Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.187
Поени од реакции
3.433
Нит го бранам нит сум рекол дека е безгрешен. Реков, селективно се руши, а мал милион маркици и дупови си наместија според нивни есап.
не платил каде што треба, ваљда. Други платиле, пола Водно му е**але мамата.
Мило ми е што се согласивме дека тоа било дивоградба според постоечките закони.

Селективноста не е непозната работа и е нормално кога ќе немаш врски со власта да не се правеш фраер и да правиш незаконски работи, сите знаат дека братучедот се живо рекетираше, ама институцијата (СЈО) што требаше да го докаже тоа беше фатена како рекетира, а подоцна дознавме дека и државните пари ги цеделе до последен денар фамилијарно (не дека и тоа не го знаевме, ама немавме доказ).

Ако се сеќаваш (пред 3 години беше) Зајко дојде со ветувања за правда, дека ќе немало непотизам, дека ќе ова, дека ќе она............... и на крајот се си продолжи по старо, плус што продадоа онаа што никој не би го продал.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Што имат сторено било кој од нашиве тајкуни, па толку да не ги сакаме?
Што има Камчев лошо сторено?
Чифлиганец и сл?

Дајте луѓенца љубав, само љубав!
Млад е има време ке научи.Кога ке му стокмат една џамија најголема у свет у комшии да му пее по цели денови,ке се жали по форуми

Член од
28 март 2006
Мислења
17.893
Поени од реакции
12.431
Што имат сторено било кој од нашиве тајкуни, па толку да не ги сакаме?
Што има Камчев лошо сторено?
Чифлиганец и сл?

Дајте луѓенца љубав, само љубав!
чекај малку, учествувал во пљачка на општествен капитал? Камчев гледам овие месеци го слават ко најголем јунак, ќе му земе на Заев Нобеловата. Чифлиганец око не му трепнува кај све и што све гради...и од каде му тој капитал.
За Цановци не ми е познато со што се бавеле, затајување данок? Шверц?
Автоматски споено мислење:

а поради таквите ко тебе кои ги бранат таквите ко него до ова дереџе стигнавме.
аха, ај уште еден виц и да привршиме. Ко ти велам не сфаќаш, ти пак упорен.

Млад е има време ке научи.Кога ке му стокмат една џамија најголема у свет у комшии да му пее по цели денови,ке се жали по форуми
Ми стокмија Латиновски и Близнаковски еден куп џамии, немај гајле. Дури и по згради почнаа да им дозволуваат да си праат џамии, дозволи им даваа среде куќи, само Цановци или други македонци муслимани не беа тие што даваа дозволи. Затоа Бутел од мнозинство македонци дојде до ова што е.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
чекај малку, учествувал во пљачка на општествен капитал? Камчев гледам овие месеци го слават ко најголем јунак, ќе му земе на Заев Нобеловата. Чифлиганец око не му трепнува кај све и што све гради...и од каде му тој капитал.

Ми стокмија Латиновски и Близнаковски џамии, немај гајле. Затоа Бутел од мнозинство македонци дојде до ова што е.
Епа вака и од Бутел тие како тебе збореа на времето.Затоа дојде до овде работата,додека делеа правда ги изгубија домовите

Член од
28 март 2006
Мислења
17.893
Поени од реакции
12.431
Епа вака и од Бутел тие како тебе збореа на времето.Затоа дојде до овде работата,додека делеа правда ги изгубија домовите
Добро бе Наќо, јас им давав дозволи да градат џамии. Дрпмне беше на власт безмалку 30 години во тие општини кога најголем дел Чаир и сегашна оштина Бутел македонците се иселија. Сечеа нокти на орлите, меѓувреме буквално им ги поклонија овие 2 општини.
Орелот споменик на учк, граден почетокот на 2016 на кружен тек во надлежност на Град Скопје дали се урна? Патем, топанско поле во 2014 беше планирано да се гради една од најголемите џамии на балканот. Кој го тоа дозволи?
Да, за све сме биле ние жителите виновни. И за дозволи, документи и за џамии...никако локалните и централната власт.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Добро бе Наќо, јас им давав дозволи да градат џамии? Или дрпмне кој беше на власт безмалку 30 години во тие општини кога најголем дел Чаир и сегашна оштина Бутел македонците се иселија? Орелот споменик на учк, граден почетокот на 2016 на кружен тек во надлежност на Град Скопје дали се урна? Патем, топанско поле во 2014 беше планирано да се гради една од најголемите џамии на балканот. Кој го тоа дозволи?
Да, за све сме биле ние жителите виновни. И за дозволи, документи и за џамии...никако локалните и централната власт.
Па и овие што даваат дозволи се жители како тебе и како мене.Тебе не ти пречел Фиат,мене Рамковски на трет некој Абдулменаф му бил ок сосед,а у меѓувреме џамии и орли насекаде.Ама па што,па и цркви колку се направија.Јас сум да не се градат ни цркви ни џамии,и едните и другите не чинат нели?

Претпоставував дека ке ги споменеш црквите,овие што "не им пречат" џамиите така се тешат

Член од
28 март 2006
Мислења
17.893
Поени од реакции
12.431
И да не останам должен, и јас сум иселен од Бутел али не ради албанците, во таква средина сум раснат, мало гајле за нив, него ради одредени имотни проблеми.
Претпоставував дека ке ги споменеш црквите,овие што не им пречат џамиите така се тешат
јас црква нигде не спомнав.
Па и овие што даваат дозволи се жители како тебе и како мене.
не тие се локална и централна власт, не се обични жители. Јас како обичен жител не давам дозволи. Близнаковски пола Грчец го донесе, и Албанска амбасада ни назади. Латиновски даваше дозволи шаком и капом, а колку што ми е познато, ја кочеше градбата на црквата сега веќе при крај, Св Јован Крстител, кај ракометното во Бутел 1. Два тројца од општинското обезбедување ги глеав, бивши учки.
Затоа после 27-8 години, за првпат изгуби вмро во таа општина. Авај, џабе, процесот е одамна во тек.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.893
Поени од реакции
12.431
Абе глејте малце -ме викаат зајче...и Кока кола, на сител гафовиве :pos:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.979
чекај малку, учествувал во пљачка на општествен капитал? Камчев гледам овие месеци го слават ко најголем јунак, ќе му земе на Заев Нобеловата.
Кој го слави Камчев (Цаноски или било кој тајкун) за било што, е глуперда од прв ред која заслужува да живее во ова општество.
Ми стокмија Латиновски и Близнаковски еден куп џамии, немај гајле. Дури и по згради почнаа да им дозволуваат да си праат џамии, дозволи им даваа среде куќи, само Цановци или други македонци муслимани не беа тие што даваа дозволи. Затоа Бутел од мнозинство македонци дојде до ова што е.
За ова си во право и би требало на сите да им е јасно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.493
Поени од реакции
84.979
не тие се локална и централна власт, не се обични жители. Јас како обичен жител не давам дозволи. Близнаковски пола Грчец го донесе, и Албанска амбасада ни назади. Латиновски даваше дозволи шаком и капом, а колку што ми е познато, ја кочеше градбата на црквата сега веќе при крај, Св Јован Крстител, кај ракометното во Бутел 1. Два тројца од општинското обезбедување ги глеав, бивши учки.
Затоа после 27-8 години, за првпат изгуби вмро во таа општина. Авај, џабе, процесот е одамна во тек.
Познато е ова све и пишувано, чинам, тука на форумов. Разбирам зошто Латиновски даваше дозволи за муслимански верски објекти. Зимаше пари за тоа и до некаде го разбирам, во контекст на тоа дека сме гомно народ. Али никад не ми стана јасно зашто ја кочеше црквата. Никад не најдов некои информации за таа работа. Дали е могуче да зимал пари и за тоа. Пошто Грујо широкоградо дозволи разно-разни катарски и турски "добротворци" да роварат по земјава, а тие богами беа штедри и дури потплатија и неколку сиромашни македонски семејства да пристапат кон таа нивна верзија на Исламот.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.850
Поени од реакции
17.084
Нит го бранам нит сум рекол дека е безгрешен. Реков, селективно се руши, постои решение и да не се руши ама...а мал милион маркици и дупови си наместија според нивни есап.
не платил каде што треба, ваљда. Други платиле, пола Водно му е**але мамата.
работата е што Космос е крупен објект, инаку потсети се како се рушеа во центар ДЕЛУМНО само по неколку стана на згради, најгоре, не се сеќаваам дали за времето на Љубчо или по него...
а зошто го тужеа Латас, а стотина дивоградби околу неговата, не е и тоа политичка работа ????
па и судијата Панчевски политички мораше сам да сруши 2 спрата, иако и ЛЕВО и ДЕСНО од неговата зграда ЛЕПЕНКИ дигнаа до 6 спрат..
А патем и крупни објекти се рушеа, Џонсон Контрол, инвеститор, го натера Бетон да си го сруши ѕидот на 100+метарска хала и да го изгради 1 метар понатака, СПРЕМА ПЛАНОТ, (овие му пуштиле повеќе квадратура)...
А дали граѓанин , како купувач на стан во градба, може било што против градежната мафија ????

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.523
Поени од реакции
24.319

Canovski ne go stavaj vo ista grafa so makedonci kako narod bez razlika na veroispovest.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom