Сметате ли дека државата треба да ги забрани окултистичките организации со закон?

Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Let3,

а бе ти забораил многу нешта; на пример, не ми одговори на ниту едно мое прашање.
Па, ти реков дека никој не знае кога Исус ќе се врати ни МПЦ ни синодот ни попојте нивни абер немаат иако му вети на народот дека ќе се врати уше пред 2000 години

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Џабе ти е тролу! Сите членови од уставот, сите закони се во согласност со правилата и статусите на нашите организации!
А бе тролу назеден ќорав, дај прочитај си го болдот и ќе ти текне зашто не се во конфликт со ниту еден закон!...:pos:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А бе тролу назеден ќорав, дај прочитај си го болдот и ќе ти текне зашто не се во конфликт со ниту еден закон!...:pos:
Затоа што правдата и вистината е на наша страна, и затоа што вакви патетични обиди да удрите по нашата чест и достоинство се само начин плус секој да ја види вашата подлост, мизерија и бедност.

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Затоа што правдата и вистината е на наша страна, и затоа што вакви патетични обиди да удрите по нашата чест и достоинство се само начин плус секој да ја види вашата подлост, мизерија и бедност.
„Правдата и вистината„? Чек бе малце, па ти не знаеш што е вистината а сега си ја додал и правдата?

Дај причај ми малку и за вашата правда...:pos:...исто како и за вистината.

Што се однесува до вашето достоинство, ич не се секирај: достоинство имаат и мафијашите, на ним својствен начин па по прашањето на достоинството не сте уникатни по ништо: и другите го имаат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
„Правдата и вистината„? Чек бе малце, па ти не знаеш што е вистината а сега си ја додал и правдата?

Дај причај ми малку и за вашата правда...:pos:...исто како и за вистината.

Што се однесува до вашето достоинство, ич не се секирај: достоинство имаат и мафијашите, на ним својствен начин па по прашањето на достоинството не сте уникатни по ништо: и другите го имаат.
Гнидо! Не бегај од лагите со кој труеш овде! Да те потсетам што кажа:
За тебе, може да биде утешно тоа што оклутизмот ионака постои и делува надвор од законската регулатива во државата
Дај посочи ја таа законска регулатива! Можеш или неможеш? Или мислиш дека лагите туку така ќе ти поминуваат?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Гнидо! Не бегај од лагите со кој труеш овде! Да те потсетам што кажа:
Она кое го кажувам. не го повлекувам.[DOUBLEPOST=1467547493][/DOUBLEPOST]
Дај посочи ја таа законска регулатива! Можеш или неможеш? Или мислиш дека лагите туку така ќе ти поминуваат?
Законската регулатива е истата онаа, за која велиш дека е составена согласно вашите убедувања!

Тоа значи дека таа регулатива, е:
- матна и нејасна,
- растеглива,
- непрецизна,
- неетичка,
- незнабожечка,
- доволно добра за да може било кој во неа да се препозане.

Е, токму затоа, својата Телемска задница и нејзината„ етичност„ самиот (!) ја читаш во членовите од Уставот, кои не содржат такви одредби! Просто кажано, го читаш тоа што не е напишано!

S

SpaceTraveler

Гостин

Законската регулатива е истата онаа, за која велиш дека е составена согласно вашите убедувања!

- матна и нејасна,
- растеглива,
- непрецизна,
- неетичка,
- незнабожечка,

Е, токму затоа, својата Телемска задница и нејзината„ етичност„ самиот (!) ја читаш во членовите од Уставот, кои не содржат такви одредби! Просто кажано, го читаш тоа што не е напишано!
Но не е така. Ете Телемата постои, постојат телемитски редови, постои ИВЗ, МПЦ, постојат продавници за оружје и пиротехника, постојат навивачки групи кој палат контињери и не плаќаат карти во дискотеките. Постоиш и ти во оваа држава, тоа единствено ми е чудно! :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

- матна и нејасна,
- растеглива,
- непрецизна,
- неетичка,
- незнабожечка,

Првин кажа дека окултизмот делувал надвор од законската регулатива, што е подла и дрска лага, јасно воочлива од посочените членови во уставот, потоа испадна дека законската регулатива ти е таа што не ти чини!
Сам со себе неможеш да се усогласиш!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Постоиш и ти во оваа држава, тоа единствено ми е чудно! :)
Ето, и мене ми е чудно што постојат празнотии попут тебе, ама...ама штом благиот Бог те створил, ја‘ ја почитувам Неговата волја.[DOUBLEPOST=1467553352][/DOUBLEPOST]
Првин кажа дека окултизмот делувал надвор од законската регулатива, што е подла и дрска лага, јасно воочлива од посочените членови во уставот,
Ниту ООН, ниту свети ООН, нуту еден Устав не се занимава во верските убедувања од било која вероисповест или убедување! Усатвот и/или законот можат само да казнуваат штетни однесувања од верите, но не и да спречат нечие верско убедување.

Уставите се намерно (!) така уредени, за ѓоамити да не се мешаат во туѓите верски убедувања, по начелото „државата е одвоена од религијата„, односно согласно идеологијата за наводните „човекови права„, меѓу кои е и вероисповеста.

Религиите ионака не се овосветовни категории, туку духовни па затоа ниту еден разумно составен и најдобар можен Устав, не може да ја контролира духовноста.[DOUBLEPOST=1467553415][/DOUBLEPOST]
јасно воочлива од посочените членови во уставот, потоа испадна дека законската регулатива ти е таа што не ти чини!
Не!
Ти го читаш тоа што не е напишано! Ништо чудно, оти Телемата ионака не е дел од реалноста.[DOUBLEPOST=1467553465][/DOUBLEPOST]
Сам со себе неможеш да се усогласиш!
Збори за себе...
Како ти успева па прочиташ нешта кои не се напишани!???????

Последно уредено:
S

SpaceTraveler

Гостин
Ето, и мене ми е чудно што постојат празнотии попут тебе, ама...ама штом благиот Бог те створил, ја‘ ја почитувам Неговата волја.[DOUBLEPOST=1467553352][/DOUBLEPOST]

Ниту ООН, ниту свети ООН, нуту еден Устав не се занимава во верските убедувања од било која вероисповест или убедување! Усатвот и/или законот можат само да казнуваат штетни однесувања од верите, но не и да спречат нечие верско убедување.

Уставите се намерно (!) така уредени, за ѓоамити да не се мешаат во туѓите верски убедувања, по начелото „државата е одвоена од религијата„, односно согласно идеологијата за наводните „човекови права„, меѓу кои е и вероисповеста.

Религиите ионака не се овосветовни категории, туку духовни па затоа ниту еден разумно составен и најдобар можен Устав, не може да ја контролира духовноста.[DOUBLEPOST=1467553415][/DOUBLEPOST]

Не!
Ти го читаш тоа што не е напишано! Ништо чудно, оти Телемата ионака не е дел од реалноста.[DOUBLEPOST=1467553465][/DOUBLEPOST]

Збори за себе...
Христијанството не е дел од реалноста. Каде е Исус? :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

Религиите ионака не се овосветовни категории, туку духовни па затоа ниту еден разумно составен и најдобар можен Устав, не може да ја контролира духовноста.
Па кој рече дека уставот се занимавал со верски прашања?! Уставот само го штити правото секој да може слободно да се здружува и организира врз база на политички, економски, идеолошки и останати убедувања! Нешто кое вие го спорите со оваа тема и барате забрана! Вие сте тие што сакате да спречите организирање преку забрана од страна на државата! Преку лаги и клевети дека наведените организации работеле спротивно од законските начела! Никаде не ни стана збор за тоа дали уставот треба да контролира нечија духовност! Тоа е уште една од низата твои извртени тврдења за нешто кое никогаш не било кажано!
Не!
Ти го читаш тоа што не е напишано! Ништо чудно, оти Телемата ионака не е дел од реалноста.
Ти слободно продолжи си да се тешиш дека не е реалност! Но во реалноста мора да ги почитуваш членовите од уставот што ти ги посочив! А истите се комплетно во согласност не со твојата црква, туку со принципите на Телемата! Тоа е реалноста, ти се допаѓало тоа или не.
Збори за себе...
Велат ако баба лаже рог не лаже. Првин излажа дека:
За тебе, може да биде утешно тоа што оклутизмот ионака постои и делува надвор од законската регулатива во државата
Потоа испадна дека не ти чини законската регулатива:

- матна и нејасна,
- растеглива,
- непрецизна,
- неетичка,
- незнабожечка,

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Христијанството не е дел од реалноста.
SpaceTraveler,

судејќи според твојата премудрост, се чини дека токму ти не се дел од реалноста...:pos:[DOUBLEPOST=1467558752][/DOUBLEPOST]
Каде е Исус? :)
Веќе ти одговорив. Шо, не ти се бенисуе одговорот?...[DOUBLEPOST=1467558852][/DOUBLEPOST]
Па кој рече дека уставот се занимавал со верски прашања?! Уставот само го штити правото секој да може слободно да се здружува и организира врз база на политички, економски, идеолошки и останати убедувања! Нешто кое вие го спорите со оваа тема и барате забрана! Вие сте тие што сакате да спречите организирање преку забрана од страна на државата! Преку лаги и клевети дека наведените организации работеле спротивно од законските начела! Никаде не ни стана збор за тоа дали уставот треба да контролира нечија духовност! Тоа е уште една од низата твои извртени тврдења за нешто кое никогаш не било кажано!

Ти слободно продолжи си да се тешиш дека не е реалност! Но во реалноста мора да ги почитуваш членовите од уставот што ти ги посочив! А истите се комплетно во согласност не со твојата црква, туку со принципите на Телемата! Тоа е реалноста, ти се допаѓало тоа или не.

Велат ако баба лаже рог не лаже. Првин излажа дека:

Потоа испадна дека не ти чини законската регулатива:
Се повторуваш, стануваш досаден к‘а гнида одвратна...
Се запетља самиот себе и сега мене ми ја префрлаш вината. Ц, неќе моќи.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Се повторуваш, стануваш досаден к‘а гнида одвратна...
Се запетља самиот себе и сега мене ми ја префрлаш вината. Ц, неќе моќи.
Кој глупак си ти човече, страшна работа! Со конкретни цитати ти ги споредувам еден до друг твоите сопствени зборови! Во едниот случај се повикуваш на кршење законски регулативи за кое немаш апсулутно никаков аргумент, во другиот случај плукаш по истите тие регулативи од кои бараш забрана и ги прогласуваш за матни, неетички, незнабожечки и какви уште не! И капак на сето тоа, мене ми велиш дека сум се заплеткал! :tapp:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кој глупакнси ти човече, страшна работа! Со конкретни цитати ти ги споредувам еден до друг твоите сопствени зборови! Во едниот случај се повикуваш на кршење законски регулативи за кое немаш апсулутно никаков аргумент, во другиот случал плукаш по истите тие регулативи од кои бараш забрана! И капак на сето тоа, мене ми велиш дека сум се заплеткал! :tapp:
Ајде сега пак истово, само од почеток...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom