Ова не е политички или протест за нечиј личен интерес за монопол туку за здравјето на сите нас. А МОН и директорите треба малку да се спастрат.Во другите европски земји наставниот кадар не врши притисоци за протестите што се одржуваат секој петок - Friday for future, напротив, во многу училишта и како предмет се воведуваат климатските промени и загадувањето на животната средина. Наставниот кадар треба да ги поттикне учениците да бидат дел од промената и да им дадат можност да ги изразат своите ставови и барања - велат од „Меѓаши“.
Eftov veke nekolku meseci puka i kon vlasta, no i kon opozicijata(Žmicko). Ne znam dali gi slediš negovite emisii, toj sega dejstvuva kako Milenko so online emisii na internet i veke vo nitu edna televizija nema svoja emisija kakvi što imaše porano na Alfa TV. Vo svoite novi emisii gi drobi i ednite i drugite.
Ја разрешиле објавил Шилегов на фб.Ова може да е прва добра работа што ја направил од кога е на властДиректориве на средниве училишта се најшит вид на државна администрација. Ем ништо не прави, ем има некоја моќ да им скока на глава на другите. Им се закануваат на деца бе, онаа од Карев треба да си ја најде колата на трупци.
шо да прај чоекот и тој остаре ,нема буџет се бори и тој за гол живот се испокрадија никој не дава пари ако нема корист спонзор во ова капиталистичко опшество.Na izbori istovremeno ke pobedat site partii taka kaj nas bidnuva, slavat i ednite i drugite partii ... SDSM vika nie sme pobednici, DPMNE vika ne nie sme šampionite, kaj Albancite sostojbite se ušte podramatični , na pr. vo Skopje so kalaši ja slavat pobedata DUI, vo Tetovo slavat DPA, BESA i Alijansata slavat vo nekoj drug grad od zapadna Makedonija izborna pobeda i taka. Kako i da e vlada ke pravi onaa partija SDSM/DPMNE koja ke se dogovori so DUI kako Albanska partija so najmnogu osvoeni pratenički mandati !
Автоматски споено мислење:
Eftov veke nekolku meseci puka i kon vlasta, no i kon opozicijata(Žmicko). Ne znam dali gi slediš negovite emisii, toj sega dejstvuva kako Milenko so online emisii na internet i veke vo nitu edna televizija nema svoja emisija kakvi što imaše porano na Alfa TV. Vo svoite novi emisii gi drobi i ednite i drugite.
Проблемот е што ја разрешиле тие под чија директива она го направила оваДиректорката на Никола Карев е разрешена по кратка постапка.Вакви нешта ни фалат да заличиме на држава колку толку
А можеше и да не ја разрешат па уште полошо да бидеПроблемот е што ја разрешиле тие под чија директива она го направила ова![]()
Исти qr, она е само колатерална штета на системов. Треба да ја жалиме, затоа што во ништо не отстапува од некои правила кои функционираат овде години на назад. А секој си се адаптира на средината по побарување на истата. Се се тоа магични кругови, и бубњеви во кои упаѓаат административците т.е. граѓаните на државава. Кога можеа такви деца какви што беа во претходната влада да се симнат толку ниско, тогаш што да правиме муабет за овие неписмени џукели сега.А можеше и да не ја разрешат па уште полошо да биде![]()
Ова со професори директори од секогаш било така.За време на студенстко средношколските протести уште таму 90тите тоа едно копиле комуњарско Мице ни предаваше Статика у Здравко Цветковски,ги заклучи вратите па моравме со столчиња стаклата од 4-5 метра да ги искршиме па ги фати паника ги отклучија вратите.Утредента со инспектори од полиција уште малолетни не испрашуваа.Само што тогаш немаше кантер страјк туку тепајки се со тупаници се забавувавме,па многу не не потресе тоаИсти qr, она е само колатерална штета на системов. Треба да ја жалиме, затоа што во ништо не отстапува од некои правила кои функционираат овде години на назад. А секој си се адаптира на средината по побарување на истата. Се се тоа магични кругови, и бубњеви во кои упаѓаат административците т.е. граѓаните на државава. Кога можеа такви деца какви што беа во претходната влада да се симнат толку ниско, тогаш што да правиме муабет за овие неписмени џукели сега.
ќе ни фали транспарентноста и конструктивноста на оваа владаДиректорката на Никола Карев е разрешена по кратка постапка.Вакви нешта ни фалат да заличиме на држава колку толку