- Член од
- 15 февруари 2019
- Мислења
- 1.071
- Поени од реакции
- 4.122
Јас ќе го избришам ако ми одговориш на овие 2 прашања:А некој да го брише расистов?
1. Што е расист?
2. Што е 'расистичко' во постот?
Јас ќе го избришам ако ми одговориш на овие 2 прашања:А некој да го брише расистов?
Да да аргумнентот дека Богдан е словенско име е ретардиран... Или Репош, или Воислава или Мара... Тоа е затоа што ти си се откажал од своите корени и не збориш словенски јазик. Туку збориш Дагесатански и затоа тебе ти е исто и Богдан и Филип и Петар.... Едноставно каурски ти се имињата, не го гледаш значењето во нив.Овие аргументи со имињава се ретардирани и немаат смисла.
затоа и прашав, дал се информации или дезинформации од а1он и фокус. Очигледно од она што ти го приложи дека е второво, дезинформации. Проблем е што никој од нашите официјални лица не објаснува што е разликата, дали во квалитет или цена или едноставно меѓународна политика. Можи и кажале, јас не сум прочитал.Американски или Азербејџански ? Жално е што секаде се меша политика па никој на народов не му објаснува што и како ќе биде, па дури и се шират дезинформации дека низ Македонија требало да мине гасоводот а нашиве одбиле а уствари никогаш не ни било планирано да мине низ Македонија
Според директорот на Националните енергетски ресурси (НЕР), Бајрам Реџепи, снабдувањето со гас на Македонија ќе се одвива преку гасоводите ТАП и ТАНАП, а не од гасоводите што се актуелни сега.
Или визуелно
Прегледај го приврзокот 228025
И јас не сум. Ама па глеј, многу сличности приметувам на некои места. Да го земеме на пример Дагестан.Не сум историчар,
Мене како Никола Груевски ми изгледа овој, а Анѓушев плавуш синоок.И јас не сум. Ама па глеј, многу сличности приметувам на некои места. Да го земеме на пример Дагестан.
http://fightland.vice.com/blog/spilling-out-of-the-mountains-joining-a-long-line-of-dagestani-badasses
Отвори го линкот. Погледни ги фаците од втората слика. Погледни им ја физиономијата. Нели си среќавал вакви ликови негде, во фамилија, во соседство, на Бит Пазар кога те бркале?
Друг пример, види го Нурмагомедов
![]()
Кажи ми како овој не е воџата на навивачка група Фљамуртари?
Анѓушев е циган бе хејкоМене како Никола Груевски ми изгледа овој, а Анѓушев плавуш синоок.
И денешните православни албанци имаат или грчки, или словенски имиња, во зависност под која црква припаѓале.Да да аргумнентот дека Богдан е словенско име е ретардиран... Или Репош, или Воислава или Мара... Тоа е затоа што ти си се откажал од своите корени и не збориш словенски јазик. Туку збориш Дагесатански и затоа тебе ти е исто и Богдан и Филип и Петар.... Едноставно каурски ти се имињата, не го гледаш значењето во нив.
А за песните митовите и легендите да не зборам....
Ramkovniot dogovor koj ke napolni skoro veke celi dve decenii, namesto soživot pomegju Makedonecot i Albanecot i nivno zaedništvo i splotuvanje vo sekoj možen opštestven aspekt za žal napravi ušte pogolemo oddalečuvanje i razdor pomegju zaednicite i ušte pogolema getoizacija na Albancite vo nivnite sredini !Jas bi odela podaleku i bi rekla, cel ramkoven e kontraproduktiven.
Priceless.Анѓушев е циган бе хејко
Od koja cevka ke dobivame nie gas???? Edna e taa GAMA so vlez od Bugarija sto ja imame i slabo se koristi poradi sporot na drzavata so Makpetrol, i nešto Crpko vo Strumica so cisterni vleckaše od Bugarija isto takaПатем, дали е лажна вест или не
https://fokus.mk/grtsija-i-makedonija-pochnaa-da-dobivaat-gas-preku-turski-tek/
От 1 јануари и Б'лгарија получава руски газ чрез "Турски поток", а от 5 јануари през новата компресорна станција "Странджа-2" Б'лгарија транзитира газ от новија газопровод за Г'рција и Македонија, отбелјазва официалната руска агенција ТАСС.
Има една благо ретардирана тенденција во модерниов свет, да се употребува расист за сенешто. Не е он сам, пун курац се на интернет кои ова го праат.Јас ќе го избришам ако ми одговориш на овие 2 прашања:
1. Што е расист?
2. Што е 'расистичко' во постот?
И денешните православни албанци имаат или грчки, или словенски имиња, во зависност под која црква припаѓале.
Албанците немаа своја автокефална црква, па затоа имаа грчко и словенско влијание, имињата во црква се даваа, и денеска се даваат.
Исто како муслиманите имаат арапски или турски имиња.
Просто е, само ако намерно се правиш глупав. Во цел свет само вие се заглавени во аргументов, сите енциклопедии и сите историчари твојот аргумент го игнорираат.
ООО Трактор... Богдан, Воислава, Репош и Мара постојат пред христијанството да се устоличи помеѓу Словените. Имињата Филип, Матеј, Стефан, Никола, Јован, Иван ... се Христијански... Богдан, Воислава Репош, Мара, Бранислав, Мирослав, Бранимир.... се Словенски... Како што ти кажав Словенскиот код се запишува многу длабоко, за да можеш тек така да го избришеш... Личните имиња се најпрост пример... Ако отидеме со топонимија, му нема крај, единствена Албанска топонимија што ќе најдеш во Македонија ќе биде селото Черкези...И денешните православни албанци имаат или грчки, или словенски имиња, во зависност под која црква припаѓале.
Албанците немаа своја автокефална црква, па затоа имаа грчко и словенско влијание, имињата во црква се даваа, и денеска се даваат.
Исто како муслиманите имаат арапски или турски имиња.
Просто е, само ако намерно се правиш глупав. Во цел свет само вие се заглавени во аргументов, сите енциклопедии и сите историчари твојот аргумент го игнорираат.
Точно ама тие се убедени дека тој е нивни херој.Пази татко му се викал Јован а мајка му Воислава.Една од сестрите Елена,а еден од браќата Станиша.Абе како е можно да ја изврат до толку историјата и да се гордеат со тоа?Јас не гледам ни влашка трага кај Ѓорѓија. И мајка му и татко му имаат словенски имиња, сите негови браќа и сестри имаат словенски имиња... Татко му се замонашил во словенски манастир...
P.S. Сега приметивИ јас не сум. Ама па глеј, многу сличности приметувам на некои места. Да го земеме на пример Дагестан.
http://fightland.vice.com/blog/spilling-out-of-the-mountains-joining-a-long-line-of-dagestani-badasses
Отвори го линкот. Погледни ги фаците од втората слика. Погледни им ја физиономијата. Нели си среќавал вакви ликови негде, во фамилија, во соседство, на Бит Пазар кога те бркале?
Друг пример, види го Нурмагомедов
![]()
Кажи ми како овој не е воџата на навивачка група Фљамуртари?