Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 509 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    866
Член од
24 септември 2008
Мислења
450
Поени од реакции
14
Ниту во македонија ниту никаде не ја оправдувам смртната казна.Сметам дека не постои полоша казна од доживотен затвор, но животот е дар од бога и никој нема право да суди за животот освен господ
Toa deka nikoj nema pravo da sudi za necij zivot treba da im go kazes na ubijcite, a za takvite, pedofilite i siluvacite i toa kako treba smrtna kazna.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
loso,brutalno,jezivo ama sum ZA pa bi bilo i podobro opstestvoto da bide bez odredena kategorija na lugje ....:toe:

bobi_93

Македонија
Член од
11 август 2008
Мислења
652
Поени од реакции
9
ako ima kaj nas smrtna kazna treba pola makedonija da ja ubijat

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
:salut:
Toa deka nikoj nema pravo da sudi za necij zivot treba da im go kazes na ubijcite, a za takvite, pedofilite i siluvacite i toa kako treba smrtna kazna.

А зошто пак ние треба да се спуштаме на нивно ниво...?Сепак ние сме едно хумано општество,и зошто да одиме по чекорите од некои што го згрешиле патот во врска со тоа(убијци,педофили..и.т.н),тие се болни и нив им треба лекување,а доживотен затвор или хоспитализирање во поправен дом,мислам дека се поголема казна за кој и да било човек..Затоа што,знаеш дека слободата ти е од другата страна на ѕидот,но ти никогаш нема да ја имаш..А за мене тоа е полошо....

K

kaiser soze

Гостин
ја сум за смртна казна,затоа што некои луѓе ако може така да се наречат,не заслужуваат живот,макар тоа бил живот во најмалата затворска ќелија,заради тоа што го направиле секако.а и според степенот на криминал во државата,кој е на многу високо ниво,мислам дека би влијаела на намалување на истиот.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
:salut:

А зошто пак ние треба да се спуштаме на нивно ниво...?Сепак ние сме едно хумано општество,и зошто да одиме по чекорите од некои што го згрешиле патот во врска со тоа(убијци,педофили..и.т.н),тие се болни и нив им треба лекување,а доживотен затвор или хоспитализирање во поправен дом,мислам дека се поголема казна за кој и да било човек..Затоа што,знаеш дека слободата ти е од другата страна на ѕидот,но ти никогаш нема да ја имаш..А за мене тоа е полошо....
Хумано општество? Ти ова сериозно? Во Африка 516 милиони живеат со помалку од долар на ден, а Американците трошат така што ако сите на светов трошеа колку нив - ќе беа потребни малку повеќе од пет планети за да опстоиме. Во овој случај - не мора да сме хумани... Евентуално изразуваме жалење... Ама - имаш претстава колку деца умираат секој ден? Колку од нив се малтретирани, силувани, масакрирани? Тука ќе сме хумани. Убијците ќе ги ставиме во затвор „за да сфатат дека згрешиле“...
Колку одвратно хипокритичen став!

Член од
17 март 2008
Мислења
58
Поени од реакции
0
Jas ne sum za smrtna kazna bidejki kako ste vikaat site tuka na formumot nema zlostornikot nikogas da svati sto napravil. No mozebi e i dobro da se vovede smrtna kazna so besenje zatoa sto nekoj sto saka da napravi nekoe delo za koe sto ce treba da se besi ce si razmisli dva pati dali da go izvri deloto ili ne. A kaj nas kako e nekoj na nekomu mu preci i ovoj si vika ma ce go ubijam mi e gajle ce lezam 5 do 10 godini zatvor i nikomu nisto. A so smrtnata kazna mu leta i na nemu glavata.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сум ЗА. Зашто има луѓе кои подобро треба да ги нема на земјава. Ем се чистиме ем тоа ти е како закана за другите да не идат по тој пат зашто се знае што чека. Најмногу за педофилите важи ова....

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
па бидејќи секојдневно сум со нив ја би кажал дефинитивно да за смртната казна,да ги видите само некои од нив на ништо не личат а веќе покрај тоа што си го поебале својот и животот на нивното семејство заебале и ништиле и туѓ живот па дури и фамилии цели така да ја сум за смртна казна:pop:

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Хумано општество? Ти ова сериозно? Во Африка 516 милиони живеат со помалку од долар на ден, а Американците трошат така што ако сите на светов трошеа колку нив - ќе беа потребни малку повеќе од пет планети за да опстоиме. Во овој случај - не мора да сме хумани... Евентуално изразуваме жалење... Ама - имаш претстава колку деца умираат секој ден? Колку од нив се малтретирани, силувани, масакрирани? Тука ќе сме хумани. Убијците ќе ги ставиме во затвор „за да сфатат дека згрешиле“...
Колку одвратно хипокритичen став!

Се обидуваме да сме...Нели целиме кон тоа?Знам колку деца умираат секој ден..Фала богу има некои кои работат за тие случаеви да се помалку....А да за убијците ќе ги ставиме в затвор,затоа што не вреди да се убијат...Вреди ли некој убиец цел живот да го носиш на совест?Или пак тој што ја пушта електричата столица,и тој треба да се убие ако е така,сепак и тој посегнува по човечки живот....Сепак затворот е полоша казна,од одземањето на нивниот живот..

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Се обидуваме да сме...Нели целиме кон тоа?Знам колку деца умираат секој ден..Фала богу има некои кои работат за тие случаеви да се помалку....А да за убијците ќе ги ставиме в затвор,затоа што не вреди да се убијат...Вреди ли некој убиец цел живот да го носиш на совест?Или пак тој што ја пушта електричата столица,и тој треба да се убие ако е така,сепак и тој посегнува по човечки живот....Сепак затворот е полоша казна,од одземањето на нивниот живот..

Јас зошто сметам дека не сме такво општество не гледам причина за милост. Башка... Зошто да го храниш тоа чудо до крајот на животот? Во Америка во моментов има нешто повеќе од 2 милиони затвореници. Храна, облека, лекови, надзор... Многу попаметно би ги потрошила тие пари, ако имам некаква можност да бирам. Нормално, не е секој за да се убие... Ама кога некој го заслужува тоа, нема зошто да пукаме хуманизам.

Член од
30 ноември 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
Никако смртна казна
Еве зошто
Затоа што секој човек има право на живот можеби ке се запрашате е тој одзел живот да но поентата во казнувањето не е за да му се одземе одредено добро на човекот(слобода,живот)поентата во казнувањето е тој човек да се спречи во иднина да не прави кривични дела а и останатите да знаат што ги следува доколку извршат кривично дело

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Никако смртна казна
Еве зошто
Затоа што секој човек има право на живот можеби ке се запрашате е тој одзел живот да но поентата во казнувањето не е за да му се одземе одредено добро на човекот(слобода,живот)поентата во казнувањето е тој човек да се спречи во иднина да не прави кривични дела а и останатите да знаат што ги следува доколку извршат кривично дело
Агрее:back:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Треба смртна казна...Зашто да живее некој кој веќе спречил друг да живее...Кој што заслужил тоа ќе си добие...

Kajgana Shop

На врв Bottom