаа Европа која тој и другите ни ги отекоа јајцата дека ќе ја донесат ако ги гласаме. Синоќа еден багер едвај проаѓаше, денес веќе паркинзите се каша, споредните улици за нигде. Внуците збореа од петокот дека едвај чекаат снегот да дојде, али градските власти од владејачката коалиција немаа појма, пардон беа зафатени со наздравување. Незнам кое ќе биде оправдувањето за ова, али сигурно PR тимот ќе смисли нешто.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дали градскиот татко се опраи од петокот од Скопски Мерак, и кога би можеле да чекаме на реакција од негова страна за расчистување на сите улици, паркинзи и тротоари? Онака како што тоа го прават во Европа, онаа Европа која тој и другите ни ги отекоа јајцата дека ќе ја донесат ако ги гласаме. Синоќа еден багер едвај проаѓаше, денес веќе паркинзите се каша, споредните улици за нигде. Внуците збореа од петокот дека едвај чекаат снегот да дојде, али градските власти од владејачката коалиција немаа појма, пардон беа зафатени со наздравување. Незнам кое ќе биде оправдувањето за ова, али сигурно PR тимот ќе смисли нешто.
Важно полиција имаше вчера на секој чекор и застануваа, бараа зимска опрема :pos: не сум дужна јас ни ти ни било кој да мкнеме ланци во европска метропола ако пијаницата не е способен пет сантима снег да очисти

S

silmarillion

Гостин
Абе само даноци и фирмарини (иако ова го нема во ЕУ), се собираат европски. Ни ѓубрето го чистат, ни снегот го чистат. Ништо, нула. Паркинзите за кои плаќаме едно чудо пари ако не сме резиденти, кој треба да ги средува и чисти...ваљда пак ние.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.595
Важно полиција имаше вчера на секој чекор и застануваа, бараа зимска опрема :pos: не сум дужна јас ни ти ни било кој да мкнеме ланци во европска метропола ако пијаницата не е способен пет сантима снег да очисти

Исто и јас приметив. Сношти идав од Охрид за Скопје, Охрид-Кичево патот не беше чепнат буквално, ама затоа од Гостивар до Скопје на секои 20 км полиција имаше, за опрема проверуваа. На 100 метра од патарина, кај што го плаќаш автопатот за да ти биде чист и прооден (hint, не е), те застанува полиција и ти бара опрема... луд јебе збуњеног.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ланци ако добро знам се за надвор од град или грешам? Зимска гума со добар профил е задолжителна.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.595
Ланци ако добро знам се за надвор од град или грешам? Зимска гума со добар профил е задолжителна.
Овде во оваа вукојебина ништо не ти е сигурно. Вујко ми го застанаа на автопат со зимски гуми и му бараа ланци.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зимска опрема ти бараат иако те сфаќам кон што целиш и така е, муабетот првично ми е дека наместо да те малтретира, може да спрегне газот и да зачисти. Еве и така се изнавработени пола држава во полиција, нели се бунеа не оделе на работа, земаат плата, еве прилика да си одработат. Смешно е главен европски град да е блокиран и да бараш опрема како за тенковската битка во Курск на -100 а слушаш по улица деца се жалат, не им се правеле топки од снегот.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Зимска гума со добар профил е задолжителна.
Ова е скроз неточно.

Летна гума со добар профил е задолжителна + синџири.

едит - не мислев скроз неточно, него полуточно.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
може да спрегне газот и да зачисти
Да не се лажеме...не може.[DOUBLEPOST=1519642358][/DOUBLEPOST]
Ова е скроз неточно.

Летна гума со добар профил е задолжителна + синџири.
Нема летна гума добар профил за снег, прво е друга компонента, друг состав, шарите и самиот пресек е потесен за полесно пробивање низ снег.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Да не се лажеме...не може.[DOUBLEPOST=1519642358][/DOUBLEPOST]
Нема летна гума добар профил за снег, прво е друга компонента, друг состав, шарите и самиот пресек е потесен за полесно пробивање низ снег.
Јасно ми е мене тоа перфектно, ама законот е тој. Летна гума со добар профил + синџири е задолжително.

За зимски гуми со добар профил не треба синџири.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Снегот не го чистат за да се порадувате, затоа што цела зима се жалите дека немате снег. :icon_mrgr:
Еве и затоа во 12 часот почнале да чистат.

Kajgana Shop

На врв Bottom