Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.992
Mozhesh...no ne i isto. Ti nemash galje i nemash interes za Arakanzas ili Oklahoma. I jas sum bil v'Makedonija pojke pati od shto sum bil vo Arkanzas ili Oklahoma. Sekoja druga godina patuvam za Makedoniaj, i nikogash ne sum bil vo Arkanzas ili Ohlahoma. Ich ne mi e galje za Oklahoma ili Arakanzas. Pisham i chitam za Makedonija i za Makedoncite...

Jas sakam do pomozham ako mozham za interesi na Makedoncite, bilo da se v'Makedonija, SAD, Evropa, Grcija ili Avstralija. Ne sum za SDSM ili za DPMNE. Jas ne mesham so takvi politika zoshto ne e moeto mesto. (Isto taka, moram da kazham deka tatkomi beshe kandidat za SDSM pred nekolku godini). No, pojke mi e galje shto stane vo Makedonija nego v'Amerika.

Za makedonci e vazhno deka zemja se vika Makedonija i deka Bugarija i Grcija priznava Makedonskiot jazik, ime i identitet. Bez toa Balkancite ne mozhe da ide pravo. Nema mir bez pravda.

Isto taka, e vazhno deka ima rabota v'Makedonija, deka rekite i planinate ne se polni so gjubre, deka vozduhot e chist za da dishe, deka pravniot sistem podednakvo se odensuva na site, deka korupcija e iskoreneta. Bez ovaa, Makedoncite ne mozhaat da ide napred. Nema mir bez pravda. Nema drzheva bez lugje.
Од кај знаеш ти дали имам интерес. Оклахома ми е во срцето.
Си го сместил г'зот таму и мислиш дека сите живееме како ти кога доаѓаш на vacation.

Корупцијата била искоренета :lolzz:
...абе бегај! И јас сум луд што ти реплицирам.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
49
Поени од реакции
58
Kako zhievam jas? Rabotam 10 do 12 sata na dena. Ne zborvi koga ne znaesh. Ne idam do Makedonija na vacation...idem da vidam so familija.

Ne velev deka korupcijata bila iskoreneta...velam deka mora da bide iskorena ako Makedonija saka da ide napred.
 

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.651
Поени од реакции
28.009
Уште еден гoлем пoжaр,гoри нaселбaтa Oрмaн[DOUBLEPOST=1501608763][/DOUBLEPOST]Се слушaaт хеликoптери веќе пoлoвинa чaс. Capture+_2017-08-01-19-32-18.png [DOUBLEPOST=1501608968][/DOUBLEPOST]2 кoмaдa МИ-17 нaдлетувaaт веќе некoлку пaти
 
Последно уредено:
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Рапорт од Софија: Метропола прекрасна

Од 10 таксисти кои нè возеа во Софија во текот на 24 часа, ниту еден немаше појма за договорот со Македонија, ете колку сме им ние битни на Бугарите!!!

ЗНАЧИ - ГИ БОЛИ ТАСЕ!!!

Една келнерка, кога ѝ кажавме дека сме Македонци, ни рече - А КАКО Е ВО БЕЛГРАД?!

Значи, они не ни знаат каде е Македонија и што се тоа Македонци, сè што е север од граница за нив е ЈУГОСЛАВИЈА БРАТЕ МИЛИ!!!

Значи, си живеат живот европски, си шетаат пудлици и булдози, во текот на еден ден видовме едно 10.000 кучиња, што на плоштад, што по парковите, што на главната улица Витоша... Во Скопје за цела година не сум видел толку пудлици и булдози колку што видов за еден ден во Софија, што значи дека браќата Бугари добро се опариле, за да чуваш такво куче ти требаат по 500 денари дневно за храна, време, ветеринари, разни играчки, огрлици и триста курци и палци...

Улици, паркови, згради, све најново, имаат чичка ново метро со мармер кој сија, мислам дека е направено сега, во последниве 5-6 години, имаат најнови тролејбуси плаво-жути, тазе распаковани, народот дотеран, среден, кафичите светски, цените доста пристапни, крцаат со народ, значи си живеат они убав живот, нови трговски центри во амерички стил со надворешна илуминација и стакло, а не како кај нас што се, како кутии пластични безлични тие малку што ги имаме...

Град мегаломански богат, метропола прекрасна која може да се носи и со Лондон и со Њујорк. Поентата ми е дека не сме им ние потребни на Бугарите, им чуе нив за нас, туку ние имаме потреба од нив за да се закачиме на нивниот воз кој шиба кон цивилизацијата, а ние испаднавме во 19-ти век!

https://okno.mk/node/65728
 
Член од
7 април 2015
Мислења
2.653
Поени од реакции
1.539
Не верувам Сдсм да победат на локалните. Премногу сендвичи има.
Зависи што подразбираш под победа, јас мислам дека повеќето важни општини ќе ги земат, исто и ДУИ ќе си ги задржат истите општини+Струга, иако во последните години тие општини се како во Саудиска Арабија направени, ама јебига национализам чуда прави.
 
Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
854
Не верувам Сдсм да победат на локалните. Премногу сендвичи има.
Не ми се верува дека ти ќе дадеш вакво мислење, значи коначно признаваш "ко је јачи".....се уплаши нешто предвреме??
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom