Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.946
Поени од реакции
45.086
Ја па контра прашање ке ти удрам зошто хаг ги врати случаите во Македонија?

Sent from my MI 5s using Tapatalk
:pos:
abe ja za talat te prasuvam, za KOMANDANT na UCK, postaven za minister za odbrana na Republika Makedonija, od strana na vladata na Nikola Gruevski. Sto tuka tebe ti e nejasno ? Za tie hashki slucaji se glasase vo sobranie, ja ne vidov deka nekoj od tie sto glasale, imale pistol na til postaven, i morale da glasaat Za, patriotski vo sekoj slucaj :)

Ali toa vo slucajov ne e tema na muabet ... abe decko, kazi deka vrska si nemas od zivotot, nemas sto da odgovoris, na penal se namesti i toa e toa, se sjeba, jebiga, bidna, deal with it, NIKADE vo ohridskiot dogovor ne bilo propishano deka MORA da se postavi bivsi clen na UCK, covek koj ja napadnal makedonija i potencijalen ubiec na MAKEDONCI, da bide postaven za minister na odbrana na istata taa zemja, pazi ova kakov apsurd e i kolku debilno, glupo, zalno zvuci, kako samo se ispluka edno kilo shlajm vrz Makedonija i vrz site onie koi nekogas zastanale vo odbrana na ovaa zemja, niz cela nasa istorija, ne samo 2001.

D

Darko_ufo

Гостин

Абе кумановац не си научил дека на прашање не се одговара со контра прашање, прво одговори па после постави и ти прашање... Нели су те училе у Куманово кд ти го пучиле гзот?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Chovekot e Katolik/protestant/scientilogist i gospod zna e shto e, ama jas znam deka e potrchko na golemata i shupliva imperija i ne proagja kaj mojata malenkost.
значи само чисто православно чија душа не е допрена од Сорос и илуминати

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@Syn еден прееска на прашањето чија влада на РМ го призна Косово ми одговараше со Тито дека ја заебал работата со Косово. Па по таа аналогија и учкарот талат стана министер ради маршалот.
Чавкиве у двор што гракаат сега у моментов се интелектуалци за небањативе.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Нормално дека КОНТРА нешто ќе поставиш, типичнa дпменовска одлика задњиве години :angel:

D

Darko_ufo

Гостин
Nikola Gruevski
February 26 at 6:09pm
· Кога државата е нападната, само народот може да ја одбрани. Не можат само политичарите, особено кога еден дел од нив се борат за заштита, а друг дел се на спротивната страна.

Никола Таип Курдоган

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Читам сега оној со ибицата бил во судот на распит.... Ај кажете дека не се органирирана криминална група- и на него како и на сите досега адвокат му е Никола Додевски, никој од толку обвинети од СЈО не си фати некој друг адвокат да го брани.... Немам ништо против адвокатот но за тоа во каква врска се сите, во разни случаи, обвинети од СЈО многу кажува тоа што сите ги застапува ист адвокат....
а гангстерите блиски до сдсм ги брани исклучиво Вуиќ ... не само тоа, имаше убава емисија, Ефто му вади на Вуиќ список кој се имаат не само дебело досие туку и правосилни казни за лежење а Вуиќ се заебава, па што не ги прати ( Спасовски) да лежат затвор:mad:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864
Инаку денес новиот распоред во Кривичниот Суд беше укинат од страна на Врховниот суд.

Изгледа во Врховен им се случува бунт на Грујовистите.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Кога тргна Заев во кампања по албански гласови пред изборите, мислев дека е очаен потег и ќе му се врати контра, напротив му донесе силен резултат, но сега повторно влече глупи потези, нетранспарентноста во преговорите со ДУИ им даде време на овие да се соземат малце и да тргнат во нова националистичка кампања (паузираа дури преговараше Грујо со Али, тогаш Грујо беше поголем албанец од Скендербег).

Овие работи што ги кажа вечерва требаше порано да ги каже и да не им даде толку повод и сила, а и овие малце го оправија ПР-от, се повлекова во задинина, освен еден фејсбук статус и интервју, ја предадоа борбата на искомпромитирани ликови и дежурни нивни апологети како Бетмен и Дамовски као демек да прикажат дека има народен, спонтан излив на незадоволство.

Вака сега Заев ризикува да изгуби онаму каде доби многу, каде скрши долгогодишни бастиони како Битола, Скопје, Штип, Кавадарци и други места.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Хорхе бил дел од претседателството на Савез Комунистичке Омладине Југославија во 80ти.
Мислиш дека таму членството се заслужуваш со лавче на реверу или со значка од Тита?
Киро бил поим за политичар во тие години за овој регион.

Прв советник на Тито во периодот кога за Југославија се зборувало со стравопочит низ светот ми го споредуваш со човек кој знаеме под какви околности стана претседател и со каква цел го инсталираа тие што го наместија.
Човекот е цел на исмевање на скоро цела нација 8 години скоро, допрва ќе стани татко на нацијата.
Гориво ние немавме за нас во тој период заради ембаргото од Грција, не пак да носиме Србија.
ти може си бил во пелени или си одел во градинка, а секој вечер на Табановци одеа луѓе на сдсм и ги броеја грчките цистерни со гориво кој одеа за Србија, а се водеше дека Македонија го крши ембаргото... многу луѓе се обогатија од тоа ( на пример Реган од железара) а и самата партија

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Ајде курирци вадете исечоци од излагањето на Заев, и утре цел ден спинувајте.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Инаку денес новиот распоред во Кривичниот Суд беше укинат од страна на Врховниот суд.

Изгледа во Врховен им се случува бунт на Грујовистите.
Судиите се лакмусот. Штом намирисале тие дека ќе лета шатката, тоа е. Има у нив една инсталација од шескаши, апла партиска војска која е тврдокорна ала панчевски, попстефанија и слични опајдари купени со ручеци и ланчиња, ама има и коректен кадар. Тоа што кај нив е страшно погрешно е што порано не алармираа на куртонизирањето на судството организирано од оној мамлазон маневски што сега го "советуваше" фикусот како да ја дозаглави државава во кал.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom