Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Овие аргументи со имињава се ретардирани и немаат смисла.
Да да аргумнентот дека Богдан е словенско име е ретардиран... Или Репош, или Воислава или Мара... Тоа е затоа што ти си се откажал од своите корени и не збориш словенски јазик. Туку збориш Дагесатански и затоа тебе ти е исто и Богдан и Филип и Петар.... Едноставно каурски ти се имињата, не го гледаш значењето во нив.

А за песните митовите и легендите да не зборам....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.893
Поени од реакции
12.431
Американски или Азербејџански ? Жално е што секаде се меша политика па никој на народов не му објаснува што и како ќе биде, па дури и се шират дезинформации дека низ Македонија требало да мине гасоводот а нашиве одбиле а уствари никогаш не ни било планирано да мине низ Македонија

Според директорот на Националните енергетски ресурси (НЕР), Бајрам Реџепи, снабдувањето со гас на Македонија ќе се одвива преку гасоводите ТАП и ТАНАП, а не од гасоводите што се актуелни сега.

Или визуелно

Прегледај го приврзокот 228025
затоа и прашав, дал се информации или дезинформации од а1он и фокус. Очигледно од она што ти го приложи дека е второво, дезинформации. Проблем е што никој од нашите официјални лица не објаснува што е разликата, дали во квалитет или цена или едноставно меѓународна политика. Можи и кажале, јас не сум прочитал.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.172
Поени од реакции
25.935
Не сум историчар,
И јас не сум. Ама па глеј, многу сличности приметувам на некои места. Да го земеме на пример Дагестан.

http://fightland.vice.com/blog/spilling-out-of-the-mountains-joining-a-long-line-of-dagestani-badasses

Отвори го линкот. Погледни ги фаците од втората слика. Погледни им ја физиономијата. Нели си среќавал вакви ликови негде, во фамилија, во соседство, на Бит Пазар кога те бркале?

Друг пример, види го Нурмагомедов

Кажи ми како овој не е воџата на навивачка група Фљамуртари?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.274
И јас не сум. Ама па глеј, многу сличности приметувам на некои места. Да го земеме на пример Дагестан.

http://fightland.vice.com/blog/spilling-out-of-the-mountains-joining-a-long-line-of-dagestani-badasses

Отвори го линкот. Погледни ги фаците од втората слика. Погледни им ја физиономијата. Нели си среќавал вакви ликови негде, во фамилија, во соседство, на Бит Пазар кога те бркале?

Мене како Никола Груевски ми изгледа овој, а Анѓушев плавуш синоок.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.274
Да да аргумнентот дека Богдан е словенско име е ретардиран... Или Репош, или Воислава или Мара... Тоа е затоа што ти си се откажал од своите корени и не збориш словенски јазик. Туку збориш Дагесатански и затоа тебе ти е исто и Богдан и Филип и Петар.... Едноставно каурски ти се имињата, не го гледаш значењето во нив.

А за песните митовите и легендите да не зборам....
И денешните православни албанци имаат или грчки, или словенски имиња, во зависност под која црква припаѓале.
Албанците немаа своја автокефална црква, па затоа имаа грчко и словенско влијание, имињата во црква се даваа, и денеска се даваат.
Исто како муслиманите имаат арапски или турски имиња.
Просто е, само ако намерно се правиш глупав. Во цел свет само вие се заглавени во аргументов, сите енциклопедии и сите историчари твојот аргумент го игнорираат.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Jas bi odela podaleku i bi rekla, cel ramkoven e kontraproduktiven.
Ramkovniot dogovor koj ke napolni skoro veke celi dve decenii, namesto soživot pomegju Makedonecot i Albanecot i nivno zaedništvo i splotuvanje vo sekoj možen opštestven aspekt za žal napravi ušte pogolemo oddalečuvanje i razdor pomegju zaednicite i ušte pogolema getoizacija na Albancite vo nivnite sredini !

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.322
Поени од реакции
15.494
Патем, дали е лажна вест или не
https://fokus.mk/grtsija-i-makedonija-pochnaa-da-dobivaat-gas-preku-turski-tek/

От 1 јануари и Б'лгарија получава руски газ чрез "Турски поток", а от 5 јануари през новата компресорна станција "Странджа-2" Б'лгарија транзитира газ от новија газопровод за Г'рција и Македонија, отбелјазва официалната руска агенција ТАСС.
Od koja cevka ke dobivame nie gas???? Edna e taa GAMA so vlez od Bugarija sto ja imame i slabo se koristi poradi sporot na drzavata so Makpetrol, i nešto Crpko vo Strumica so cisterni vleckaše od Bugarija isto taka

Член од
14 август 2006
Мислења
45.490
Поени од реакции
84.972
Јас ќе го избришам ако ми одговориш на овие 2 прашања:

1. Што е расист?

2. Што е 'расистичко' во постот?
Има една благо ретардирана тенденција во модерниов свет, да се употребува расист за сенешто. Не е он сам, пун курац се на интернет кои ова го праат.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.470
Поени од реакции
7.805
И денешните православни албанци имаат или грчки, или словенски имиња, во зависност под која црква припаѓале.
Албанците немаа своја автокефална црква, па затоа имаа грчко и словенско влијание, имињата во црква се даваа, и денеска се даваат.
Просто е, само ако намерно се правиш глупав. Во цел свет само вие се заглавени во аргументов, сите енциклопедии и сите историчари твојот аргумент го игнорираат.

А земјата во Кавказ што се викала Албанија? Измеѓу денешен Дагестан и Азербејџан... Или и тоа историчарите го препишуваат на случајност...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
ООО Трактор... Богдан, Воислава, Репош и Мара постојат пред христијанството да се устоличи помеѓу Словените. Имињата Филип, Матеј, Стефан, Никола, Јован, Иван ... се Христијански... Богдан, Воислава Репош, Мара, Бранислав, Мирослав, Бранимир.... се Словенски... Како што ти кажав Словенскиот код се запишува многу длабоко, за да можеш тек така да го избришеш... Личните имиња се најпрост пример... Ако отидеме со топонимија, му нема крај, единствена Албанска топонимија што ќе најдеш во Македонија ќе биде селото Черкези...

Апа недај боже да навлезеш во Словенските митови и Легенди... тогаш ќе можеш со сите тие силни писанија, на белосветски преваранти, наречени историчари, за „вашиот“ творец на нацијата, да си го избришеш газот...

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Јас не гледам ни влашка трага кај Ѓорѓија. И мајка му и татко му имаат словенски имиња, сите негови браќа и сестри имаат словенски имиња... Татко му се замонашил во словенски манастир...
Точно ама тие се убедени дека тој е нивни херој.Пази татко му се викал Јован а мајка му Воислава.Една од сестрите Елена,а еден од браќата Станиша.Абе како е можно да ја изврат до толку историјата и да се гордеат со тоа?:cautious:Сигурно и ова е направено со помош на некоја тогашна империја,претпоставувам Австро-Унгарија.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.172
Поени од реакции
25.935

P.S. Сега приметив

Puno жити Пандели Мајко види го аватарот и прочитај го единствениот коментар од тој линкот погоре. Од пред 2 години е иначе да не мислиш јас нешто правам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom