- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 5.832
- Поени од реакции
- 2.923
аха значи, тоа не е ништо сериозно се чистат бидејќи како што се потел од горештина или од физичка активност и потта навлегува во микрофонот што прима звукот и втора работа ако апаратот е стар и долго време го користи околу 4-5 години тоа е знак дека му дојде крајот толку му е векот на траењето.Совет од мене за дедо ти нека земе од оние пензионерски слушен апарат малку поголемичко ама за таков апарат нема смрт и чинат околу 300-500 евра додека мојот Сиеменс што си купив и е постар модел(ланскиот модел) ме чинат 800 евра додека најновиот модел чинат 1200 евра со повеќе опции.За дедо ми е паратчето. И не му е нешо многу расипано, него ваљда треба неш ода се прочисти пак слабо слуша и со него... А не знам колку е паметно нов апарат пошто вика дека овој го платил 700 евра...
патем дечково горе што постира Слух 1 тоа е слушен апарат и претставник е за Fhonax и се наоѓа во лептокарија (карпош 3)
--- надополнето: 15 септември 2012 во 20:55 ---
на доктор треба да одиш да ти проверат можно е маснотиите ти наталожат во увото затоа слабо слушаш, и не купувај слушен апарт своеволно не е тоа аспирин па да купиш во аптека, прво дискутрај со вашиот доктор па после ќе знаат што ќе праватСлабо слушам со левото уво и сакам да прашам дали апаратчињата самостојно се купуваат или ако препише доктор.