Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
џабе се протестира ,се злоупотребуваат учениците за протести,ако се сеќавате во 2000 год имаше протести од средношколците мислам дека беше против отварање на Штуловиот приватен на албански , во повеќе градови

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Загадувањето ги засега сите, и мали и големи. Ова е дел од текстот
Во другите европски земји наставниот кадар не врши притисоци за протестите што се одржуваат секој петок - Friday for future, напротив, во многу училишта и како предмет се воведуваат климатските промени и загадувањето на животната средина. Наставниот кадар треба да ги поттикне учениците да бидат дел од промената и да им дадат можност да ги изразат своите ставови и барања - велат од „Меѓаши“.
Ова не е политички или протест за нечиј личен интерес за монопол туку за здравјето на сите нас. А МОН и директорите треба малку да се спастрат.

Последно уредено:

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
883
Поени од реакции
1.411
Да бидиме искрени. Не е прв пат директорите и професорите да пра притисок врз учениците да не излегуваат на протести. Му се закануваат, посебно со оценки намалување, оти сите се партиски пикнати на работа и како шо че кажа неписмените од партија така пра овие. Така беше и за протестите против екстерното пред неколку години ко беше ВРО. Ништо не е поразлично сега. Ги политизираат дури и најмалите работи. Протест е протест. Нема шо да се мешаат партиските кондоми и лубриканти директорски/професорски.

Реалноста е таа. Скопје е најзагадениот град на балканов и пошироко заради коруптирани копита шо во „нормална“ држава досега че беа осудени на казна смрт. Во градот букавлно нема воздух, навечер портаколово е горе си мислиш Норвешка си шо толку свети навечер. Самата инфраструктура на градот не чини. По голема радиоактивна дупка од Скопје на балканов нема. Не разбирам шо БИЗНИС имаат со фабрикиве шо не ги затвораат. Не можам да продолжам „литературно“ да пишувам оти не можам изеам лајна колку шо треба, не можам да ја опишам ситуацијава без да изеам тешко лајна.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Na izbori istovremeno ke pobedat site partii taka kaj nas bidnuva, slavat i ednite i drugite partii ... SDSM vika nie sme pobednici, DPMNE vika ne nie sme šampionite, kaj Albancite sostojbite se ušte podramatični , na pr. vo Skopje so kalaši ja slavat pobedata DUI, vo Tetovo slavat DPA, BESA i Alijansata slavat vo nekoj drug grad od zapadna Makedonija izborna pobeda i taka. Kako i da e vlada ke pravi onaa partija SDSM/DPMNE koja ke se dogovori so DUI kako Albanska partija so najmnogu osvoeni pratenički mandati !
Автоматски споено мислење:

Чекајте малку другари, Ефтов сменил тим? :vozbud: :pos::tapp:
Прегледај го приврзокот 225782
Eftov veke nekolku meseci puka i kon vlasta, no i kon opozicijata(Žmicko). Ne znam dali gi slediš negovite emisii, toj sega dejstvuva kako Milenko so online emisii na internet i veke vo nitu edna televizija nema svoja emisija kakvi što imaše porano na Alfa TV. Vo svoite novi emisii gi drobi i ednite i drugite.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Директориве на средниве училишта се најшит вид на државна администрација. Ем ништо не прави, ем има некоја моќ да им скока на глава на другите. Им се закануваат на деца бе, онаа од Карев треба да си ја најде колата на трупци.
Ја разрешиле објавил Шилегов на фб.Ова може да е прва добра работа што ја направил од кога е на власт

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
Na izbori istovremeno ke pobedat site partii taka kaj nas bidnuva, slavat i ednite i drugite partii ... SDSM vika nie sme pobednici, DPMNE vika ne nie sme šampionite, kaj Albancite sostojbite se ušte podramatični , na pr. vo Skopje so kalaši ja slavat pobedata DUI, vo Tetovo slavat DPA, BESA i Alijansata slavat vo nekoj drug grad od zapadna Makedonija izborna pobeda i taka. Kako i da e vlada ke pravi onaa partija SDSM/DPMNE koja ke se dogovori so DUI kako Albanska partija so najmnogu osvoeni pratenički mandati !

Eftov veke nekolku meseci puka i kon vlasta, no i kon opozicijata(Žmicko). Ne znam dali gi slediš negovite emisii, toj sega dejstvuva kako Milenko so online emisii na internet i veke vo nitu edna televizija nema svoja emisija kakvi što imaše porano na Alfa TV. Vo svoite novi emisii gi drobi i ednite i drugite.
шо да прај чоекот и тој остаре ,нема буџет се бори и тој за гол живот се испокрадија никој не дава пари ако нема корист спонзор во ова капиталистичко опшество.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Директорката на Никола Карев е разрешена по кратка постапка.Вакви нешта ни фалат да заличиме на држава колку толку

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Директорката на Никола Карев е разрешена по кратка постапка.Вакви нешта ни фалат да заличиме на држава колку толку
Проблемот е што ја разрешиле тие под чија директива она го направила ова :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А можеше и да не ја разрешат па уште полошо да биде :)
Исти qr, она е само колатерална штета на системов. Треба да ја жалиме, затоа што во ништо не отстапува од некои правила кои функционираат овде години на назад. А секој си се адаптира на средината по побарување на истата. Се се тоа магични кругови, и бубњеви во кои упаѓаат административците т.е. граѓаните на државава. Кога можеа такви деца какви што беа во претходната влада да се симнат толку ниско, тогаш што да правиме муабет за овие неписмени џукели сега.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Исти qr, она е само колатерална штета на системов. Треба да ја жалиме, затоа што во ништо не отстапува од некои правила кои функционираат овде години на назад. А секој си се адаптира на средината по побарување на истата. Се се тоа магични кругови, и бубњеви во кои упаѓаат административците т.е. граѓаните на државава. Кога можеа такви деца какви што беа во претходната влада да се симнат толку ниско, тогаш што да правиме муабет за овие неписмени џукели сега.
Ова со професори директори од секогаш било така.За време на студенстко средношколските протести уште таму 90тите тоа едно копиле комуњарско Мице ни предаваше Статика у Здравко Цветковски,ги заклучи вратите па моравме со столчиња стаклата од 4-5 метра да ги искршиме па ги фати паника ги отклучија вратите.Утредента со инспектори од полиција уште малолетни не испрашуваа.Само што тогаш немаше кантер страјк туку тепајки се со тупаници се забавувавме,па многу не не потресе тоа

После една година на матура Мице си го окрка ;)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.985
Поени од реакции
23.967

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
ќе ни фали транспарентноста и конструктивноста на оваа влада
ќе ни фали транспарентноста и конструктивноста на оваа влада

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom